Znowu to samo...Dzieje się coś niedobrego z Giveaway of the Day , wczorajszy soft z promocji całkowicie rozwalił mi system i przejął kontrolę nad dostępem do Internetu. Na szczęście mam pod ręką pełną kopię systemu i przywróciłem sobie z niej partycję systemową.
Dzisiejsza promocja również nie wygląda najlepiej, próba wejścia na stronę producenta programu zaowocowało tym:
Wstrzymałem się z pobraniem promocji i jej przetestowaniem, nawet na wirtualnym systemie...
W ogóle go nie instalowałem, chciałem tylko wejść na stronę producenta jak zwykle to robię przed instalacją i ewentualną przeróbką instalki , która jest przecież ukryta w Giveaway of the Day. Po za tym chyba zauważyłaś , że raczej nie bawię się systemami komputerem i do wszystkiego podchodzę ostrożnie. Strona producenta programu jest na liście stron niebezpiecznych i to dla mnie wystarczy. To, że program zainstalował się bez problemu nie oznacza,że jest bezpieczny i nie zawiera elementów np, ingerujących w twoją, moją czy naszą prywatność. Może być specjalnie skonstruowanym programem do wykradania poufnych informacji. Po wczorajszej wpadce wszystkiego mogę się spodziewać. Który program instaluje bezpośrednio w Common Files kilkanaście plików, które są powieleniem kodeków i innych plików systemowych? Rzadko się zdarza żeby w folderze głównego programu było kilka plików a cała reszta w folderach systemowych a we wczorajszym programie tak było. Sprawdziłem dokładnie wszystkie ścieżki instalacji.
To tak jak napisał OT, niektóre programy blokują całą domenę. TrustPort, Comodo i FIS nie zgłaszają zastrzeżeń. Strona RealA2V moim zdaniem jest ok. Sam katalog z programem przeniesiony na drugi komputer działa jak portable, bez wpisów w rejestrze. Przynajmniej u mnie.
Tutaj do wypróbowania
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.