Spybot Anti-BeaconCześć, szukam programu, który wyłączy udostępnianie danych z Windows 10 firmie Microsoft, a także wyłączy wszystkie inne funkcje/programy zbierające dane w różny sposób. Polecicie coś?
Ashampoo® AntiSpy for Windows 10Ashamnpoo też coś ma ale nie pamiętam jak to się zwie
Pointstone AntiTrack for Windows 10
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Ustawiałem tym programem sprzęt z Windows 10 i program jest ok, z tego co pamiętam to Defender też coś tam mielił ale to fałszywka.Może wersja instalacyjna podczas instalacji coś tam proponuje dodatkowo i dlatego klasyfikują to jako PUA.Mi Eset blokuje tą stronę. Uruchomiłem testowego lapka, wyłączyłem "ochronę stron" w Eset i odpaliłem SRWare Iron. Stronę otworzył, ale przy próbie pobrania zablokował jako niebezpieczny plik. Ściągnąłem inną przeglądarką i wrzuciłem na VirusTotal.Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
I nie jestem zbyt pewny tego programu.
Może wersja instalacyjna podczas instalacji coś tam proponuje dodatkowo i dlatego klasyfikują to jako PUA.
Ustawiałem tym programem sprzęt z Windows 10 i program jest ok
:dziękuę , dodałem małe info do PointstoneNie byłbym taki pewny:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Pełny raport dostępny tutaj:Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Radzę podchodzić do tego programu z dystansem. A już na pewno zalecam blokadę dostępu do sieci na firewallu.
RemoveSPY AIO... jest dobry, uaktualniany, polski.