Problem z laptopem

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Witam mam problem z laptopem, taki ze po restarcie lub wyłączeniu kompa giną mi wtyczki typu yava lub flash player , opcja zaznaczania tekstu nie działa komputer się wiesza, uszkadza mi sterowniki od wf i od netu ponowne zainstalowanie działa tylko do restartu komputera lud do wyłączenia go ,system długo się ładuje ponad 3 min na 2 rdzeniach po 2 mgh i 4 gb ramu .Rano jeszcze działał normalnie .Antywirus i Malwarebytes Anti-Malware nic nie wykazało ponoć komp jest czysty .Przeglądarka ma straszne zwisy ,kiedy zaznaczam jakiś tekst zamiast zaznaczyć kasuje mi go .Co robi mam średnio mi się uśmiecha przeinstalowanie systemu.Jakieś rady , przywrócenie systemu nie działa to ostatni objaw .

wojtek758

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Czesc. emsisoft emergance kid ''portable'' - konkretnie chodzi o opcje hi-jack wszystko co ma czerwono w kosmos. Skan tez nie zaszkodzi, Najlepiej uruchom managera urzedzen - procesy -odnalezc proces ktory najwiecej pozera. Narzedzia administracyjne - uslugi- przelaczyc na reczny usluge odpowiedzialna za proces. Trudno powiedziec, ja bym od tego zaczol. Pozdrawiam

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Skan na niewiele się zdał wykrył jednego wirusa i usunął ale problem jak był tak pozostał .Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54868
sheriff napisał:
Skan na niewiele się zdał wykrył jednego wirusa i usunął ale problem jak był tak pozostał .Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić

Mogę Ci polecić to forum

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
... na pewno Ci pomogą, nie raz mi uratowali przed ponowną instalacją systemu ...A może masz zainfekowany router ,jak Ci wywala sterownik od Wfi .

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
sheriff napisał:
Witam mam problem z laptopem, taki ze po restarcie lub wyłączeniu kompa giną mi wtyczki typu yava lub flash player , opcja zaznaczania tekstu nie działa komputer się wiesza, uszkadza mi sterowniki od wf i od netu ponowne zainstalowanie działa tylko do restartu komputera lud do wyłączenia go ,system długo się ładuje ponad 3 min na 2 rdzeniach po 2 mgh i 4 gb ramu .Rano jeszcze działał normalnie .Antywirus i Malwarebytes Anti-Malware nic nie wykazało ponoć komp jest czysty .Przeglądarka ma straszne zwisy ,kiedy zaznaczam jakiś tekst zamiast zaznaczyć kasuje mi go .Co robi mam średnio mi się uśmiecha przeinstalowanie systemu.Jakieś rady , przywrócenie systemu nie działa to ostatni objaw .

Wszystko wskazuje na zawirusowanie systemu ja bym zarzucił skan combofixem i AdwCleaner :klawik.

Do góry