Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Chłopcy-dajcie spokój :dziękuję .
Wiadomo,że jesteśmy Najmądrzejsi,więc za nic na świecie siebie nie przekonamy.Zachowujmy energię na gorsze czasy.A nuż przyjdzie nam razem budować barykady.Wtedy też się będziemy spierać ??

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
slawektor napisał:
Unikam z Tobą dyskusji. Nie poruszam Twojej osoby w watkach. Ty zaś po raz kolejny coś mi coś zarzucasz.
Odczep się.

Ponieważ zacząłeś mi wygarniać od biznesmenów :dziwak :klawik. :dziwak wykorzystując moją nieroztropność w przyznaniu się do tego, to ci odpowiedziałem. Napisz, kim ty jesteś, a ja ci wygarnę. Jeden raz i będzie kwita. A może nie zrobię tego? :dziwak

To jest forum. Nie dyskutowałbym z tobą, jeśli nie przedstawiałbyś tematów tak jednostronnie i do zwymiotowania. Siłą rzeczy chce się człowiekowi coś odpisać. Ale rzeczywiście nie muszę. :dziwak

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
... Zachowujmy energię na gorsze czasy.A nuż przyjdzie nam razem budować barykady.Wtedy też się będziemy spierać ??

Tak, czy budować te barykady z opon, czy z całych samochodów ... biznesmenów oczywiście. :dziwak :klawik. :dziwak :klawik. :dziwak
To żart, BTW.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
.

Trwają gorączkowe poszukiwania jak zdyskredytować pewne osiągnięcia ministra Sikorskiego w Kijowie. I nie tylko w Rosji

Porozumienie ws. wyjścia z kryzysu na Ukrainie podpisane.

ITV News ujawnia kulisy negocjacji w Kijowie. Stacja nagrała, jak Radosław Sikorski wychodząc ze spotkania z politykami opozycji powiedział: "Jeśli nie poprzecie tego (porozumienia) będziecie mieli stan wojenny, wojsko. Wszyscy będziecie martwi".

Zobacz:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Hornet napisał:
... Zachowujmy energię na gorsze czasy.A nuż przyjdzie nam razem budować barykady.Wtedy też się będziemy spierać ??

Tak, czy budować te barykady z opon, czy z całych samochodów ... biznesmenów oczywiście. :dziwak :klawik. :dziwak :klawik. :dziwak
To żart, BTW.
A ja nie wiem jak u Ciebie z kondycją fizyczną :scratch .Możesz nosić opony a ja ze Slawektorem,weźmiemy się za samochody :) .

No i zaczęło (?) się :papież :
Ukraina: porozumienie ws. wyjścia z kryzysu podpisane

Sikorski straszy ale widać nie wszyscy się boją.

Teraz sprawa Waszego ulubionego koryta jest jasna :
Prezydent Ukrainy Wiktor Janukowycz i przywódcy opozycji Arsenij Jaceniuk, Witalij Kliczko i Ołeh Tiahnybok zawarli porozumienie w sprawie wyjścia ich kraju z kryzysu

Jednak Prawy Sektor - bardzo aktywne w zamieszkach antyrządowych w Kijowie radykalne stowarzyszenie zrzeszające członków różnych ukraińskich ruchów nacjonalistycznych - nie uznaje zawartego porozumienia między prezydentem Wiktorem Janukowyczem a opozycją.

Radykałowie zapowiedzieli, że będą kontynuować swą walkę aż do usunięcia rządzącego krajem reżimu. Szef organizacji Dmytro Jarosz nazwał ofertę, którą przedstawił opozycji prezydent Janukowycz, "mydleniem oczu".

"Rewolucja trwa" - podkreślił szef radykałów. Jak zaznaczył, Prawy Sektor oczekuje także aresztowania szefa Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Witalija Zacharczenki oraz dowódców Berkutu.

Główne punkty porozumienia o rozwiązaniu kryzysu na Ukrainie to przywrócenie konstytucji z ograniczeniem uprawnień prezydenta, powołanie rządu koalicyjnego oraz wcześniejsze wybory prezydenckie.
Zdecydowana większość oddziałów Samoobrony na Majdanie składa się z prawego sektora.
Zero kompromisów z mordercami...walka aż do zwycięstwa...to mi się podoba :ok

Miłego weekendu :francuz .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
...A ja nie wiem jak u Ciebie z kondycją fizyczną :scratch .Możesz nosić opony a ja ze Slawektorem,weźmiemy się za samochody :) .

Kiedyś na ławeczce 168. Kiedyś :zawsty, ale dam radę :dziwak :dziwak :dziwak
Opony to moja specjalność :klawik.
Miłego weekendu nawzajem :francuz

A

Anonymous

Kontrast między Majdanem teraz a konferencją Sikorskiego niesamowity. Majdan chce iść po Janukowycza. I to z bronią. A pod sceną ustawiają trumny z poległymi
Wychodzi że nieważne co z Majdanem, ważne że umowa satysfakcjonuje Sikorskiego."

Ci którzy rezygnują z wolności w imię bezpieczeństwa nie zasługują na żadne z nich" IMO tak widzą to ludzie z Majdanu.

A

Anonymous

Ciekawe. Teraz ruch wykonuje Rosja:

Nie wiem ile jest w tym prawdy.
Majdan odrzucił porozumienie.
Setnik Samoobrony Majdanu na scenie: Ultimatum. Do 10AM Januk ma podać się do dymisji, inaczej szturm z bronią.
Zwróccie uwage, że już nie ma flag UE na Majdanie, jeszcze kilka dni temu było pełno.

Edit:
Parlament zajęty przez Majdanowców. Prawy sektor nie wytrzymał do jutra do 10 i wszedł do budynku.

antbil007 napisał:
slawektor napisał:
... ważne że umowa satysfakcjonuje Sikorskiego ...

9439961Przechwytywanie.PNG

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
slawektor napisał:
Na Majdanie przejmujące pożegnania ofiar.

Musiałem zacytować !

Nie Nasz konflikt, nie Nasza sprawa.

Za Nasze pieniądze będą leczyć banderowców w Polsce. I Wy to akceptujecie ? Widocznie nie znacie historii.

A

Anonymous

Ukraińcy podtarli się wczorajszym "sukcesem dyplomatycznym" Sikorskiego. Chyba nie oglądają mediów III RP.

Porozumienie Sikorskiego "jeśli nie podpiszecie to jutro wszyscy będziecie martwi" przetrwało całe 10 godzin.

W parlamencie ukraińskim poinformowano że Janukowycz porzucił kraj. Jest wniosek o usuniecie Janukowycza z funkcji prezydenta.
W Międzygórzu nie ma prezydenckiej ochrony.

"Dyplomacja",która ignoruje dziesiątki ofiar i każe zawierać "kompromis" z bandytą zasługuje na miano współuczestnictwa w zbrodni.
To dowód, że to do Majdanu dostosowują się politycy a nie odwrotnie.

Status
Zamknięty.
Do góry