rapideo vs nopremium vs rapidhost vs twojlimit vs ....

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Conti napisał:
Nie wiem, czy to aktualne ale:
Trzecia opcja, to tzw. Happy Hour, która dodaje pliki do nocnej kolejki pobierania (2:00 - 10:00). Pliki pobrane w nocy, kosztują nas połowę transferu i również pobierane są na serwery TwojLimit i dostępne przez 36h. Jeśli nam się "nie spieszy", to można zaoszczędzić sporo transferu na tym sposobie
Więc 302 x 2 to 604 GB ...... dalej rapideo zostaje w tyle
Dokładnie tak samo było na Rapideo i jeśli to usunęli to lipa totalna.
Możesz zapodać cennik TwojLimit z płatnościami przez SMS?

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Widzę, że twojlimit i nopremium mają bardzo podobne ceny smsowe.
PAKIET SMS z twojlimit
2GB 2.46 PLN
10GB 11.07 PLN
30GB 23.37 PLN
50GB 30.75 PLN
Hmmm, tutaj chyba rapideo ma troche taniej.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Jeśli chodzi o ceny smsowe to rapidox ma dużo taniej.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12329
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Sprawdziłem i na Rapideo HH dalej działa. Po prostu nie ma już teraz kolejkowania ale to mi nie przeszkadza.

tom14

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
wcpicker napisał:
tom14 napisał:
Tu masz ciekawą ofertę

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
niestety kąta czasowe, ale ceny świetne.
Oferta wygląda bardzo ciekawie, czy ktoś z użytkowników forum używa tej strony?
Mam tam konto od około 2lat, jak na razie jest wszystko w porządku. Ostatnio dodali odtwarzacz, tak że jeśli chodzi o filmy nie musimy pobierać możemy obejrzeć na stronie.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
al_arsen napisał:
Sprawdziłem i na Rapideo HH dalej działa. Po prostu nie ma już teraz kolejkowania ale to mi nie przeszkadza.
Kolejkowanie w HH to była dobra rzecz, bo nie trzeba czekać do 2 w nocy lub do rana. Zamiast dodawać jakieś opcje, to je usuwają. Ciekawe czym Rapideo ma zamiar konkurować z innymi serwisami tego typu? Bo napewno nie cenami takimi jak są teraz.
Wie ktoś w jakich serwisach jest dostępne kolejkowanie w opcji HH?

juhuhu

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Jak pisałem negatywnie o rapideo to wswzyscy na mnie naskakiwali i bronili tego serwisu rozdając sobie gratisy - co mam miejsce do dzisiaj, bo ostatnio też nie przeprowadzili losowania tylko rozdali znajomym, ale jest dobry serwis na allegro kosztuje 3 zł na miesiąc i dziennie można pobrać z niego 250 gb - super serwis i działa bez zarzutu. Limit miesięczny to aż 7 750 GB za 3 zł. W tym wszystkie najważniejsze serwisy hostingowe. Rapideo faktycznie może się schować ze swoją ofertą i ci kolesie, którzy nigdy nie chcą rozdać mi nic za darmo.

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
juhuhu napisał:
Jak pisałem negatywnie o rapideo to wswzyscy na mnie naskakiwali i bronili tego serwisu rozdając sobie gratisy - co mam miejsce do dzisiaj, bo ostatnio też nie przeprowadzili losowania tylko rozdali znajomym, ale jest dobry serwis na allegro kosztuje 3 zł na miesiąc i dziennie można pobrać z niego 250 gb - super serwis i działa bez zarzutu. Limit miesięczny to aż 7 750 GB za 3 zł. W tym wszystkie najważniejsze serwisy hostingowe. Rapideo faktycznie może się schować ze swoją ofertą i ci kolesie, którzy nigdy nie chcą rozdać mi nic za darmo.

Nie bądź taki tajemniczy, napisz co to za serwis

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Juhuhu dzięki za odpowiedź.Oferta rzeczywiście jest bardzo ciekawa, zwłaszcza że chyba jako jedyni dają dostęp do chomika, co prawda tylko 1GB dziennie ale lepsze to niż nic.

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Najpierw poczytajcie sobie o co chodzi w tym reklamowaniu super kont :szydera

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Czy ja wiem... jest sens się dochodzić? Juhuhu zaproponował alternatywę, która dla niego działa i jest zadowolony, graf jak wiemy często rozdaje w konkursach kody do rapideo, z których sam korzystam i sobie cenię. Dla mnie rapideo działa wyśmienicie, dla innych nie koniecznie... Panowie, szkoda nerwów, szanujmy się wzajemnie - jest lato, cieszmy się tym faktem. Prawda jest taka, że jesteśmy wolni i możemy korzystać z dobrodziejstw Internetu z własnej nieprzymuszonej woli :)

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Jak ktoś ma wątpliwości co do allegro zawsze można wykupić konto premium bezpośrednio na stronie RapidManiac, ceny są również atrakcyjne:
2 dni --- 1,99 zł
30 dni --- 4,99 zł
60 dni --- 7,99 zł
120 dni --- 15,99 zł
Osobiście zawsze wolę zaopatrywać się u źródła niż poprzez pośredników.Jednak pomimo atrakcyjnych cen oferta nie dla mnie - brak opcji wykupu transferu, tylko konta czasowe.
Jak pobierać pliki?
Jak już wykupiłeś konto premium to pojawił się w lewym menu po zalogowaniu przycisk POBIERZ, klikając w link zostaniesz przeniesiony do strony z formularzem i tam możesz wkleić swoje linki. System sprawdzi czy pliki są dostępne na stronie hostingu. Jeżeli tak otrzymasz listę gotowych linków do pobrania.

Czy trzeba czekać aż serwer pobierze pierwszy pliki?
Nie, nasza strona generuje linki premium w locie co pozwala na automatyczne pobieranie bez potrzeby pobierania pierw przez serwer !
Ciekawi mnie 1 rzecz -> limity pobierania podane na stronie głównej -> czy dotyczą każdego z użytkowników premium tego serwisu czy też całego serwisu RapidManiac.
Brakuje opcji pobrania pliku na serwer i jego przechowywania przez kilkanaście godzin. Czyli plik można pobrać 1x prosto z serwisu zewnętrznego. Strona RM jest tylko pośrednikiem generującym link.
Trochę brakuje do funkcjonalności oferowanej przez rapideo / nopremium / twojlimit / .........

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
al_arsen napisał:
Dziś ja sprawdziłem twojlimit, HH działa, też nie ma kolejkowania -> czyli dokładnie tak samo jak na rapideo. (HH jest do 10.00)
Czyli za około 50 zl po uwzględnieniu HH mamy
2x170GB vs 2x 302GB czyli 340GB vs 604GB. Jak dla mnie znacząca różnica praktycznie za to samo.

Do góry