Problem z pobieraniem z netu

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Witam
do wizyty speca Netii nie było żadnego problemu z pobieraniem plików z netu, obecnie jest tak,że plik ściąga się pełną
prędkością dochodzi do 99,98% i nagle stop ,próbowałem na innym kompie i to samo, a u kumpla ten plik się ściągnął w całości , dlaczego ?? Gdzie może być problem :scratch , z nie każdym plikiem są takie kabarety, jedne ściągnę w całości ,inne nie. Dzwoniłem do nich ,uważają ,że łącze nie ma tu nic wspólnego, tylko dlaczego przed wizytą speca Netii ,tego problemu nie było.
pobieranie przez idm
76825889196330013175.jpg

taka ciekawostka, przez IDM jest do 99,98
a przez przeglądarkę pobierze 3 MB i prędkość spada do 0
ps
a wizytę była potrzebna, ponieważ zrywało połączenie, a jak już było z tym ok,to znów skoki z prędkościami
obecnie nie zrywa i prędkość jest ok.

co o tym myślicie drodzy forumowicze ??

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Wszystkie pliki? Czy tylko ten konkretny? Jak zachowuje się przy ściąganiu z innych serwisów? Strony producentów? etc?

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
wacek_1984 napisał:
Wszystkie pliki? Czy tylko ten konkretny? Jak zachowuje się przy ściąganiu z innych serwisów? Strony producentów? etc?

Nie z każdym plikiem jest tak samo, wygląda to tak jakby było wybiórczo, raz ten a raz ten :)
jak na razie jest ok,zobaczymy do kiedy :scratch

ps
przypomniał mi się jeszcze inny problem przy pobieraniu plików z netu, kiedy miałem zainstalowany AdGuard.
Pliki rar pobierały się do końca,ale nie zawsze można je był wypakować, winny raczej AdGuard,bo jak go odinstalowałem, problem znikł.

tedi13

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
554
Miasto
okolice Krakowa
Witam!
Ja jak ściągam FlashGetem to często zaczymuje mi się 0,01 - 0,03 MB przed końcem. Wtedy klikam pauzę w ściąganiu a później start i dociągnie. No chyba że nie ma wznawiania, wtedy d..a zbita. EagleGet przeważnie ciągnie do końca i jak nie ma wznawiania odrazu sygnalizuje. Każdy ma własne przyzwyczajenia, ale może zmień "ściągawkę" na inną. Nie pisałeś czym ściągasz obecnie.
Pozdrawiam tedi13

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
A masz możliwość sprawdzenia na gołym systemie? Bez softu? Np samym linuxem ?

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
tedi13 napisał:
Witam!
Ja jak ściągam FlashGetem to często zaczymuje mi się 0,01 - 0,03 MB przed końcem. Wtedy klikam pauzę w ściąganiu a później start i dociągnie. No chyba że nie ma wznawiania, wtedy d..a zbita. EagleGet przeważnie ciągnie do końca i jak nie ma wznawiania odrazu sygnalizuje. Każdy ma własne przyzwyczajenia, ale może zmień "ściągawkę" na inną. Nie pisałeś czym ściągasz obecnie.
Pozdrawiam tedi13

Dalej IDM, wznowić nie da rady,bo rozłączyło z serwerem,takie info od IDM

wacek_1984 napisał:
A masz możliwość sprawdzenia na gołym systemie? Bez softu? Np samym linuxem ?

Raczej nierealny goły system,ale od 2 dni jest bez kabaretu tzn. ściąga w całości :) ,może trafiłem na jakiś felerny plik :scratch ,zobaczymy co dalej będzie.
Dzięki za odzew :piwko

Do góry