Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

marsellus - uważaj, bo miał jeszcze stare komórki i jakieś kable. :dziwak. Pewnie też je posiadasz. Jak on 4 tonami chciał wysadzić Sejm, to co Ty kombinujesz ?? :dziwak

Wszystko jasne. Winny Kaczor i "ma coś złego w oczach" Macierewicz.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Wiemy również, że Pan Jakub Wojewódzki używa kosmetyków, a żrący płyn nie jest żrący.

Polscy faszyści atakują na Kresach pomniki bohatera narodowego Ukraińców.

I na sam koniec. Wygląda, że Władimir Putin jest rasistą. Trzeba wszcząć postępowanie.
A tak na poważnie. Stosunek do Rosji mam jasny. Pod tym jednak podpisuję się rękami i nogami.

1384314_527629600658212_1869321533_n.jpg

A

Anonymous

viper218 napisał:
Niech ktoś z obrońców Tuska i rządu powie dlaczego (oprócz PiS i SP) nikt nie chce zwrotu wraku?

Chciałbym pewnego premiera pewnego rządu nazwać ruskim cwelem.
Ale wiem,że za to się idzie pod sąd.
No to nie nazwę..
Zamiast walczyć z ruskimi o zwrot samolotu, ubija się każdego, kto próbuje to uczynić.
Pijar PO to świetnie rozegrał.

Wyniki indywidualne

A

Anonymous

Kamelka napisał:
Waldemar Kuczyński: smoleńska piramida kłamstwa

Waldemar Kuczyński w niektórych środowiskach zwany "Szalonym starcem"-dyżurny "komentator" i "recenzent" bierzących wydarzeń politycznych na WSI24.
Typ spod ciemnej gwiazdy,apolegota Tuska i Michnika,chorobliwie reagujący na wszystko co : polskie,patriotyczne i prawicowe.
Charakterologicznie bardzo podobny do powieszonego w Norymberdze szefa "Der Sturmer" Juliusa Streichera...Obaj mają cechę wspólną : szerzenie i propagowanie nienawiści w stosunku do swoich przeciwników politycznych.A ponieważ obie zbrodnicze ideologie różnią się tylko tym,że komunizm zabił kilkakrotnie więcej ludzi niż faszyzm i są miejsca,gdzie "elegancko" prosperuje do dzisiaj a po faszyzmie zostały tylko mgliste wspomnienia.
Dlatego porównanie Kuczyński > Streicher nie powinno nikogo dziwić.

Bardzo ciekawa charakterystyka Szalonego starca:

ichito napisał:
A teraz proszę zaprotestujcie i powiedzcie, że bliscy zmarłych w katastrofie nie wiedzą, co mówią...że nie maja racji i że źle oceniają "dokonania" komisji AM...powiedzcie, że ich żal...ich dramat...to tylko medialny chwyt. Powiedzcie, że społeczeństwo niczego nie rozumie, a wszystkie kpiny z tego zespołu to spisek...że ludzie są głupcami, kiedy przestają wierzyć w kolejne "atuty" komisji.
Gdybym nie wiedział,że jesteś kilka lat ode mnie starszy to bym pomyślał,że bierzesz nas pod włos i sobie żartujesz.
Może i wiedzą co mówią a może nie wiedzą ? Może mówią to co myślą a może co innego mówią a co innego myślą.
Ciągłe powtarzanie kłamstw to na pewno chwyt medialny...i jak ktoś przez 3 lata czerpie wiedzę na temat Zamachu z WSI24 albo Polsat News...to trudno się dziwić,że podświadomie jest zaprogramowany do przyjmowania oficjalnej kłamliwej wersji a odrzucania tej nieoficjalnej czyli niewygodnej.
Socjotechnika robi swoje :klawik.

polak900 napisał:
Kamelka napisał:
slawektor napisał:
...
Trzymajmy poziom :ok

Nie ma co z nim dyskutować, bo on dawno zszedł poniżej 100 m ze swoim poziomem:)
Zacznij cytować sekciarskie gazety to może przyzna Ci rację
Polak-nienawiść i media mętnego nurtu-całkowicie zaburzyły Ci procesy trzeźwego myślenia :(

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
slawektor napisał:
Warto obejrzeć.
Niech się pan zastanawia w swoim własnym czasie. Ja nie mam czasu, żeby czekać aż się pan zastanowi. Pan się zastanawia nad rzeczami, o których nie ma pan pojęcia, nie ma kwalifikacji, tracimy czas.

Zwróćcie uwagę, jakie "podsumowania" wyświetlane są na pasku, dla tych, którzy by zaczęli oglądać transmisje w trakcie i który podświetlony jest na żółto powiększonym banerem. "Smoleńska brzoza dzieli naukowców" - da. Może lepiej napisać, są podawane 4 rożne lokalizacje :szydera . Na pewno przynajmniej trzy są błędne, tylko kto z czterech twierdzących podmiotów jest w błędzie.

A może chodziło o naukowca redaktora, jako tego drugiego? :szydera

Generalnie, dziennikarz przestraszony i spięty, Ciszewski parę razy dał się wciągnąć w gierki, ale dobrze starał się nie dać się poustawiać prowadzącemu, wreszcie swoje powiedział, co musiało być bolesne dla stacji :)
Tak naprawdę to jedynie w ostatniej cześć, gdy zaczął podawać warunki pomyłki, dano mu mówić i podzielić się wiedzą z jego badań.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
polak900 napisał:
Kamelka napisał:
slawektor napisał:
...
Trzymajmy poziom :ok

Nie ma co z nim dyskutować, bo on dawno zszedł poniżej 100 m ze swoim poziomem:)

Ten dowcip mówi wystarczająco o Twoim stosunku do tragedii. To temat z którego najlepiej robić żarty. Zginęło 96 ludzi. Ale to nic dla Ciebie nie znaczy, nie ma dla Ciebie świętości.

W dyskusji nie powinno się wartościować dyskutantów. Są jednak pewne granice. Ode mnie Polak900 masz spokój, nie będę z Tobą więcej rozmawiał. Wstyd.

A

Anonymous

polak900 napisał:
Jedyne, co wam zostało: rzucać się na poległych, szkalować wdowy za walkę o godność mężów, kpić z matek opłakujących dzieci.
Można upaść niżej?

Zachowanie dziennikarki talkie jak w rozmowie z Ciszewskim

Zespół parlamentarny Antoniego Macierewicza zrobił wystarczająco szkody Polakom - uważa premier Donald Tusk. Jego zdaniem politycy podważający ustalenia komisji Jerzego Millera powinni ponieść odpowiedzialność.
O czym on mówi?

Tak wygląda wiarygodność komisji Millera:
Np znikający TAWS #38
To tylko przykład bo jest tego więcej..

9294687i.PNG

Brzoza jest złamana na wysokości 7 metrów i 70 centymetrów - poinformował kpt. Marcin Maksjan z Naczelnej Prokuratury Wojskowej na stronie rp.pl. Tymczasem w raportach MAK i komisji Jerzego Millera widnieje, że brzoza ucięta została na wysokości około pięciu metrów.

Biegli jeszcze raz zmierzyli brzozę na jesieni ubiegłego roku. Nie jest możliwe, by drzewo od ostatniego mierzenia - na jesieni 2011 roku, urosło o kilkaset centymetrów.
Wątpliwości dotyczą również pomiaru grubości drzewa. Według nowych danych, średnica drzewa w miejscu złamania jest o 12 centymetrów grubsza niż w raportach MAK i komisji Millera.

"Wysokość, na której złamało się drzewo miała znaczenie w wyznaczeniu trajektorii lotu przedstawionej w raporcie Millera. Eksperci kierowanego przez Antoniego Macierewicza (PiS) zespołu parlamentarnego, który bada katastrofę, przedstawiają obliczenia, według których drzewo nie mogło złamać skrzydła. Ich zdaniem samolot leciał wyżej, a nawet gdyby doszło do kontaktu, to nie spowodowałby on oderwania końcówki skrzydła"

Dlaczego na filmie z 10IV niczego wbitego w brzozę nie ma?

4462635dwie-brzozy.jpg

Źródło:

merkaba

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
przesłuchałem Halina Zamel

Lech Kaczyński realizował to politykę wschodnia by ratować Polskę

A

Anonymous

Kłamstwa prokuratora Seremeta
Monika Olejnik:Wczoraj na konferencji smoleńskiej prezentowano zdjęcia, dosyć drastyczne zdjęcia i jeden z prelegentów mówił, że te zdjęcia świadczą o tym, że ciała były nadpalone.

Andrzej Seremet:Nic takiego prokuratorzy, a właściwie biegli powołani przez prokuratorów nie stwierdzili.

Monika Olejnik: Czyli to jest po prostu kłamstwo, że ciała były nadpalone?

Andrzej Seremet:Ja nie komentuję poczynań ekspertów zespołu pana Macierewicza

Źródło:

45521816li4.jpg

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Rybczyński: jestem oskarżony, oczerniony i skopany

- Ujaw­niam mi­lio­no­we mal­wer­sa­cje. Z tego po­wo­du je­stem oskar­żo­ny, oczer­nio­ny i sko­pa­ny – mówi w RMF FM Zbi­gniew Ryb­czyń­ski – re­ży­ser, lau­re­at Osca­ra. - Bog­dan Zdro­jew­ski pu­blicz­nie kła­mie, pró­bu­jąc mnie oczer­nić. Jeśli bę­dzie nadal mi­ni­strem kul­tu­ry, zrzek­nę się oby­wa­tel­stwa – za­po­wia­da były szef Wro­cław­skie­go Stu­dia Fil­mo­we­go.

Przy­po­mnij­my całą spra­wę. Dwa ty­go­dnie temu dy­rek­tor CeTA Ro­bert Ba­na­siak po­in­for­mo­wał o roz­wią­za­niu umowy o pracę z Ryb­czyń­skim. Jed­no­cze­śnie prze­ka­zał, że za­wia­do­mił pro­ku­ra­tu­rę o po­dej­rze­niu po­peł­nie­nia prze­stęp­stwa, które miało po­le­gać "m.​in. na wy­pro­wa­dze­niu środ­ków pu­blicz­nych z Wy­twór­ni Fil­mów Fa­bu­lar­nych WFF we Wro­cła­wiu, a potem z CeTA; pod­ra­bia­niu do­ku­men­tów, nie­go­spo­dar­no­ści oraz za­wie­ra­niu nie­ko­rzyst­nych umów w za­kre­sie wy­ko­ny­wa­nych na rzecz in­sty­tu­cji prac i usług".

Do­nie­sie­nie do­ty­czy po­przed­niej dy­rek­cji in­sty­tu­cji. Wy­mie­nio­no w nim na­zwi­ska b. dy­rek­to­ra Ro­ber­ta Gaw­łow­skie­go, dy­rek­to­ra ar­ty­stycz­ne­go Zbi­gnie­wa Ryb­czyń­skie­go oraz kie­row­ni­ka pro­jek­tu WSTW Da­wi­da Kmie­ci­ka.

- Zo­sta­łem oskar­żo­ny przez mi­ni­stra kul­tu­ry i sztu­ki, mo­je­go dy­rek­to­ra ge­ne­ral­ne­go w Cen­trum Tech­no­lo­gii Au­dio­wi­zu­al­nych - in­sty­tu­cji, którą sam za­kła­da­łem. Myślę, że po­wo­dem tego jest fakt, że dwa lata temu od­kry­łem ol­brzy­mie mal­wer­sa­cje fi­nan­so­we w tej wy­twór­ni – prze­ko­ny­wał dzi­siaj w roz­mo­wie z Krzysz­to­fem Ziem­cem re­ży­ser.

- Mi­ni­ster po­wo­łu­je się na wy­stą­pie­nia po­kon­trol­ne, które do­sta­łem jakiś mie­siąc temu od dy­rek­to­ra, który mnie wy­rzu­cił - pod­kre­ślił gość RMF FM.

- Otóż nie ma tam żad­ne­go za­rzu­tu. Ja w tym do­ku­men­cie w ogóle nie je­stem wy­mie­nio­ny, poza wzmian­ka­mi, że np. na stro­nie 14. brak pod­pi­su dy­rek­to­ra pro­gra­mo­we­go Wro­cław­skie­go Stu­dia Tech­no­lo­gii Wi­zu­al­nych na pro­to­ko­łach zdaw­czo-od­bior­czych za­łą­czo­nych do umów o dzie­ło oraz pod­pi­sów wy­ko­naw­ców - dodał.

Re­ży­ser pod­kre­ślił, że jeśli mi­ni­ster zo­sta­nie i "wła­dza bę­dzie to kon­ty­nu­owa­ła, po­wsta­nie jakiś ro­dzaj ukła­du za­mknię­te­go", to zrzek­nie się oby­wa­tel­stwa pol­skie­go. - To jest, pro­szę pana, zgno­je­nie jak w naj­gor­szych cza­sach sta­li­now­skich, zgno­je­nie czło­wie­ka. Za co? Za to, że ujaw­niam mal­wer­sa­cje, mi­lio­no­we mal­wer­sa­cje. Z tego po­wo­du je­stem oskar­żo­ny, oczer­nio­ny, sko­pa­ny i sam mi­ni­ster kul­tu­ry robi te kopy - mówi Ryb­czyń­ski.

(RMF FM/PAP, PG;żg)

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
335383e99bcb969f571790475e5b46ae.jpg

Prof. Andrzej Nowak: mało kto w Polsce wie, że ta zbrodnia w ogóle miała miejsce

- Nie upa­mięt­nio­no dotąd naj­więk­szej zbrod­ni po­peł­nio­nej na Po­la­kach za to tylko, że byli Po­la­ka­mi (... ) Mało kto w Pol­sce wie, że ona w ogóle miała miej­sce - mówi w roz­mo­wie z "Rzecz­po­spo­li­tą" hi­sto­ryk z UJ prof. An­drzej Nowak, wska­zu­jąc, że w Pol­sce "pie­lę­gno­wa­na jest pa­mięć o zbrod­niach hi­tle­row­skich Nie­miec, a jed­no­cze­śnie lek­ce­wa­ży się zbrod­nie ko­mu­ni­stycz­ne".

No­wa­ko­wi cho­dzi o roz­kaz lu­do­we­go ko­mi­sa­rza spraw we­wnętrz­nych ZSRS Ni­ko­ła­ja Je­żo­wa z 11 sierp­nia 1937 roku.

- W myśl tego roz­ka­zu w ZSRS za­mor­do­wa­no 111 091 osób. To pięć razy wię­cej niż na pod­sta­wie roz­ka­zu ka­tyń­skie­go. Mniej­szość pol­ska w Związ­ku Ra­dziec­kim zo­sta­ła prak­tycz­nie uni­ce­stwio­na. (…) Nie ma żad­ne­go po­mni­ka tych ofiar, żad­ne­go filmu o ich tra­ge­dii. Mało kto w Pol­sce wie, że ona w ogóle miała miej­sce - wy­ja­śnia hi­sto­ryk, za­zna­cza­jąc, że "nie do­ko­na­li jej Niem­cy, ale wła­śnie So­wie­ci".

"W Gdań­sku po na­dej­ściu Armii Czer­wo­nej zgwał­co­no chyba każdą ko­bie­tę"

Nowak ko­men­tu­je też in­cy­dent z rzeź­bą ra­dziec­kie­go żoł­nie­rza gwał­cą­ce­go cię­żar­ną ko­bie­tę, którą obok po­mni­ka czoł­gu T-34 przy alei Zwy­cię­stwa, głów­nej ulicy prze­lo­to­wej Gdań­ska, bez sto­sow­nych po­zwo­leń po­sta­wił stu­dent ASP Jerzy Boh­dan Szum­czyk. Po­mnik po kil­ku­na­stu go­dzi­nach zo­stał usu­nię­ty przez po­li­cję. Am­ba­sa­dor Rosji w Pol­sce wy­ra­ził na­to­miast obu­rze­nie, wska­zu­jąc, że rzeź­ba ma cha­rak­ter bluź­nier­czy i ob­ra­ża uczu­cia Ro­sjan. Spra­wę ba­da­ła gdań­ska pro­ku­ra­tu­ra, lecz osta­tecz­nie nie wsz­czę­ła śledz­twa.

- Pol­skie wła­dze za­cho­wu­ją się tak, jak gdyby nie było pro­ble­mu, jak gdyby so­wiec­cy żoł­nie­rze nie zgwał­ci­li kilku mi­lio­nów Nie­mek i kil­ku­set ty­się­cy Polek w set­kach wsi i miast nie tylko na Po­mo­rzu i Ślą­sku, które Armia Czer­wo­na trak­to­wa­ła jak zie­mie zdo­bycz­ne, ale rów­nież na Rze­szow­czyź­nie czy na Ma­zow­szu. Ta spra­wa nigdy nie za­ist­nia­ła w świa­do­mo­ści Po­la­ków - ko­men­tu­je w roz­mo­wie z "Rzecz­po­spo­li­tą" prof. Nowak.

Py­ta­ny, czy Gdańsk był do­brym miej­scem, aby po­sta­wić taki po­mnik, od­po­wia­da: "Tak. W Gdań­sku po na­dej­ściu Armii Czer­wo­nej zgwał­co­no chyba każdą ko­bie­tę".

Jed­no­cze­śnie do­da­je, że o bo­ha­ter­stwie Armii Czer­wo­nej nie można za­po­mi­nać. – Ta armia wal­czy­ła bar­dzo dziel­nie i mówię to bez cie­nia iro­nii – wy­ja­śnia roz­mów­ca Adama Tyc­ne­ra.

"Fakty za­stę­pu­je się po­pkul­tu­ro­wą papką"

Hi­sto­ryk prze­ko­nu­je rów­nież, że w Pol­sce szwan­ku­je także edu­ka­cja hi­sto­rycz­na po­przez film, a "w my­śle­niu wielu pol­skich hi­sto­ry­ków cały czas obec­ne są ko­lo­nial­ne ogra­ni­cze­nia".

- Mamy zni­ko­mą licz­bę do­brych, po­waż­nych fil­mów hi­sto­rycz­nych, a jed­no­cze­śnie pa­nu­je u nas trend od­cho­dze­nia od fak­tów i za­stę­po­wa­nia ich spre­pa­ro­wa­ną papką po­pkul­tu­ro­wą, w któ­rej można po­mie­szać wszyst­ko ze wszyst­kim - tłu­ma­czy.

Dalej Nowak oce­nia, że nawet jeśli takie war­to­ścio­we filmy po­wsta­ją (po­da­je przy­kład "Czar­ne­go czwart­ku" An­to­nie­go Krau­ze), to media ich "pra­wie" nie pro­mu­ją, a wła­dze wspo­ma­ga­ją co naj­wy­żej w mi­ni­mal­nym wy­mia­rze, bo wolą wspie­rać inną wer­sję hi­sto­rii.

- Albo tę po­pkul­tu­ro­wą, albo tę, którą na­zy­wa się "kry­tycz­ną", a jest ona w isto­cie czę­ścią prze­my­słu po­gar­dy wobec pol­sko­ści - oce­nia. – Prze­cież naj­bar­dziej na­gło­śnio­ną pro­duk­cją hi­sto­rycz­ną w ostat­nim cza­sie było hi­ste­rycz­nie za­kła­ma­ne "Po­kło­sie" - pod­kre­śla prof. An­drzej Nowak.

Cały wy­wiad w week­en­do­wym wy­da­niu "Rzecz­po­spo­li­tej" w do­dat­ku "Plus Minus".

("Rzecz­po­spo­li­ta", TSz;PG)

A

Anonymous

@Areopagita
Nie Obrazisz się? Tutaj jest trochę więcej info:

Warto też zobaczyć temat:
Rząd obrzydza nam życie w naszym własnym kraju" - tak ekonomista Janusz Szewczak komentuje w rozmowie z Bogdanem Zalewskim skandal z zablokowaniem w Polsce nowej unijnej dyrektywy, która znosi ograniczenia w opiece medycznej. Przepisy w Unii wchodzą dziś, a gabinet Donalda Tuska jest w tej sprawie "w proszku".

Janusz Szewczak: Ja to nazywam w swoich publikacjach i książkach "formą ekonomicznej wojny z własnym narodem".
Tam, gdzie jakieś biurokratyczne idiotyzmy możemy zaczerpnąć z Unii Europejskiej i je wprowadzać, że na przykład papierosów mentolowych to nie można palić, ale zwykłe to można, rząd działa błyskawicznie. Natomiast tam, gdzie Polacy mogliby rzeczywiście realnie na czymś skorzystać, to nagle są jakieś cuda, pojawiają się problemy.

To co wyrabia GW szczując na naukowców jest po prostu obrzydliwe.
W końcu jest reakcja:

TVP zresztą nie lepsza:
Żenująca akcja ze zniczami.
Ekipa Telewizji Publicznej, tuż po katastrofie 10 kwietnia 2010 r., wykupiła znicze w Smoleńsku, zapaliła kilkaset, a później w relacji "Wiadomości" pokazano, że to Rosjanie oddali hołd ofiarom.
- To było żenujące - mówił Wiktor Bater, korespondent Polsatu w wywiadzie udzielonym Teresy Torańskiej.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
slawektor napisał:
Kłamstwa prokuratora Seremeta
Monika Olejnik:Wczoraj na konferencji smoleńskiej prezentowano zdjęcia, dosyć drastyczne zdjęcia i jeden z prelegentów mówił, że te zdjęcia świadczą o tym, że ciała były nadpalone.
Andrzej Seremet:Nic takiego prokuratorzy, a właściwie biegli powołani przez prokuratorów nie stwierdzili.
Monika Olejnik: Czyli to jest po prostu kłamstwo, że ciała były nadpalone?
Andrzej Seremet:Ja nie komentuję poczynań ekspertów zespołu pana Macierewicza

A propos zatajania informacji i wprowadzanie w błąd ludzi - chciałbym aby został opublikowany w całości raport Klicha, który wkrótce po katastrofie trafił na biurko Tuska, a który obciążał Rosjan odpowiedzialnością za katastrofę.

Dwa dni temu [9.09.2013 - dopisek Areopagita] portal niezalezna.pl i „Gazeta Polska” opublikował fragmenty raportu sporządzonego przez płk. Edmunda Klicha, polskiego akredytowanego przy komisji MAK. Według dokumentu to Rosjanie doprowadzili do śmierci 96 osób na pokładzie Tu-154.

Dokument o numerze 1271/AK/92/2010/11 zatytułowany „Uwagi Akredytowanego Przedstawiciela Polski przy Międzypaństwowym Komitecie Lotniczym do projektu raportu końcowego z badania katastrofy lotniczej samolotu TU154 –M, która wydarzyła się w dniu 10 kwietnia 2010 r. pod Smoleńskiem” został sporządzony 30 listopada 2010 r.

Źródło:

Status
Zamknięty.
Do góry