Problem z deinstalacją AVG TuneUp Utilities 2014

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
Witam :)
Jako, że chciałem skorzystać z promocji na AVG TuneUp Utilities 2015 na rok postanowiłem usunąć moją obecną wersję TuneUp Utilities 2014 i zainstalować nowszą. Wtedy jednak zorientowałem się, że na moim XP pojawił się problem, z którym jeszcze nigdy się nie spotkałem:
Mianowicie podczas deinstalacji TuneUp Utilities 2014 czy to korzystając z Dodaj/Usuń w Panelu sterowania, czy programu Total Uninstall 5.10.0, czy też MyUninstaller 1.74 pojawia mi się normalne menu deinstalacyjne TuneUp 2014 z podsumowaniem co ten program dla mnie dobrego przez ten czas uczynił (czyli jest z pozoru wszystko ok). Jest też zapytanie czy chcę go usunąć, jak kliknę "Tak" to ikonka TuneUp koło systemowego zegara zostaje wyłączona i powinien zacząć się proces deinstalacji lecz zamiast tego pojawia się to:

97373928930281716017.jpg

Nie wiem skąd wziąć plik:
{D3742F82-1C1A-4DCC-ABBD-0E831C0185CC}.msi

...u mnie na dysku takiego pliku nie ma, przeszukiwałem wyszukiwarką i nic nie znalazło.
Bez tego pliku nie mogę kontynuować deinstalacji a do końca promocyjnego triala na pół roku TuneUp Utilities 2014 zostało mi 86 dni. Kiedyś będę musiał ten program usunąć, tylko jak?

Nie wiem czy to będzie tutaj przydatna informacja, czy nie ale jakiś czas temu przeinstalowywałem wszystkie.NET Frameworki oraz uaktualniałem Windows Installer do wersji Instalator Windows ®. V 4.5.6001.22159.
TuneUp 2014 jest zaktualizowany do najnowszej wersji.

Gdyby ktoś wiedział dlaczego nie mogę usunąć TuneUp, to bardzo proszę o info.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30540
Miasto
Trololololo
Czasem też mi coś takiego wyskakiwało i wystarczyła ponowna instalacja Windows Installera

marek7001

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
45
Miasto
Ostrołęka
Jak będziesz instalował 2015 to automatycznie usunięty zostanie starszy program.

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
OXYGEN THIEF napisał:
Czasem też mi coś takiego wyskakiwało i wystarczyła ponowna instalacja Windows Installera
Spróbuję więc ponownie zainstalować Windows Installer :)

marek7001 napisał:
Jak będziesz instalował 2015 to automatycznie usunięty zostanie starszy program.
Też tak myślałem, wczoraj już próbowałem. Pojawia się wtedy menu deinstalacyjne TuneUp i pytanie czy chcę usunąć program a gdy dam "Tak" to pojawia się to co wyżej na zdjęciu.

acronis napisał:
:england Pobieramy program : TuneUp_Remover.exe.
Program ten dokładnie odinstalowuje i czyści pozostałości po Pc TuneUp Utulities.
Sprawdzone i pewne.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Oooo... Czegoś takiego właśnie jest mi potrzeba :) ...a nie wiedziałem, że coś takiego w ogóle jest, więc wielkie dzięki za linka :)

Kurcze, mam więc już póki co kilka opcji do sprawdzenia, więc lecę sprawdzić i później dam znać co i jak :)

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Dobra, już jest wszystko jasne, już Wam piszę co i jak:)
Jedyną rzeczą którą próbowałem i na szczęście od razu zadziałała była deinstalacja wspomnianym narzędziem.
Uruchomiłem ten programik i włączyłem menadżer zadań Windows aby jak mam to w nawyku obserwować użycie procesora (tak, pasjonuję się tym wielce :p ). Program robił swoje i robił, trwało to długo lecz byłem cierpliwy. W końcu użycie procesora spadło a ja widzę nadal pracujący program:

17879258596890836879.jpg

Poczekałem jeszcze z 5 minut i dalej pełna bezczynność procesora. Zajrzałem do "Program Files", "Dane aplikacji", "All Users\Dane aplikacji" oraz rejestru i nie znalazłem żadnych pozostałości po TuneUp. Po kolejnych 10 minutach bezczynności procesora mimo, że program wydawał się dalej pracować wyłączyłem go i przeczyściłem rejestr Registry First Aid 8.3. Dzięki narzędziu TuneUp Remover instalacja AVG TuneUp Utilities 2015 ruszyła bez przeszkód :) Wszystko fajnie działa i nie ma błędów w dzienniku zdarzeń Windows :)
Teraz w razie problemów będę wiedział co zrobić i z czego korzystać.

Dziękuję za wszystkie komentarze :)
Pewnie dla kogoś szukającego pomocy w tym temacie także okażą się pomocne :)

Pozdrawiam.

Do góry