Problem z Windows 10

Devil

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Szczecin
Microsoft w prezencie podarował mi Windows 10 wcześniej miałem Win 7
Po ściągnięciu zniszczył ESET NOD32 i większość aktualizacji, nie ma funkcji Update.
Najbardziej zależy mi na usunięciu ESET. Próbowałem wszystkiego bez skutku.
Nie wiem czy dalej z niego korzystać.
Proszę o rady. :zawsty

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30016
Miasto
Trololololo
A

Anonymous

Devil napisał:
Microsoft w prezencie podarował mi Windows 10 wcześniej miałem Win 7
Po ściągnięciu zniszczył ESET NOD32 i większość aktualizacji, nie ma funkcji Update.
Najbardziej zależy mi na usunięciu ESET.
Karwasz twarz :eek: ...puść to jeszcze raz przez translator...bo nawet syn polonistki nic nie zrozumiał :dziwak .

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
Ja bym Ci radził, abyś powierzył komputer w ręce kogoś,kto się na tym zna i będzie wiedział, co i jak zrobić.Dalsze dzikie, nieprzewidywalne eksperymenty na własną rękę doprowadzą do sytuacji, że ktoś w końcu padnie: sprzęt, albo Ty.

kuba3351

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Myślę że sprzęt nie padnie, jak już to system, no chyba że autor zdecyduje o rozebraniu komputera na części pierwsze... Dobrze by było wiedzieć co się właściwie stało, z treści pierwszego posta nic nie wynika. W szklanej kuli natomiast widzę, że autor dostał e-mail z informacją o darmowej aktualizacji, otworzył załącznik/plik z wirusem który uszkodził ESETa oraz Windows Update.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Mogę ci pomóc zdalnie doprowadzić system do porządku. Na moim komputerze mam dwie działające dziesiątki i 8.1 i wszystko działa bez zarzutu, również eset...

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Na razie nie chce zakładać nowego tematu a problem z Windows 10 jest i to oczywisty.
Dokładnie to problem z Microsoft :ireful
Dziś chciałem wył komputer na którym mam W7 a tu kolo ZAMKNIJ pomarańczowa tarcza z wykrzyknikiem.
No co do jasnej ciasnej??? Aktualizowałem chyba w czwartek i żadnych ważnych nie mam.
Zaglądam do opcjonalnych w Win Upd a tu przy check box zaznaczone "Uaktualnij do Win 10".
No to mi sie nie podoba!
Nie wiem czy inni tak mieli, na razie mam obowiązki domowe i nie mam czasu sprawdzać ale jeśli inni tak mieli to Microsoft przegina! :k......

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Ja chciałem zainstalować po 10 tce 7 ke.po sformatowaniu i zainstalowaniu 7ki komputer nie pobierał żadnych aktualizacji.nie wiem jaka była przyczyna.Usunąłem 7kę i wróciłem do mojego ulubionego XPka i teraz jest ok.Ale to u mnie.A jak jest u innych? :)

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Ja na Lenovo T500 uaktualniłem 7 do 10 i byłem zadowolony, fajnie to śmigało więc postanowiłem zainstalować 10 na czysto (format c ) od tego momentu dużo problemów, nawet wbudowana przeglądarka zdjęć nie zmieniała mi plików jpeg przy wciskaniu klawiszy kierunku, musiałem grzebać w rejestrze żeby to zaczęło działać , no i problemy z kartą graficzną - T500 ma dwie karty, nie mogłem znaleźć sterowników, wróciłem do win 7, może za jakiś czas zrobię kolejne podejście do 10

Devil

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Szczecin
Emmers napisał:
Mogę ci pomóc zdalnie doprowadzić system do porządku. Na moim komputerze mam dwie działające dziesiątki i 8.1 i wszystko działa bez zarzutu, również eset...

Dziękuję za chęć pomocy, ale wystawiłem na Allegro.

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
TajnyAgent napisał:
Ja bym Ci radził, abyś powierzył komputer w ręce kogoś,kto się na tym zna i będzie wiedział, co i jak zrobić.Dalsze dzikie, nieprzewidywalne eksperymenty na własną rękę doprowadzą do sytuacji, że ktoś w końcu padnie: sprzęt, albo Ty.

Ja bym radził samemu kombinować a nie iść na łatwizne i jeszcze za to płacić.
Troszke dobrej woli sprytu i działamy :sarkazm weżmy po uwage że kiedyś nie było
internetu i ludzie sami sobie radzili. :facepalm Wiem że dla młodego grona to
może być szok że jak inni żyli bez sieci.Instalacja np... Win 95 nie opierała
się na wciskaniu tylko dalej itd... tak jak teraz to przepiega.
Jak sam kolega rozwiaze problem to chociaż się dowie jaka była przyczyna.
Ale to tylko moje zdanie :jezyk

Pozdrawiam

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu

Z pewną taką nieśmiałością i na obronę chciałem zauważyć, że on cały czas kombinuje. My tylko widzimy opłakane skutki tych kombinacji pod postacią: "masz problem - napisz do nas"

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
TajnyAgent napisał:

Z pewną taką nieśmiałością i na obronę chciałem zauważyć, że on cały czas kombinuje. My tylko widzimy opłakane skutki tych kombinacji pod postacią: "masz problem - napisz do nas"

Na błędach opiera sie ludzkie życie :zaciesz Ja za młodu :facepalm też kombinowałem
różnym skutkiem :jezyk mowa oczywiście komp... Nie pamiętam teraz czy to z Bajtka
wyczytałem że Celerona 300 mhz kosmos jak na tamte czasy :guma można podkręcić
do 350 mhz róznica żadna. Ale liczyła się satysfakcja :dziwak tak zrobiłem lakier
matki do paznokci zaklejone odpowiednie styki procka i gotowe.Satysfakcja i
radość trafała może godzine bo oczywiście z 300 mhz zrobiłem 500 mhz zapomniałem
o zmianie napiecia zworkami i magistrali na płycie. :zawsty Płyta uwalona :suuper
Nie ma ryzyka nie ma zabawy :D :D :D A dodam że kompa dostałem od rodziców :dziwak
.

Do góry