Witamy na PZD!

Welcome to PZD!

Register Zaloguj

Problem z Cyberlink PowerDirector 16

asdek22

Nowy użytkownik
Dołączył
26 Marzec 2018
Posty
2
Polubienia
0
Autor tematu #1
Mój problem polega na tym, że jedne pliki multimedialne magę wgrać do programu i z nich tworzyć filmik. A nie których nie moge wgrać do obróbki. Prędzej testowałem PD15 i tym programem spokojnie wgrałem plik MTS ( plik video nagrany aparatem fotograficznym Sony) i mogłem go sobie tym programem zrobić sobie filmik z podkładem muzycznym. Dziś próbuje wgrać ten sam filmik i wyskakuje mi ostrzeżenie attempted at unsupported operation czyli nie obsługiwana operacja. Czy w menu programu coś zmienić? Rozdzielczość filmu w hd 720. Próbowałem ten sam filmik przekonwertować na mp4 i ten sam błąd. Plik nie moge dodać przeciagając z katalogu oraz przez wgranie go przez program PD16. Ktoś prędzej miał problem tu: https://programyzadarmo.net.pl/thre...ctor-13-problem-z-przeciąganiem-plików.29761/
Poradzono mu aby odwiedził forum Cyberlinka. Ale tam problem ktoś miał z Win 10 a nie z Power Directorem.
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
24882
Polubienia
3488
#2
Mój problem polega na tym, że jedne pliki multimedialne magę wgrać do programu i z nich tworzyć filmik. A nie których nie moge wgrać do obróbki. Prędzej testowałem PD15 i tym programem spokojnie wgrałem plik MTS ( plik video nagrany aparatem fotograficznym Sony) i mogłem go sobie tym programem zrobić sobie filmik z podkładem muzycznym. Dziś próbuje wgrać ten sam filmik i wyskakuje mi ostrzeżenie attempted at unsupported operation czyli nie obsługiwana operacja. Czy w menu programu coś zmienić? Rozdzielczość filmu w hd 720. Próbowałem ten sam filmik przekonwertować na mp4 i ten sam błąd. Plik nie moge dodać przeciagając z katalogu oraz przez wgranie go przez program PD16. Ktoś prędzej miał problem tu: https://programyzadarmo.net.pl/threads/cyberlink-powerdirector-13-problem-z-przeciąganiem-plików.29761/
Poradzono mu aby odwiedził forum Cyberlinka. Ale tam problem ktoś miał z Win 10 a nie z Power Directorem.
Odpaliłeś program jako administrator :??
 

maxel

Bardzo aktywny
Dołączył
17 Grudzień 2010
Posty
235
Polubienia
54
#3
Dzieje się tak nieraz po dograniu spolszczenia.
Trzeba wtedy przełączyć w ustawieniach na np: Angielski zrestartować program i spróbować dodać plik, jak się uda to można przełączyć z powrotem na Polski i od tej pory będzie już działać.
 

asdek22

Nowy użytkownik
Dołączył
26 Marzec 2018
Posty
2
Polubienia
0
Autor tematu #4
Nie wiem dokładnie co zrobiłem, ale :
Z tego forum sciągnełem sobie biblioteke DX dla windowsa.
W programie ponownie przejrzałem ustawienia i w jednym miejscu zaznaczyłem ustawienia domyslne a w drugim wyłączyłem ostrzeżenia
I zaznaczyłem o przetwarzaniu plików HD roździelczośc 1280:720
Reset programu i wszystko gra.

Teraz pytanie co pomogło? czy problem tkwił z braku bibloteki DX dla Win. ( miesiąc temu win zrobił mi psikusa i wyłączył dzwięk. Nie pomogło ponowne wgranie sterowników tylko powrót do ostatniego dnia przed aktualizacja w której system był stabilny.
Czy zaznaczene aby program przetwarzał pliki wideo rozdzielczosci HD ?

A w menu w sekcji powiadamiania zaznaczyłem przywróć domyslne ustawienia
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
24882
Polubienia
3488
#5
Nie wiem dokładnie co zrobiłem, ale :
Z tego forum sciągnełem sobie biblioteke DX dla windowsa.
W programie ponownie przejrzałem ustawienia i w jednym miejscu zaznaczyłem ustawienia domyslne a w drugim wyłączyłem ostrzeżenia
I zaznaczyłem o przetwarzaniu plików HD roździelczośc 1280:720
Reset programu i wszystko gra.

Teraz pytanie co pomogło? czy problem tkwił z braku bibloteki DX dla Win. ( miesiąc temu win zrobił mi psikusa i wyłączył dzwięk. Nie pomogło ponowne wgranie sterowników tylko powrót do ostatniego dnia przed aktualizacja w której system był stabilny.
Czy zaznaczene aby program przetwarzał pliki wideo rozdzielczosci HD ?

A w menu w sekcji powiadamiania zaznaczyłem przywróć domyslne ustawienia
Fajnie że już wszystko śmiga :) , łatwo sprawdzić czego brakowało, odznacz opcję którą ustawiłeś czyli

W programie ponownie przejrzałem ustawienia i w jednym miejscu zaznaczyłem ustawienia domyslne a w drugim wyłączyłem ostrzeżenia
I zaznaczyłem o przetwarzaniu plików HD roździelczośc 1280:720
Jeśli po wyłączeniu (odznaczeniu) tego będzie działać to znaczy że problem rozwiązał DX Installer, jeśli nie będzie działać to znaczy że problem był w opcjach które nie były zaznaczone.