Problem z instalacją aktualizacji MS Office 2003

jankes

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam !!
Problem mam następujący:
Od jakiegoś czasu nie chcą mi się zainstalować pobrane aktualizacje dla Microsoft Office 2003 SP3. System wyświetla mi informację o błędzie, którego jednak nie mogę naprawić. Mało tego! Od jakiegoś czasu po uruchomieniu Outlooka 2003, przy próbie pobierania nowej poczty, program się wiesza i od tej chwili nie można połączyć się z internetem przez jakąkolwiek przeglądarkę :scratch . Zamknięcie Outlooka nic nie daje, bo w menedżerze zadań widoczny jest jego proces i nie można go ręcznie wyłączyć - odmowa dostępu :ireful . Dostęp do internetu przywraca dopiero restart komputera z jednoczesnym restartem modemu. Jeśli po tym wszystkim otwieram ponownie Outlooka, to sytuacja z odcięciem internetu się powtarza. Próbowałem naprawić instalację lub ponownie zainstalować pakiet Office, ale za każdym razem pojawia mi się komunikat o błędzie uniemożliwiającym ten proces ?? . Widzę jakieś powiązanie niemożności zainstalowania aktualizacji dla Office 2003 z wadliwą pracą Outlooka i blokowaniem dostępu do internetu.
Mój system to Windows 7 64-bit SP1.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu, to byłbym wdzięczny za pomoc :pomocy .

Kod błędu wyświetlany przy historii aktualizacji to: 52F, natomiast w Podgłądzie zdarzeń Windows wyświetla się taki komunikat: Instalacja nie powiodła się: system Windows nie mógł zainstalować następującej aktualizacji, ponieważ wystąpił błąd 0x80070643: Aktualizacja zabezpieczeń produktu Office 2003 (KB2726929).

A

Anonymous

Napisz proszę treść błędu, a będzie nam łatwiej spróbować Ci pomóc

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
jankes napisał:
Witam !!
Problem mam następujący:
Od jakiegoś czasu nie chcą mi się zainstalować pobrane aktualizacje dla Microsoft Office 2003 SP3. System wyświetla mi informację o błędzie, którego jednak nie mogę naprawić. Mało tego! Od jakiegoś czasu po uruchomieniu Outlooka 2003, przy próbie pobierania nowej poczty, program się wiesza i od tej chwili nie można połączyć się z internetem przez jakąkolwiek przeglądarkę :scratch . Zamknięcie Outlooka nic nie daje, bo w menedżerze zadań widoczny jest jego proces i nie można go ręcznie wyłączyć - odmowa dostępu :ireful . Dostęp do internetu przywraca dopiero restart komputera z jednoczesnym restartem modemu. Jeśli po tym wszystkim otwieram ponownie Outlooka, to sytuacja z odcięciem internetu się powtarza. Próbowałem naprawić instalację lub ponownie zainstalować pakiet Office, ale za każdym razem pojawia mi się komunikat o błędzie uniemożliwiającym ten proces ?? . Widzę jakieś powiązanie niemożności zainstalowania aktualizacji dla Office 2003 z wadliwą pracą Outlooka i blokowaniem dostępu do internetu.
Mój system to Windows 7 64-bit SP1.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu, to byłbym wdzięczny za pomoc :pomocy .

Kod błędu wyświetlany przy historii aktualizacji to: 52F, natomiast w Podgłądzie zdarzeń Windows wyświetla się taki komunikat: Instalacja nie powiodła się: system Windows nie mógł zainstalować następującej aktualizacji, ponieważ wystąpił błąd 0x80070643: Aktualizacja zabezpieczeń produktu Office 2003 (KB2726929).

Jeżeli chodzi o samą poprawkę spróbuj zainstalować ręcznie , tu masz link :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

jankes, włączoną masz zaporę windows czy wyłączoną?

Możesz zrobić tak:

Wejdź w start\uruchom i wpisz
regsvr32 msxml3.dll

Jeżeli takie działanie nie dało rezultatów i np nie powiodło się to zrób tak:

Wklej ten tekst do notatni

Zapisz na pulpicie pod dowolną nazwą, ale z rozszerzeniem bat, następnie uruchom ten plik

Sprawdz czy w katalogu Windows znajduje się katalog $hf_mig$,
jeżeli nie widać tego katalogu to w Opcjach folderów zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery oraz
wyczyśc pole Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane)

Jeżeli takiego katalogu nie ma w katalogu Windows to zobacz
bo być może istnieje plik o takiej nazwie, jeśli tak to go skasuj
Jeśli katalog istnieje to sprawdzić czy w środku jest katalog
KBxxxxxxx. Jeśli jest to go skasuj.
Uruchom ponownie komputer i ponownie sprawdz działanie
witryny Windows Update

dodatkowo zobacz sobie to:

jankes

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Pobrałem aktualizację i spróbowałem zainstalować ją ręcznie. Wyświetliły się dwa różne komunikaty:

Produkt: Microsoft Office Standard Edition 2003 -- Błąd 1327. Nieprawidłowy dysk: E:\.

Po zmianie litery napędu na tą, przy której instalowałem Office'a (rzeczywiście zmieniłem później literę na F), problem z aktualizacją jest nadal. Nowy komunikat,to:

Produkt: Microsoft Office Standard Edition 2003 - nie można zainstalować aktualizacji 'Aktualizacja zabezpieczeń produktu Office 2003 (KB2726929): MSCOMCTL'. Kod błędu 1603. Dodatkowe informacje są dostępne w pliku dziennika C:\Users\Kyrios\AppData\Local\Temp\OHotfix\OHotfix(00002)_Msi.log.

A

Anonymous

Może sięgnij do źródła, czyli do bazy Microsoftu:
jankes napisał(a):
Kod błędu wyświetlany przy historii aktualizacji to: 52F...

jankes napisał(a):
...natomiast w Podgłądzie zdarzeń Windows wyświetla się taki komunikat: Instalacja nie powiodła się: system Windows nie mógł zainstalować następującej aktualizacji, ponieważ wystąpił błąd 0x80070643: Aktualizacja zabezpieczeń produktu Office 2003 (KB2726929).

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44647
Miasto
Gdzieś w Polsce
Jankes może tak zrób:
1. Reset uslugi Windows Update.
Uruchom Notatnik, wklej ponizszy kod. Następnie zapisz przez opcje Zapisz jako wybierajac typ pliku Wszytkie pliki (*.*) w nazwie wpisujac update.bat.

Dalej uruchom to jako administrator.
Uruchom komputer ponownie.

2. Następnie z witryny MS ręczne pobierz i zainstauj poszczególne aktualizacje, po każdej uruchom komputer ponownie.
Prawdopodobnie po zainstalowaniu ręcznie jednej aktualizacji reszta pójdzie z automatu.

A może tylko:
3. Od kiedy to się dzieje co instalowałeś? Usuń to :dziwak :dziwak :dziwak

Do góry