program do automatycznego zapisywania stron

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
Pilnie poszukuję programu który na bieżąco w sposób automatyczny będzie zapisywał odwiedzane strony internetowe na dysk tak abym nie musiał wchodzić w menu i klikać zapisz jako (najlepiej aby działał z operą lub IE). programy typu httrack, offline explorer odpadają. proszę o pomoc

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
chodzi mi raczej o program który przechwytywałby automatycznie stronkę i zapisywał ją na dysku w postaci mht lub html kiedyś próbowałem ściągnąć całą witrynę internetową programem offline explorer i owszem udało sie ale połowy stron nie dało się przeglądać offline

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Zainteresuj się programem wget

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Wprawdzie pierwotnie to projekt linuksowy ale ma swój odpowiednik dla MS. U mnie sprawdza się znakomicie.

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
niestety nie znam się na wierszu poleceń chyba skorzystam z teleport ale dzięki za podpowiedzi

tedii

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Witam,

Temat mam dość dobrze obczajony bo ostatnio poszukiwałem takiego programu.
Teleport Pro - fajny proste menu ale potrafi się przywiesić na "głębszych stronach" o dużej strukturze no i cena jak dla mnie zaporowa - coś ok 50$ , na promocje nie ma co liczyć.
Offline Explorer - również fajny ale płatny - bardzo rozbudowany z natywną przeglądarką
Internet Download Manager ma narzędzie Grabber, które całkiem fajnie się spisuje, pobiera bardzo szybko.
no i na koniec to czego używam aktualnie darmowy program i jak dla mnie chyba najfajniejszy
HTTrack

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
na licencji GPL proste menu, sprawuje się bardzo dobrze - stabliny i szybki.

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
mam jedno pytanie odnośnie Httrack. dlaczego nie pobiera mi całej strony tzn strona którą chcę pobrać ma ok 300 stron httrack pobrał mi 30 pierwszych stron i 30 od końca wiesz może jak to ustawić aby pobierał wszystkie??

Do góry