Resource Hacker 4.7.34 - spolszczenie

sowa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
220
Do pobrania:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Plik z tłumaczeniem wkleić do katalogu w którym jest plik *.exe

PS ad tłumaczenia komunikatów o błędach... poprawcie jak znajdziecie błędy...a na pewno będą :p

Edit:
sprawdzić tłumaczenie można porównując odpowiednie zasoby w ResourceHacker.exe i ResourceHacker.plk, korzystając z Resource Hacker'a :)

Ostatnia edycja:

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2578
Miasto
Kraków
@sowa dało by radę zaktualizować do wersji 5.2.7
ps
Co to jest za plik ResourceHacker.plk? Jak go utworzyć? Dałbyś jakieś wskazówki jak to robić bo coś mi to nie idzie. Edytowałem plik ResourceHacker.exe -> Compile Script -> Zapisz, i lipa, zmiany nie są widoczne po uruchomieniu. :myśli2

fresta

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
476
ResourceHacker.plk jest utworzony z aplikacji ResourceHacker.exe. poprzez dodanie do pliku rozszerzenie .plk lub powstały po jego edycji.
Po edycji pliku ResourceHacker.plk powstaje plik ResourceHacker.plk (spolszczenie). Otwieramy go następnie tym samym programem.
Ważne jest zmiana języka na polski dla zasobu tj. 1045 (dla spolszczenia).
Mam właśnie zrobione spolszczenie do tego programu, ale do wersji 4.7.34.
Czy wyjaśniłem?

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2578
Miasto
Kraków
@fresta częściowo. Napisz jak edytować te zasoby. Załóżmy że mam aktualny plik (v5.2.7) ResourceHacker.exe i chcę dokonać tłumaczenia. Jak zapisać wynik tłumaczenia do tego wspomnianego pliku ResourceHacker.plk. Skąd się bierze to rozszerzenie .plk? Czy to jest rozszerzenie nadawane automatycznie po edycji pliku ResourceHacker.exe?

edit:
Drogą prób i błędów przetłumaczyłem kilka stringów w pliku ResourceHacker.exe, ale plik ResourceHacker.plk. nie został utworzony.

Ostatnia edycja:

fresta

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
476
Po edytowaniu, tłumaczeniu pliku ResourceHacker.plk tym programem, po zakończeniu winien być utworzony nowy plik resourcehacker.plk.
Do Bazy tłumaczeń dodałem starą wersję ResourceHacker v4.7.34. (PL) będziesz miał jego podgląd.

Ostatnia edycja:

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2578
Miasto
Kraków
@fresta @Aljot Jeszcze jedno pytanie. Nie znalazłem żadnej dokumentacji odnośnie tłumaczenia. Skąd wiadomo, że akurat plik z rozszerzeniem .plk będzie zaczytywany przez program z katalogu roboczego? Przyznam, że nie daje mi to spokoju :myśli2

fresta

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
476
Po edycji, tłumaczeniu ResourceHacker.plk po jego zapisaniu utworzy się plik z tłumaczeniem resourcehacker.plk.
O ile pamięć nie zawodzi. Spróbuj. Ja nie wysyłałem do Bazy tłumaczeń instrukcji jak edytować spolszczyć program, a jedynie program starej wersji. Dla mnie wystarczy stara wersja programu który ma spolszczenie i nie zawodzi.

P.S. Jest dobry program Resource Tuner (testowałem) umożliwia otwieranie plików EXE, DLL, MUN i innych plików wykonywalnych Windows oraz przeglądanie, edytowanie, wyodrębnianie i zastępowanie ikon, ciągów znaków, map bitowych, okien dialogowych, menu, logo i multimediów: wszystko, co składa się na wizualną część programu Windows. Do tego w j.polskim. Personal (Home) License cena 30$ (przed obniżką 50$). Polecam. Do rozważenia.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2578
Miasto
Kraków
Taki problem, zmieniłem kodowanie wszystkich zasobów na takie jak w Twoim pliku tłumaczenia, czyli 1045 a po kompilacji wyświetlają się dziwactwa. W czym może być problem?

2024-10-05-11-36-01.png

Kod:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

2024-10-05-11-40-23.png

Aljot

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1171
Miasto
Warszawa
@fresta @Aljot Jeszcze jedno pytanie. Nie znalazłem żadnej dokumentacji odnośnie tłumaczenia. Skąd wiadomo, że akurat plik z rozszerzeniem .plk będzie zaczytywany przez program z katalogu roboczego? Przyznam, że nie daje mi to spokoju :myśli2
To nie jest zadana reguła, a jedynie wyjątek stworzony przez autora programu. Nie ważne, jakie ma rozszerzenie plik "ResourceHacker" i tak program zostanie wyświetlony w przetłumaczonym języku.

Do góry