Problem z Dyskiem zewnętrzym

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Mam dysk zewnętrzny Intenso 640 G.a na nim sporo zapisanych pików. Podpinając pod laptopa nie można go uruchomić.laptop widzi go jako dysk F a nie jako intenso.Natomiast w telewizorze z wejściem usb jest ok.Co może być przyczyną.Proszę o pomoc.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
senior38 napisał:
Mam dysk zewnętrzny Intenso 640 G.a na nim sporo zapisanych pików. Podpinając pod laptopa nie można go uruchomić.laptop widzi go jako dysk F a nie jako intenso.Natomiast w telewizorze z wejściem usb jest ok.Co może być przyczyną.Proszę o pomoc.

Problem dotyczy dostępu do plików? Może wystarczy zmienić prawa dostępu - zakładam, że system plików jest ntfs. Bo zakładam, że telewizor odczytuje pliki - nie biorąc praw pod uwagę.

Jaką konkretnie informację uzyskujesz, gdy chcesz dostać się do plików?

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
A w jaki sposób zmienić prawa dostępu skoro laptop nie reaguje na jego podłączenie.Nie ma żadnej informacji odnośnie dostępu.

fxj

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
downloadcenter.intel.com - jeśli masz procesor od intela

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
- darmowy ale wolny pobieracz sterowników (trzeba minimalnie się znać)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
- jeśli masz dobre łącze minimum 10mb/s

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Wracam do tematu ponieważ znów wystąpił ten sam problem.To znaczy ponownie mam komunikat,żeby przed wejściem do dysku sformatować go.To zrobiłem poprzednio i miałem spokój do dziś,ale utraciłem wszystkie dane.Może ktoś zna przyczyny tego problemu aby je rozwiązać.Dodam że poprzednio dysk był widoczny jako intenso a po sformatowaniu F i jeszcze jedno wszystkie sterowniki są aktualne.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Może to być problem z kablem lub złączem dysku. Daj screena z HD Tune Pro zakładka Health.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Kabelek jest dobry bo po sformatowaniu wszystko jest.ok tylko że utraciłem wszystkie pliki.Dysk sprawdzałem na innym laptopie i też był ten sam problem.

Do góry