Problem z otwieraniem plików video na PZD

M

Mr Bean

al_arsen napisał:
Zeno napisał:
Potwierdzam problem. Mam od niedzieli. Zamiast okienka z podglądem i przyciskiem mam czarne kwadraciki. Chciałem odpowiedzieć alowi na zagadkę, ale na razie nie mogę. :( Nie jest to kwestia wtyczek flashowych, bo wszystkie mam aktualne (NPAPI, PPAPI, ActiveX). Zresztą Chrome ma własne, a w najnowszym Chromie jest też problem. W przeglądarkach blinkowych i webrotkitowych jest też ten problem. Żadnych nowych aktualizacji od MS nie stosowałem, a z nowego softu - to tylko SS Premium. Był konflikt z ZAL, więc ZAL wyłączony. W Chromie na Androidzie z video na PZD problemu nie ma. Wszedłem na chwilę na PZD w "Co nam duszy.." z lapka kobiety (Windows 10) też czarne kwadraty. Także na razie mam zagadkę. :scratch

Firefox rozwiązuje problemy.

jak by pan fluid miał trochę pojęcia na tego typu tematy to wiedział by ze trzeba co pewien czas wyczyść plik cache na forum
a dwa to phpBB w waszym przypadku - bardzostara wersja- trzeba zaktualizowac bo beda takie problemy coraz czesciej

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
al_arsen napisał:
Firefox rozwiązuje problemy.
Na razie FF 48.0 rozwiązuje problem tylko częściowo.
74876290527456373786.jpg

Myślę, że mam problem ze SpyShelter Premium, ale niekoniecznie ma to akurat wpływ na wyświetlanie plików video. :scratch

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
musisz dojsc do tego sam na pewno jakas aplikacja lub wtyczka to powoduje

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
U mnie jest to samo na Chrome, na FF jest wszystko OK. Chrome od pewnego czasu nie odtwarza filmów wstawionych z YT nie tylko na PZD, również na mojej prywatnej stronie. To samo w przeglądarce Yandex, Edge, Internet Explorer... Jedynie FF działa bez problemu.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Emmers napisał:
U mnie jest to samo na Chrome, na FF jest wszystko OK. Chrome od pewnego czasu nie odtwarza filmów wstawionych z YT nie tylko na PZD, również na mojej prywatnej stronie. To samo w przeglądarce Yandex, Edge, Internet Explorer... Jedynie FF działa bez problemu.
Do wymienionych przeglądarek, w których u mnie wystęuje problem mogę dorzucić: Vivaldi, Globus, Pampę, Maxtona, Operę, Slimjeta, Palemoon, IE.
Fierefox czasami sobie u mnie radzi, czasem wyświetla, jak na screenie wyżej, a czasem zalicza crasha.
Jeżeli mogę to z czymś powiązać, to na dzień przed zauważeniem problemu zaaktualizowałem Chrome'a do najnowszej wersji. Samo odinstalowanie Chrome i wszystkich FlashPlayerów oraz ponowna instalacja wszystkich FlashPlayerów nic mi nie dała. Problem nie leży również w czyszczeniu cache przeglądarek, ponieważ niemal we wszystkich mam ustawione na czyszczenie historii i cache przy ich zamykaniu. Żadnych aktualizacji systemu (win7) od 29 lipca nie było.
Btw. muszę jeszcze za jedną rzecz pochwalić Mozillę - na komputerze rodziców, w którym w weekend musiałem wymienić grafikę NVidii (3 karta NVidii, która się rozłożyła na rodzinnych sprzętach na przestrzeni ostatnich 4 lat :ireful ) ze zjechanym Windowsem XP (tj. po wielu resetach, podmiankach powłoki, bez czyszczenia czy przywracania z kopii) z teoretycznie wspieranych przeglądarek tj. Firefox, Chrome, Opera, Lunascape tylko FF dał się zainstalować w najnowszej wersji i działał bezproblemowo. Także szacun dla chłopaków z Mozilli. :mistrzunio

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30563
Miasto
Trololololo
Widocznie to jakaś sprawka aktualizacji przeglądarek chromopodobnych, może w opcjach trzeba coś przestawić.

Zresztą, abonamentu nie płacicie to blokują :szydera

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
No nie do końca chromopodobnych - bo problem występuje też w Palemoon, Pampie, Maxton i IE, czyli dotyczy to webrotkitowych i tridentowych także. W przypadku Palemoon również w grę wchodzi Gecko. Dużo tego szukania. :(
Może to house od Fluida rozwala przeglądarki... :klawik.

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Zakładając ten temat myślałem że to dotyczy tylko mnie ale widzę że nie tylko. Testowałem kilka przeglądarek i żadna nie otwiera tych plików video ale tylko tych z PZD, FF niestety też nie.
5853731900_1471439151_thumb.jpg
[/url][/img]

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30563
Miasto
Trololololo
Skoro u Ciebie FF nie otwiera a np: u mnie FF otwiera to nie jest to wina strony, raczej ustawień przeglądarki, może samego flasza ale :scratch czego dokładnie to nie wiem, dziwna sprawa.

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
ok ale dlaczego tylko problem występuje u nas na PZD a nie ma go na YuoTube i podobnych...?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30563
Miasto
Trololololo
nie mam zielonego pojęcia, niech więcej osób się wypowie.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Mam liska i u mnie wszystko śmiga, na PzD jak i w innych miejscach....choć modyfikacji co niemiara :)
Czasem dodatki zainstalowane w przeglądarkach lub zainstalowane filtry w różnych blokerach dają takie a nie inne objawy. Odpalcie sobie SD i szukajcie :jezyk Selektywnie odinstalowujcie dodatki, filtry i sprawdzajcie co to da albo idąc po całości zresetujcie przeglądarkę do fabrycznych.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30563
Miasto
Trololololo
w sieci piszą że może być to wina blokera reklam, sprawdźcie wyłączając go na PZD. :guma

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Niektórzy to nawet blokują reklamy na własnych stronach :szydera
Edit Często problem leży po stronie ghostery/disconnect/noscript lub blokera reklam i ich filtrów

Do góry