Problem z Forum PZD.net.pl i Rising Firewall

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Witam. Jak w temacie. Aktualnie używam Rising Personal Firewall 2012 a problem polega na tym że wczodząc na forum PZD w: "Zobacz posty bez odpowiedzi lub Zobacz aktywne tematy"
Jak na obrazku:

8PnUItF.png

to przekierowuje mnie na tą strone:

edbNhfu.png

Problem pojawiał się w przeglądarkach: Maxthon i Superbird, o dziwo nie w firefoxie.
Po reinstalacji zapory kłopot zniknął w Superbird, natomiast pozostał w Maxthonie. Stronę również dodałem do białej listy programu. Nie mam pojęcia w czym tkwi przyczyna. :scratch
Pozdrawiam.

A

Anonymous

A Rising Personal Firewall 2012 nie zainstalował jakiejś wtyczki do przeglądarki? Albo może skróty do przeglądarek zostały w jakikolwiek sposób zmodyfikowane po instalacji programu?
Jeśli nie to musisz pogrzebać w opcjach

A

Anonymous

Odpowiedzialna jest za to funkcja browser error message notice. Można chyba to odznaczyć, bo nie jest to jakaś opcja kluczowa dla bezpieczeństwa :wariat

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
marsellus napisał:
Odpowiedzialna jest za to funkcja browser error message notice. Można chyba to odznaczyć, bo nie jest to jakaś opcja kluczowa dla bezpieczeństwa :wariat

Zgadza się. Troche wstyd się przyznać ale robiłem to już wczoraj, niestety odznaczałem tylko górną opcje nie patrząc nawet na tą dolną. Bez skutku.

g3NRo9i.png

Po podpowiedzi Oli sprawdziłem jeszcze raz odchaczając ten dolny. Ogólnie to dzięki za podpowiedzi. Teraz wszystko śmiga bez problemu.

Pozdrawiam

Do góry