Przywracanie Systemu nie działa.

koniczynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
Od wczoraj przestała mi działac systemowa usługa przywracania systemu w windowsxp pro sp3.Usunąłem robactwo ale problem pozostał.Nawet nie moge zainstalować combox.Co robić?

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Re: Przywracanie systemu

jeśli to xp3 to tylko format potwierdzam

koniczynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
Aż tak żle? Pamiętam kiedyś miałem podobny problem i combofix pomógł.Teraz pobrałem combofixa i nie mogę go uruchomić.Czy w trybie awaryjnym combofix odpali?

Piterek882

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Sosnowiec
Jeżeli masz oryginalną płytę instalacyjną systemu, możesz jeszcze spróbować takiego rozwiązania:

Włożyć płytę instalacyjną XP do napędu, ustawiając w biosie na pierwszym miejscu bootowanie z napędu CD, jak włączy się instalator, to w pewnym momencie będzie możliwość wyboru, aby naprawić system. Najpierw będzie aby załadować sterowniki innej firmy, a potem właśnie, aby naprawić system. Nie pamiętam dokładnie jaki klawisz :scratch

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Na XP bardzo dobrze sie sprawdza w trudnych sytuacjach Dail-a-fix - zaznacz do naprawy "Windows Installers" "WU/WUAU" i "registration Center"...potem wciskasz "GO" i czekasz...potem dobrze zrobić restart.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Możesz spróbować też podobnego, choć bardziej rozbudowanego Tweaking.com - Windows Repair...znajdujesz i haczysz te funkcje, które chcesz naprawić/przywrócić do stanu domyślnego.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Prawdę mówiąc z przywracania systemu nie korzystam i mam wyłączoną tę funkcję na stałe ale wszystkie problemy z Windows XP można załatwić bez ponownej instalacji za pomocą małego programu DFX. Możesz go pobrać stąd:

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
koniczynka napisał:
Niestety żadne z wymienionych programów nie pomagaja.
Nie pomagają czy ich nie można uruchomić tak jak ComboFixa?

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Jeszcze coś...jeśli brakuje jakiś plików, to czasem udawało mi się naprawić system poprzez ponowna instalację dodatku SP3 do XP. Tu masz poprawkę od razu jako instalator do uruchomienia...niestety to ponad 300 mega do pobrania

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Od dawna w beznadziejnych przypadkach pomagam zdalnie za pomocą Team Viewer bądź Radmin Viewer 3. Tak, że jeśli masz ochotę na taką pomoc to polecam.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Witam. Ostatnio podobny problem załatwiłem tym programem:

UVK - Ultra Virus Killer

gO19yjy.jpg

Niestety stare punkty przywracania do wykasowania bo przestały działać, ale z nowymi już nie ma problemu.

Do góry