Problem z Sticky Password na Firefoxie

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Odkąd zainstalowałem na moim kompie Cyberfoxa, przestał działać mi na Firefoxie Sticky Password.
Oczywiście odinstalowałem Total Uninstallerem Cyberfoxa , ponownie zainstalowałem Firefoxa, ale bez jego odinstalowania (może to był błąd) i rozszerzenie Sticky na Firefox .
Zauważyłem, że Firefox chyba przejął nazwę na Cyberfox , bo po uruchomieniu strony startowej zamiast Firefox widnieje nazwa Cyberfox i pewnie dlatego tak się dzieje. Na Chromie jest oki.
Miał ktoś podobny problem?
Może w rejestrze coś siedzi, tylko jakim programem go przeszukać?

fresta

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
543
1.Otwórz Sticky Password
2. Wejdź w ustawienia
3. Wejdź w Obsługiwane przeglądarki
4. Sprawdź czy jest informacja o zainstalowaniu rozszerzenia w Mozilla Firefox
5. Jeżeli nie, to najedź na Mozilla Firefox i u góry pojawi się napis zainstaluj
6. Klikasz "Zainstaluj"
7. Uruchom ponownie PC i winno być Ok.

Robisz to tylko przy wyłączonej przeglądarce Firefox.

fresta

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
543
Zapomniałem.
Wchodzisz do ustawień Firefox > Dodatki>Wtyczki>Sticky Password>Aktywuj

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
fresta napisał:
1.Otwórz Sticky Password
2. Wejdź w ustawienia
3. Wejdź w Obsługiwane przeglądarki
4. Sprawdź czy jest informacja o zainstalowaniu rozszerzenia w Mozilla Firefox
5. Jeżeli nie, to najedź na Mozilla Firefox i u góry pojawi się napis zainstaluj
6. Klikasz "Zainstaluj"
7. Uruchom ponownie PC i winno być Ok.
8. Wchodzisz do ustawień Firefox > Dodatki>Wtyczki>Sticky Password>Aktywuj

Robisz to tylko przy wyłączonej przeglądarce Firefox.
Oczywiście wszystkie punkty były zrealizowane przed napisaniem posta. :(
Po ręcznym wprowadzeniu hasła i loginu na przykładowym koncie w Firefoxie Sticky Password pyta, czy nie zainstalować go, czyli jakby nie było zapisanych loginów w Firefoxie pomimo, że ikonka Sticky jest aktywna. Cyberfox prawdopodobnie zmienił ustawienia Sticky Password i Firefoxa, ale jak z tego wybrnąć?

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54778
mavio napisał:
Odkąd zainstalowałem na moim kompie Cyberfoxa, przestał działać mi na Firefoxie Sticky Password.
Oczywiście odinstalowałem Total Uninstallerem Cyberfoxa , ponownie zainstalowałem Firefoxa, ale bez jego odinstalowania (może to był błąd) i rozszerzenie Sticky na Firefox .
Zauważyłem, że Firefox chyba przejął nazwę na Cyberfox , bo po uruchomieniu strony startowej zamiast Firefox widnieje nazwa Cyberfox i pewnie dlatego tak się dzieje. Na Chromie jest oki.

W Cyberfoxie rozszerzenia niby zainstalowane ,ale nie zawsze działają .Jak chcesz powrócić do Firefoxa to usuń Profil i ponownie zainstaluj Firefoxa, tu masz opisane jak to zrobić
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Przed usunięciem Profila wyeksportuj sobie zakładki ,bo je inaczej stracisz.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4456
Miasto
Polska
mavio napisał:

No to może pomny tej lekcji na drugi raz zanim coś zainstalujesz, to wypróbujesz to najpierw w wersji nieinstalacyjnej.
Posiadanie jakiegokolwiek programu do odinstalowania nie daje 100% gwarancji rezultatu.

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Witam!
Problem został rozwiązany.
Zrobiłem tak: menu firefox/pomoc/informacje dla pomocy technicznej/zresetuj program.
Wcześniej zrobiłem backup za pomocą Mozbackup, ale pomimo, że wyeksportowałem same zakładki to i tak przywracało ustawienia cyberfoxa.
Dlatego żegnaj Cyberfoxie :pala
Dobrze, że przy resetowaniu zachowały się wszystkie zakładki.
Dziękuję wszystkim za pomoc. :piwko

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4456
Miasto
Polska
mavio napisał:
Witam!
Problem został rozwiązany.
Zrobiłem tak: menu firefox/pomoc/informacje dla pomocy technicznej/zresetuj program.
Wcześniej zrobiłem backup za pomocą Mozbackup, ale pomimo, że wyeksportowałem same zakładki to i tak przywracało ustawienia cyberfoxa.
Dlatego żegnaj Cyberfoxie :pala
Dobrze, że przy resetowaniu zachowały się wszystkie zakładki.
Dziękuję wszystkim za pomoc. :piwko
Gdyby jednak co, to zaglądnij do postu i ściągnij sobie wersję portable Cyberfox'a.

Warto się również pokusić o FF w wersji portable. Możesz go ściągnąć m.in. tutaj:

Do góry