Problem z aktualizacją Windows 7

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Na problemu z aktualizacjami, jest jeden sprawdzony sposób. Stosuje go od zawsze i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł...otóż, nie pobieram aktualizacji. O dziwo, system działa płynnie, nie ma błędów i innych tego typu niespodzianek, które występują u osób aktualizujących systemy :jezyk

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
remool napisał:
Na problemu z aktualizacjami, jest jeden sprawdzony sposób. Stosuje go od zawsze i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł...otóż, nie pobieram aktualizacji. O dziwo, system działa płynnie, nie ma błędów i innych tego typu niespodzianek, które występują u osób aktualizujących systemy :jezyk
Niezła myśl, faktem jest że po zainstalowaniu aktualizacji chodzi komp wolniej.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Od listopada wyłączyłem aktualizacje na Windows 7 i całkiem przyjemnie bez tej kuli u nogi.
Sprawdzałem od tego czasu ze dwa razu co szacowny Microsoft zaproponował, ale nic istotnego nie zauważyłem.
Oczywiście, dało się zauważyć, że coś długo szuka tych aktualizacji (ok.pół godzinki).

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
remool napisał:
Coś na rzeczy musi być, bo po czystej instalce przykładowo visty bez aktualizacji i SP1 i 2 system ma takiego spida jak po przejściu z HDD na SSD i do tego zajmuje połowę mniej miejsca na dysku. - A to miały być tylko aktualizacje :gwizdek

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Dorzucę obserwacje ze świąt u rodziny.
Windows 7 na komputerze kuzyna, instalowany przed świętami. Od tego czasu raczej intensywnie używany. Ustawienia Windows Update Automatycznie wszystko.
Dopiero wczoraj chyba zakończył pobieranie aktualizacji ale nie dam gwarancji bo nie mój i w nim nie grzebałem tylko widziałem że "mielił" coś po prawie każdym wyłączeniu no i wczoraj rozmawiałem z kuzynem.

wwd

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
257
remool napisał:
Racja, windows chodzi dużo szybciej po świeżej instalacji niż po zainstalowaniu wszystkich łatek. Również niedawno przechodziłem problem z Windows Update i trwało to kilka ładnych dni zanim wszystko poszło. Natomiast nie jest zalecane nie instalowanie łatek, ponieważ dziurawy system jest bardziej podatny na wszelkie zagrożenia.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
thorsten napisał:
Tak prywatnie podejrzewałem, że posiadaczom W7 , im bliżej końca wsparcia ,też bedzie przybywać kłopotów. A to coś nie wspierane, a to coś wycofane i takie tam. Ale chyba wzięli się za Was szybciej. No cóż zrobić , Windows. I tak wszyscy skończymy na W10 ( czy co oni tam jeszcze wymyślą ). Czy tego chcemy czy nie. Kasę trza bić.
ps.Była też inna odpowiedź i to ku niej jako bliższej prawdy bym się skłaniaj niż problem Agenta. Cicha polityka zniechęcania Microsoftu do starszych systemów. :eek:
No i tak to wygląda na dzień dzisiejszy. :england
Pewnie coś jest na rzeczy znając łagodną politykę Microsoftu "zachęcania" do nowego systemu. Sam zrezygnowałem z update'ów z 8 m-cy temu, bo nie miałem czasu sprawdzać, co instalować, a co nie. Z drugiej strony o ile się nic nie zmieniło, to żeby dokonać upgrade'u z Windows 7 do Windows 10 trzeba mieć zaktualizowany komputer. W związku z tym jeśli np aktualizacje będą wchodzić tak jak dotychczas, część użytkowników nie przejdzie na wyższą wersję z powodów technicznych. Sam zamierzałem przejść w lipcu na 10 (co robić - z czasem większość programów będzie pisana na wyższe wersje systemu). Tyle, że po tych informacjach zrobię to na początku lipca, a nie pod koniec... :(

Do góry