Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

TVN24 i GW oczywiście uznały że lepiej nie informować swoich czytelników o aferze w min. zdrowia.

Po ustawionym przetargu z ASSECO na 600 mln zł, na jaw wychodzi kolejny:
Ogromne nieprawidłowości, miliony z publicznej kasy, naciski, CBA i prokuratura w akcji. Opisujemy medyczny skandal, którego jednymi z bohaterów są minister Bartosz Arłukowicz i szef NFZ Marcin Pakulski:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

4957164BgYyLO5CQAAst2O.jpg

Czy Premier wybiera się dziś na jakiś pogrzeb?
JK poszedł na pogrzeb brata, media wrzeszczały, że to brudna gra na trumnach. DT robi propagandę na pogrzebie dziecka które zmarło w wyniku błędu lekarzy. Jest zachwyt.
Może niech nekrolanser pojedzie do chłopca, któremu polscy lekarze chcieli obciąć nogę, a Niemcy ją zoperowali, NFZ kasy nie odda.

18-letni Kacper od 4 lutego ma w nodze sztuczną kość, którą otaczają mięśnie przeszczepione z jego brzucha. Operowali go lekarze w Niemczech, za zabieg jego rodzice zapłacili z własnej kieszeni. Chętni do zajęcia się jego nogą, na której rozwinął się nowotwór, byli także medycy w Polsce. Na 6 stycznia wyznaczyli mu nawet datę amputacji..

Nekrolanser czy wrażliwy premier?

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Gowin: program Polski Razem - nowoczesny, wolnorynkowy

Program gospodarczy Polski Razem jest nowoczesny, wolnorynkowy; to zdroworozsądkowy program prawicy - przekonywał lider PR Jarosław Gowin na niedzielnej konferencji programowej. Według Gowina PO i PiS proponują Polakom "czerwoną wyspę socjalizmu".

Gowin prezentując założenia gospodarczego programu mówił, że Polska Razem chce "mniejszego, ale sprawnego państwa". Polska Razem proponuje, aby w konstytucji znalazł się zapis, że wydatki państwa nie mogą przekroczyć 35 proc. PKB. "To powinność wobec naszych dzieci i wnuków. Ile jeszcze możemy zadłużać się na ich koszt? Trzeba w końcu skończyć z tym socjalistycznym oszustwem" - mówił Gowin.

PR chce także ograniczyć administrację i biurokrację m.in. przez połączenie ZUS i KRUS. Kolejną propozycją jest zastąpienie - jak mówił Gowin - zróżnicowanych podatków, składek i funduszy - opodatkowaniem pracy na poziomie 22 proc. Według Gowina każdy z Polaków otrzyma wówczas wynagrodzenie na rękę w wysokości obecnej pensji brutto. Partia proponuje także emeryturę obywatelską - każdy obywatel po uzyskaniu praw emerytalnych otrzymywałby emeryturę na poziomie 30 proc. średniej pensji. Ponadto podatek CIT byłby zastąpiony jednolitą daniną w wysokości 440 zł i 1 proc. od przychodów. "To rozwiązanie oznacza radykalne uproszczenie systemu podatkowego a jednocześnie efektywne opodatkowanie firm, które dzisiaj uchylają się od płacenia podatków w Polsce" - powiedział lider PR.

Gowin mówił także, że PR opowiada się za "bardzo daleko idącą przyspieszoną prywatyzacją". "Prywatna własność to fundament zdrowej gospodarki. Ale uważamy też, że państwo powinno zostać w wąskim sektorze firm o znaczeniu naprawdę strategicznym, przede wszystkim firm energetycznych" - podkreślił prezes Polski Razem. Ponadto PR opowiada się za deregulacją prawa gospodarczego i uproszczeniem prawa budowlanego - mówił Gowin. Zaznaczył, że małe i mikro przedsiębiorstwa powinny być wyłączone z reguł kodeksu pracy. "Wszyscy powinni zrozumieć, że przedsiębiorcy wtedy będą zatrudniać nowych pracowników, gdy nie będą się obawiać, że zatrudnienie będzie nadmiernym ciężarem" - uzasadniał Gowin.

Gowin mówił, że program gospodarczy PR czerpie z dorobku Partii Konserwatywnej Margaret Thatcher i Partii Republikańskiej Ronalda Reagana.

Według Gowina program gospodarczy, który w sobotę przedstawił PiS, można streścić w dwóch słowach: "populizm i socjalizm". W tym kontekście Gowin wymienił: przywrócenie trzeciej stawki podatkowej PIT, narodowy program zatrudnienia proponowany przez PiS oraz "usztywnienie kodeksu pracy".

Zaznaczył, że dokładnie taki sam program, "pełen fałszywych socjalistycznych recept" realizuje rząd Donalda Tuska.

"Oczywiście ani Tusk, ani Kaczyński nie mówią wprost, że ich program oznacza wyższe podatki, większe zadłużenie państwa i większe bezrobocie (...). Mówiąc krótko, Tusk i Kaczyński obiecują Polakom zieloną wyspę wolności, a w rzeczywistości fundują nam czerwoną wyspę socjalizmu" - zaznaczył Gowin.

Polska Razem zapowiada start w majowych wyborach do Parlamentu Europejskiego. W swoim europejskim programie zapowiada m.in. ograniczenie biurokracji w UE, walkę z bezrobociem i kryzysem demograficznym w Europie, wprowadzenia zerowej stawki VAT na ubrania i produkty dla dzieci oraz ograniczenia o 10 proc. liczby urzędników unijnych. Ponadto PR jest przeciwna wprowadzeniu Polski do strefy euro i dalszemu ujednolicaniu europejskiego prawa podatkowego.
źródło:

A

Anonymous

@fiodor99
Dzięki.
Czytałem ich program, przeczytałem też program PISu, nie porównuję tych programów.
(SLD nie czytam, bo na nich w życiu nie zagłosuję, więc po co)
To indywidualna ocena. Ale warto wiedzieć co dana partia proponuje.
Gdzie jest program Platformy?
Co oni proponują? Na jej stronie nie widzę.
Pozostało tylko to, czyli pijar?
(Tusk chce debatować nad programem PiS. Może pokażą swój własny?)

2158055Bgm0WayCUAEVcdD.jpg

Edit:
Jedyne co znalazłem to to:
To zupełnie nierealne pomysły. Czyste chciejstwo. Człowiek składający takie obietnice okłamuje Polaków! - oceniła w rozmowie z dziennikarzem „Rzeczpospolitej” posłanka PO Ligia Krajewska. Nie wiedziała, że ocenia program swojej własnej partii.

W rozmowie z Krajewską Robert Mazurek poprosił ją ocenić kilku obietnic pochodzących rzekomo z programu wyborczego PiS, obiecującego wielką modernizację Polski (budowa 50 nowych mostów, modernizacja 11 lotnisk oraz budowa dziewięć nowych). - Te wszystkie obietnice są na takim poziomie, że brakuje słów. To kpiny z ludzi! - stwierdziła jednoznacznie. Dopiero po zadaniu kilku pytań Mazurek przyznał się, że kolejne cytaty były z... programu PO.

Poniżej część rozmowy:

Ligia Krajewska: - Człowiek składający takie obietnice okłamuje Polaków!

Robert Mazurek: - Ten człowiek to Donald Tusk.

LK: - Słucham?

RM: - Zanim pani powie za dużo i napyta sobie biedy, przyznam się do manipulacji. Cytowałem „Narodowy program wielkiej budowy” Platformy Obywatelskiej z 2007 roku.

Oceniła ten program - Narodowy program wielkiej budowy” Platformy Obywatelskiej z 2007 roku:

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Rd1umFK.jpg

Program PiS w 15 punktach

f15153.jpg

Radykalne zmiany w strukturze ministerstw, reforma sądów i prokuratury, przebudowa systemu podatkowego, likwidacja gimnazjów i NFZ, skrócenie wieku emerytalnego, ponad 1,2 mln nowych miejsc pracy dla młodych - to część założeń nowego programu PiS.

Program, który będzie przyjęty na sobotnim kongresie partii w Warszawie, liczy ponad 160 stron. Propozycje PiS są zgrupowane w rozdziale: "Projekt dla Polski". Hasła "zdrowie", "praca" i "rodzina" widniejące na tytułowej stronie dokumentu - to dziedziny priorytetowe.

W programie opisano "system Tuska", który - jak czytamy - "jest wypaczeniem istoty demokracji" i ma "antyrozwojowy charakter, blokujący możliwości osiągania pozytywnych zmian gospodarczych i społecznych". PiS - podkreślono - opowiada się "za głębokimi i konsekwentnymi zmianami".

Według dokumentu, po wygranych przez PiS wyborach parlamentarnych nowy rząd sporządzi raport o stanie państwa; ma to być "rodzaj bilansu otwarcia dla rządu i wspierającej go większości parlamentarnej".

15 głównych punktów programu PiS

1. Utworzenie Ministerstwa Gospodarki i Rozwoju oraz kilku innych nowych resortów

2. Powołanie Państwowej Rady Rozwoju

3. Ograniczenie roli ministra finansów

4. Likwidacja Ministerstwa Skarbu - przeniesienie zadań do ministerstw i Prokuratorii Generalnej RP

5. Zachowanie waluty złotówki

6. Przebudowa systemu podatkowego

7. Opodatkowanie instytucji finansowych i hipermarketów

8. Wprowadzenie tzw. renty innowacyjnej

9. Rejestracja działalności 6 albo 12 miesięcy od jej rozpoczęcia

10. Rozliczenie z US na zasadzie kasowej

11. Pakiet prorodzinny m.in. zerowa stawka VAT na ubrania dziecięce

12. Utworzenie 1,2 mln miejsc pracy dla młodych

13. Zmiana wieku emerytalnego

14. Przynajmniej 1,2 proc. PKB na finansowanie nauki

15. Rewizja pakietu energetyczno-klimatycznego.

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
A

Anonymous

antbil007 napisał:
Program PiS w 15 punktach

We wtorek po posiedzeniu rządu premier odniesie się do propozycji Jarosława Kaczyńskiego ws. debaty o zdrowiu - rzecznik rządu.
Rzeczywistość po raz kolejny zawstydziła kabaret Roberta Górskiego.
Czyżby PO rozpaczliwie szukała kogoś do wystawienia w debacie o służbie zdrowia?
Też bym PO krytykował, ale nie ma co..
Na stronie Platformy nie ma nic. Żadnego programu.

4368740BgrQUS-CMAAcTnIww.jpg

Zawsze jak oglądam wpisy Szejnfelda mam bekę na cały wieczór.

818502512.PNG

22421581.PNG

9686226Bez_tytu__322_u.png

Pozostaje żyć w świecie marzeń.

A

Anonymous

To już nie świat marzeń, to rzeczywistość:
Ministerstwo środowiska w niejasnych okolicznościach oddało złoże warte miliard dolarów.

ABW zbada, dlaczego Ministerstwo Środowiska oddało w niejasnych okolicznościach warte miliard dolarów złoże miedzi w ręce kanadyjskiej firmy reprezentowanej przez byłego prezesa KGHM - dowiedział się „Wprost”.

A

Anonymous

abdf31f96d34ef313c8bb6a3c890f8f3.jpg

@slawektor: haha, Platformie marzy się polski Hong Kong, tymczasem w ubiegłym tygodniu zaklasyfikowali go za 'szkodliwa konkurencje gospodarcza' :szydera

A

Anonymous

Apel premiera Tuska (cytat): "Jeżeli ktoś wie, gdzie leżą zakopane w Polsce miliardy, które można porozdawać ludziom to nie powinien z tym zwlekać, bo szkoda każdego dnia.

Kompletnie nie mogę zrozumieć, jak można tak lekceważyć kontrolę nad koncesjami.
Media żyją wątkiem o debacie, jak by nie było ważniejszych tematów.

Dyrektorem generalnym Leszno Copper jest Stanisław Speczik.
Od 2001 do 2004 był prezesem zarządu KGHM Polskiej Miedzi.
W 2005 przez kilka miesięcy zajmował stanowisko sekretarza stanu w Ministerstwie Skarbu Państwa w gabinecie kierowanym przez Marka Belkę.
Powody jego odwołania z KGHM:

Kto wtedy rządził? Trzymał łapę nad majątkiem Polski.

Koncesja dla Leszno Copper została przyznana po odwołaniu 19 grudnia 2013 Piotra Woźniaka.
Piotr Woźniak został odwołany ze stanowiska Głównego Geologa Kraju. Woźniak odpowiadał m.in. za prace związane z wydobywaniem gazu łupkowego w Polsce. Do zadań Głównego Geologa Kraju należy wykonywanie kompetencji Ministra Środowiska z zakresu administracji geologicznej i nadzoru nad wykonywaniem zadań państwowej służby geologicznej. Udziela on m.in. koncesji na poszukiwanie, rozpoznawanie i eksploatację złóż kopalin strategicznych.
Premier Donald Tusk, na wniosek Ministra Środowiska Macieja Grabowskiego, odwołał również wiceministrów: Anetę Wilmańską i Beatę Jaczewską.
Najbliższe pół roku decydujące ws. gazu łupkowego. Czy te roszady mają z tym związek?

W mediach tego tematu nie ma, a wymiana kadr trwa w najlepsze: kolejno pod topór premiera trafili niedawno zarządzający: URE, UZP, UOKiK i GDDKiA
Szef KNF do odwołania?

"Premier zabrał się za wymianę szefów państwowych urzędów"

Wg harmonogramu katarskiej umowy, pierwsze tankowce z gazem mają trafić do Świnoujścia w lipcu 2014 r. Tymczasem, jak informuje „Puls Biznesu”, gazoport będzie gotowy najwcześniej na koniec tego roku.
Katarski gaz, czyli przeciek ABW
Prośba do ABW: pilnujcie chłopaki interesów Polski przed podpisaniem takich kontraktów, a nie po. Kasa to ważna sprawa, bez niej nie będzie bezpieczeństwa państwa. A teraz to tylko można pozamiatać po zabawie naszych geniuszy politycznych. A służby nie są od zamiatania tylko od chronienia interesów państwa.

Żyjemy w czasach kreatywności finansowej, tak jak Grecja przed kryzysem z 2008 roku. Platforma Obywatelska wywinęła nam akrobacje z długiem publicznym i z reformą OFE. W weekend usłyszeliśmy z kolei dramatyczny apel premiera Tuska (cytat): "Jeżeli ktoś wie, gdzie leżą zakopane w Polsce miliardy, które można porozdawać ludziom to nie powinien z tym zwlekać, bo szkoda każdego dnia.
Panie Tusk, popatrz pan wokół siebie: 2.7 miliarda PLN jest zakopanych w rdzewiejących na bocznych torach pociągach Pendolino, 2 miliardy PLN są zakopane w pustych stadionach Euro 2012 a miliard PLN został zakopany w chronicznie deficytowym LOT, zarządzanym przez kolesiów. I tak dalej... Radzimy potrząsnąć kieszeniami partyjnych kolegów to na pewno jakieś drobne też się znajdą. Trzeba trochę chcieć panie Tusk a nie tylko kwękać publicznie.
Goodbye ITI. TVN skupuje zamiast spłacać.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
slawektor napisał:
Pozostaje żyć w świecie marzeń.

Pozostaje już tylko żyć w sferze programu danego nam przez PiS! :wariat
Program to jest to! Kto go ma, ten ma panaceum na przyszłość! :wariat

Bez programu ani rusz!

Rodacy!
Program PiS napełni Wasze garnki, zapewni dobrobyt! :wariat
Od tej pory traktujcie go jako przePiS jak być bogatym, przy okazji pięknym, młodość sama przyjdzie!
:wariat

_________________________________________________________________________________________________

:( Nieważne, że jest to program życzeniowy, chciejski, populistyczny... Ważne, że jest. :(

Tak więc jako ekonomista z wykształcenia i wykonywanego zawodu, oczekuję od PiS (Ciebie Sławku), podania źródeł finansowania tych pobożnych życzeń :papież
Jestem kibicem, nie adwersarzem, bo w moim interesie też leży dobro mojego kraju.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
antbil007 napisał:
Tak więc jako ekonomista z wykształcenia i wykonywanego zawodu, oczekuję od PiS (Ciebie Sławku), podania źródeł finansowania tych pobożnych życzeń :papież
Jestem kibicem, nie adwersarzem, bo w moim interesie też leży dobro mojego kraju.

Antbil007,

z tym utożsamieniem PiSu ze Sławkiem to może drobna przesada? Nie wiem czy już się zapisał, ale na pewno jest nieidentyczny z Prezesem Kaczyńskim lub Hoffmanem.

Skoro to już ustaliliśmy, to Antbilu007, troszkę mam kłopot ze zrozumieniem, dlaczego uważasz, że akurat Sławek ma znać PiSowskie źródła finansowania wydatków zapisanych w ich programie. Czyżby współpracował przy tworzeniu tego programu? A jeżeli nie zna, to czy to czyni jego ewentualny głos dla tej partii irracjonalnym? Nieroztropnym? Naiwnym? Marzyciel, poeta i pięknoduch z niego?

[Zawsze taki miałem jego obraz, Sławek na trawie, z siatką na motyle, a na siatce, a może lepiej - sieci napis PiS]

Teraz, nawet jeżeli nie zna, to nie znaczy że nie istnieją takowe, że nie zostały wzięte pod uwagę, prawda? Nawet gdyby nie zostały podane, co jak rozumiem ma miejsce - ostatnio mało oglądam tv i niewiele czytam o polityce, więc mi pewnie umknęło.

A teraz odwróćmy na chwilę Twoją argumentację. Czy ja dobrze rozumiem Twoje intencje?

Nie twierdzisz, że program PiSu jest zły, tylko twierdzisz, że nie da się go zrealizować, ponieważ nie ma na to pieniędzy? Czy w związku z tym nic nie należy zmieniać, nie należy szukać tych źródeł finansowania dla zmian (jeżeli jeszcze ich nie znaleziono)? Jaka jest Twoja recepta na tę sytuację, z programem PiSu włącznie, co jest alternatywą?

No chyba nie będziesz twierdził, że żadne zmiany nie są możliwe?

To może jakaś konstruktywna krytyka - jako ekonomista pewnie lepiej niż ja, który takiej wiedzy nie mam, potrafisz pokazać co da się zmienić i należy. Jakie są propozycje Twoje. Jeżeli takowe posiadasz. Nie twierdzę, że musisz je mieć, w zasadzie nie widzę obowiązku posiadania planu dla kraju przez dowolnego obywatela zainteresowanego jego rozwojem. Wiedzę te powinni mieć politycy, odpowiedni urzędnicy. Natomiast obywatel ma prawo się tym interesować. jak Ty to robisz.

To co konstruktywna krytyka, czy taka pusta, bez żadnej propozycji i z góry wszystkie propozycje zmian skazująca na porażkę (zwłaszcza , gdyby było tak że Sławek nie zna źródeł finansowania). Rozumiem, że jesteś przekonany, że programu PiSu nie da się zrealizować. Dlaczego? Fakt, że nie podali (o ile tak jest) źródeł finansowania nie świadczy, że nie da się tego zrealizować. Jedno z drugiego nie wynika. Choć oczywiście, gdyby podali, sprawa byłaby jaśniejsza. Może celowo nie podali? Nie wiem. Jak z Tobą jest Antbilu007? Co wiesz, czego nie wiesz, w co wierzysz, czego nie wierzysz i co proponujesz lepszego niż PiSowska wydmuszka ;p. Chcą się chłopaki dorwać do władzy, ale pomysłów żadnych na pewno nie mają? Nie to co teraz, prawda ;-). Tak sobie pomyślałem patrząc na Twój podpis, gdzie chyba wszystkie partie skreśliłeś - że Ty już nikomu nie ufasz, ale nie w sensie braku zaufania, tylko w sensie takim, że wszystkich uważasz za szubrawców lub cwaniaków, tak jak ja większość tych z PO, co jeszcze się przeciwko Tuskowi-psujowi nie zbuntowali. Ale jeżeli trafnie identyfikuję Twoją postawę, to czy coś z niej wynika praktycznie dobrego (bo praktycznie wynika wiele, tylko nie widzę aby coś dobrego). Jak Ty to widzisz i rozumiesz. Widzę, że starasz się pilnować PiSu, to dobrze, o to chodzi, może tylko nieco życzliwiej. Ale co poza tym? Poza krytyką i nieufnością powinniśmy robić?

pozdr.,

:england

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
A

Anonymous

longinus napisał:
Prof. Witold Kieżun -Nie o taką Polskę walczyłem
Sikorski, kłaniając się Niemcom, oferował polską niepodległość

Prof. Witold Kieżun stwierdził, iż spadł prawie z krzesła, kiedy usłyszał, jak Lech Wałęsa wzywał do przyłączenia Polski do Niemiec. – (…) Wcześniej w Berlinie był minister Radosław Sikorski, który kłaniając się Niemcom, oferował polską niepodległość. Można powiedzieć: Hitler zwyciężył – dodał w rozmowie z "w Sieci" żołnierz AK i uczestnik powstania warszawskiego..

Z ciekawości chciałem zobaczyć o Nim więcej informacji. Przeglądając życiorys.. zamurowało mnie.

Jestem pełen podziwu dla pana profesora. Piękna Karta.

Sowiecki obóz śmierci na skraju pustyni Kara-kum. Tam siedział m.in. prof.Witold Kieżun.

prof.Witold Kieżun krytykuje obecną władzę. Czy w związku z tym Jest Pisowcem?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Tusk chce się spotkać z Kaczyńskim jeden na jednego. Hofman: "Okazał się strasznym tchórzem"

Więcej :

Ja w temacie i powiem jedno jestem zniesmaczony to kto się kogo boi , jak się idzie na rozmowę do swojego oponenta to zabiera się eksperta bo samemu nic z głowy powiedzieć się nie umie ?. Jak dwóch facetów umawia się na tzw: solo , bo ma sobie coś do powiedzenia to bierze ze sobą kogoś do pomocy bo sam sobie nie poradzi ?

Proszę mi powiedzieć to kto tu się kogo boi , bo ja zgłupiałem :wariat

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Petycja do Króla Belgów w sprawie eutanazji

Do podpisania online

Petycja do Króla Belgów, Filipa I / Petition to Philippe, the King of the Belgians
Wasza Królewska Mość,

Jako Król Belgów jest Król zobowiązany do podpisania każdej ustawy przyjętej przez demokratycznie wybrany Parlament, także wtedy, gdy nie zgadza się Król z jej treścią. Jednakże, istnieją przepisy, które będą miały wpływ nie tylko na sytuację Belgii, lecz - w dłuższej perspektywie - także całej Europy.

Takim prawem jest przerażająca ustawa dopuszczająca eutanazję nieletnich. Wprowadzenie takiego prawa jest niepokojąco ważnym sygnałem dla reszty Europy. Proszę o uwzględnienie głosu obywateli Belgii i Zagranicy, którzy ostrzegają przed zagrożeniem płynącym z takiego prawa - wśród tych głosów jest stanowisko Konferencji Episkopatu oraz opinie członków parlamentów z całej Europy, którzy jednoznacznie wypowiedzieli się przeciwko tej ustawie.

My - zaniepokojeni obywatele z Europy - piszemy do Króla, aby zachęcić do zawetowania tej ustawy, nawet w sytuacji, w której taka decyzja będzie dużym i trudnym wyzwaniem. Prosimy o brak zgody na ustawę, której treść stanowi najbardziej przerażające prawo o eutanazji na całym świecie.

Prosimy Waszą Królewską Mość o posłuchanie sumienia. Prosimy o zachowanie postawy monarchy, dla którego wartości etyczne mają fundamentalne znaczenie. Prosimy o godną postawę, do której był Król przygotowywany w ciągu całego życia.

----

Your Majesty:

You are the King of the Belgians and as such committed to your people. You are used to signing every law that has been adopted by the democratically elected Parliament, even if you do not agree with them. However, there are laws that will affect not only Belgium but also Europe in the long term.

This law is unique and it serves as a sign to other countries that it might be permissible to introduce such laws. Please listen to the many voices at home and abroad, warning you of the dangers of this law - your Episcopal Conference and the members of parliaments across Europe who have spoken up clearly against this law.

As concerned citizens of Europe, we write to you to urge you not to sign this bill, even if it will be a challenge for you to defend this decision. Please do not say yes to the most frightening law on euthanasia worldwide.

Listen to your conscience and stand as a monarch with ethical principles. Show yourself worthy of the challenge for which you have been prepared throughout your life.

Sincerely

Z poważaniem
[Twoje imię i nazwisko]

Zaprotestujmy, może ustawa zostanie zastopowana.

:Stop

Status
Zamknięty.
Do góry