Problem z aktywacją Win 8,1.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Po zamianie laptopa,postanowiłem wrócić do Win 8,1 .i przy aktywacji się rozczarowałem ponieważ,dostałem informację o zablokowaniu mojego klucza,którego aktywowałem bez problemu na poprzednim laptopie.Czy jest jakaś rada na ten problem.Proszę o pomoc.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12571
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Po zamianie laptopa,postanowiłem wrócić do Win 8,1 .i przy aktywacji się rozczarowałem ponieważ,dostałem informację o zablokowaniu mojego klucza,którego aktywowałem bez problemu na poprzednim laptopie.Czy jest jakaś rada na ten problem.Proszę o pomoc.

Wszystko jest jak być powinno. Klucz był przypisany do poprzedniego lapka więc na nowy nie działa.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12571
Miasto
To znaczy,że już d..a zimna.

A dlaczego zmieniłeś laptopa :?? Nie pytam z ciekawości tylko jeśli powodem zmiany była awaria płyty głównej to możesz zadzwonić do MS z prośbą o przeniesienie licencji ze względu na awarię płyty.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
A dlaczego zmieniłeś laptopa :?? Nie pytam z ciekawości tylko jeśli powodem zmiany była awaria płyty głównej to możesz zadzwonić do MS z prośbą o przeniesienie licencji ze względu na awarię płyty.
Zmieniłem,ponieważ to stary dziadek Acer TravelMate 2480 i już mnie wkurzała powolna praca.Od listopada jestem w posiadaniu Dela E 6420.i na nim była 7-ka a chciałem zainstalować 8,1.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12571
Miasto
Zmieniłem,ponieważ to stary dziadek Acer TravelMate 2480 i już mnie wkurzała powolna praca.Od listopada jestem w posiadaniu Dela E 6420.i na nim była 7-ka a chciałem zainstalować 8,1.

To dzwoń do MS i powiedz, że wymieniałeś płytę główną.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Ja spróbowałbym aktywacji przez telefon

Aktywacja systemu Windows 8.1 przez telefon:

1. Kliknij przycisk Start , wpisz ustawienia komputera, a następnie z listy wyników wybierz pozycję Ustawienia komputera.
  2. Wybierz pozycję Aktywuj system Windows, a następnie wybierz pozycję Skontaktuj się z pomocą techniczną, aby uzyskać pomoc.
    12183_pl-pl_1

Może zostać wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie dokonanego wyboru.
  3. Z listy rozwijanej wybierz swoją lokalizację (lub najbliższą lokalizację), a następnie wybierz pozycję Dalej.
  4. Połącz się z jednym z dostępnych numerów telefonów na liście. Automatyczny system przeprowadzi Cię przez proces aktywacji.
lub

1. Wyłączamy internet.

2. W uruchomiony jako Administrator wiersz poleceń wpisujemy polecenie
slmgr.vbs -ipk <klucz produktu> i zatwierdzamy enterem.
Następnie wpisujemy polecenie slui 4 i zatwierdzamy enterem.

3. Wybieramy kraj i dzwonimy do Centrum Aktywacji. Przy połączeniu otrzymamy 8-członowy identyfikator potwierdzenia, który
wpisujemy do odpowiednich pól.
Zapytani o liczbę komputerów aktywowanych tym kluczem podajemy tonowo 1.

4. Potwierdzamy aktywację na komputerze.

Ostatnia edycja:
Do góry