Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Gadał dziad do obrazu a obraz doń ani razu :dziwak

I o czym ma świadczyć ta flaga ? Że oddziały UPA i OUN to awangarda Majdanu ?

Dla mnie to żaden problem.Jedni widzą banderowców a drudzy Bohaterów.
"O takto, Lachu, druhu-bracie,
Zachłanni księża i magnaci
Rzucili waśń pomiędzy nas,
I przeto minął zgody czas.
Więc podaj rękę kozakowi
I czyste serce swoje daj!
A wspólnie w imię Chrystusowe
Wskrzesimy znowu cichy raj."
:eek:o

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
Gadał dziad do obrazu a obraz doń ani razu :dziwak

I o czym ma świadczyć ta flaga ? Że oddziały UPA i OUN to awangarda Majdanu ?

Dla mnie to żaden problem.Jedni widzą banderowców a drudzy Bohaterów.
"O takto, Lachu, druhu-bracie,
Zachłanni księża i magnaci
Rzucili waśń pomiędzy nas,
I przeto minął zgody czas.
Więc podaj rękę kozakowi
I czyste serce swoje daj!
A wspólnie w imię Chrystusowe
Wskrzesimy znowu cichy raj."
:eek:o

Rzeczywiście, gadka pusta.
Na okrasę (26 sekunda):

Na pierwszej linii frontu i z największymi stratami w ludziach. Taka postawa Prawego Sektora budzi szacunek w Kijowie, po tym jak Witalij Kliczko został wygwizdany przez Majdan, a przywódca Prawego Sektora Dmytro Jarosz, powitany owacjami, szef partii UDAR, jak ognia unika pytań o tę organizację.

W piątek doszło do porozumienia, kiedy na Majdanie Witalij Kliczko przedstawiał jego szczegóły, znów został wygwizdany. Wystąpienie Kliczki zostało przerwane przez jednego z liderów Prawego Sektora.

Przywódca Prawego Sektora Dmytro Jarosz odrzucił porozumienie między władzą i opozycją i zapowiedział, że Prawy Sektor nie złoży broni.

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Może z Twoją córeczką bym się szybciej dogadał :jezyk.? Wiesz jak jest...te różnice pokoleniowe jednak robią swoje :dziwak .
Co do Kliczki to w pełni popieram prawy sektor :ok .Rewolucja czy powstanie to nie jest czas ugodowców.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
antbil007 napisał:
Może z Twoją córeczką bym się szybciej dogadał :jezyk.? Wiesz jak jest...te różnice pokoleniowe jednak robią swoje :dziwak .
Co do Kliczki to w pełni popieram prawy sektor :ok .Rewolucja czy powstanie to nie jest czas ugodowców.

Hornet pooglądaj sobie jak odradza się faszyzm na Ukrainie. Jeśli lubisz "Heil", to z Tobą jest OK.

A najbardziej mi się podoba to, że oni są przeciw jakiejkolwiek integracji na warunkach, których nie dyktuje Ukraina.
Super!!!

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Hornet pooglądaj sobie jak odradza się faszyzm na Ukrainie. Jeśli lubisz "Heil", to z Tobą jest OK.
antbil007-dlaczego jesteś złośliwy ?? Będziemy tak przerzucali piłeczkę ?
Jeśli kochasz Putina i Janukowycza to z Tobą też jest git.
Trzy razy jesteś starszy ode mnie a wydaje mi się,że siedzimy w tej samej szkolnej ławce :dziwak .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
antbil007 napisał:
antbil007-dlaczego jesteś złośliwy ?? Będziemy tak przerzucali piłeczkę ?
Jeśli kochasz Putina i Janukowycza to z Tobą też jest git.
Trzy razy jesteś starszy ode mnie a wydaje mi się,że siedzimy w tej samej szkolnej ławce :dziwak .
:dziwak :dziwak :dziwak

A teraz tak na poważnie. Wcale nie jestem przeciw zbliżeniu się PiSu z Prawym Sektorem. Jakaś tam delegacja pojechała już na Ukrainę. Załóż się ze mną. To zbliżenie będzie miało efekt GWOŹDZIA ... DO TRUMNY.

Ponizej jeszcze jeden filmik, niestety po rosyjsku, Nie mam czasu na tłumaczenie, ale dasz radę zrozumieć, co przywódca Prawego Sektora ogłasza.

A

Anonymous

antbil007 napisał:
A teraz tak na poważnie. Wcale nie jestem przeciw zbliżeniu się PiSu z Prawym Sektorem. Jakaś tam delegacja pojechała już na Ukrainę. Załóż się ze mną. To zbliżenie będzie miało efekt GWOŹDZIA ... DO TRUMNY.
Ja wiem,że jesteś zatwardziałym antagonistą PiS-u...ale co mnie to obchodzi ?
Czy ja wyglądam na rzecznika PiS-u ? Gdybym nim był to bym się nie szlajał po bogatych krajach starej unii tylko siedział w Wawie i przepuszczał kesz :klawik.
Więc jeszcze raz : Powstańcy z Majdanu to dla mnie Bohaterzy i jest to zdanie moje i wszystkich moich znajomych (z innymi się nie zadaję :szydera) a nie linia partii której mam się trzymać na podstawie dostarczonych mi dokumentów :dziwak .
Co do trumny to czego dygasz ? Teraz wygra PiS a kiedyś może ktoś inny.Nie wiesz jak funkcjonują systemy polityczne ?
I nie mogę za czorta sobie przypomnieć o kim onegdaj tak samo pisały sowieckie środki przekazu :scratch :

bandyci i faszyści-tak opisują rosyjskie media protestujących na Majdanie

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
antbil007 napisał:
Ja wiem,że jesteś zatwardziałym antagonistą PiS-u...ale co mnie to obchodzi ?
Czy ja wyglądam na rzecznika PiS-u ? Gdybym nim był to bym się nie szlajał po bogatych krajach starej unii tylko siedział w Wawie i przepuszczał kesz :klawik.
Więc jeszcze raz : Powstańcy z Majdanu to dla mnie Bohaterzy i jest to zdanie moje i wszystkich moich znajomych (z innymi się nie zadaję :szydera) a nie linia partii której mam się trzymać na podstawie dostarczonych mi dokumentów :dziwak .
Co do trumny to czego dygasz ? Teraz wygra PiS a kiedyś może ktoś inny.Nie wiesz jak funkcjonują systemy polityczne ?
I nie mogę za czorta sobie przypomnieć o kim onegdaj tak samo pisały sowieckie środki przekazu :scratch :

bandyci i faszyści-tak opisują rosyjskie media protestujących na Majdanie

PiS, PO, SLD, PSL
PiS mi podpadło, tak jak PO, SLD i PSL. Sami rządzący, byli i obecni, jak widzisz. Za co mam ich wszystkich lubić?
Ja też Urbanem PO ani SLD i PSL nie jestem, choć sam się wyżywię. :szydera
Niech wygra PiS. Niech stworzy koalicję większościową, niech rządzi. A pewnie będzie co krytykować, już takie wilcze prawo opozycji. Jestem za zmianą rządzących.

Bohaterzy, a politykierzy.
Nie ma dwóch zdań. Na Majdanie walczyli bohaterzy, a teraz do władzy pchają się politykierzy chcąc wyprzeć polityków i ludzi o umiarkowanych i demokratycznych poglądach.
Miałem być w Kijowie, jak zwykle o tej porze każdego roku, ale siła wyższa. Kontakt mam cały czas, zdania Ukraińców na temat Ukraińców są mocno podzielone. Na razie to chyba i oni nie wiedzą, gdzie się przytulić (mowa o zwykłych ludziach), tak więc nie czas na wyrażanie opinii.
Prawy Sektor, to czy Ty chcesz czy nie, to potomkowie Bandery, o czym sami mówią i się szczycą. I wszystko.

Ale wracając do meritum. Linki do zdjęć z flagami są. Gdzie Twój akcept?

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Miałem być w Kijowie, jak zwykle o tej porze każdego roku, ale siła wyższa. Kontakt mam cały czas, zdania Ukraińców na temat Ukraińców są mocno podzielone. Na razie to chyba i oni nie wiedzą, gdzie się przytulić (mowa o zwykłych ludziach), tak więc nie czas na wyrażanie opinii.
Prawy Sektor, to czy Ty chcesz czy nie, to potomkowie Bandery, o czym sami mówią i się szczycą. I wszystko.

antbil007-I know,I know...wszędzie byłeś i wszystko widziałeś :szydera.
To nie są żadni potomkowie Bandery tylko ludzie pragnący wolności.Nie oszukuj sam siebie :Stop .
Akcept ? Niezbyt uważnie czytasz moje posty.Powstańców z Majdanu już dawno zaakceptowałem :klawik. .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
.
Na Krymie wywieszono rosyjską flagę

W Kerczu na Krymie tłum, mimo sprzeciwu władz, podczas protestu zdjął ukraińską flagę i wywiesił rosyjską. Do manifestacji, idących pod rosyjskimi flagami, doszło również w Odessie i Sewastopolu.

Demonstranci krzyczeli hasła: "Berkut to bohaterowie!", "Faszyzm nie przejdzie!", "Krym chce pokoju", "Nie dla majdandaunów", "Kercz-Krym! Chcemy do Rosji!". Wyszedł do nich mer miasta Oleg Osadczij, lecz został zagłuszony okrzykami: "Rosja!".

więcej:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Jeszcze niektórzy zatęsknią za porozumieniem podpisanym a nierealizowanym.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
antbil007 napisał:

antbil007-I know,I know...wszędzie byłeś i wszystko widziałeś :szydera.
To nie są żadni potomkowie Bandery tylko ludzie pragnący wolności.Nie oszukuj sam siebie :Stop .
Akcept ? Niezbyt uważnie czytasz moje posty.Powstańców z Majdanu już dawno zaakceptowałem :klawik. .

Rzeczywiście, niezbyt uważnie czytam Twoje posty. :ok, masz rację.
:ok, z tym bywaniem też masz rację, jestem zaprzeczeniem definicji w d***e byłeś i g***o widziałeś. Taka już moja praca jechać to tu, to tam.
Dzięki Hornet. :yes master Uderzyłem się w pierś mą cherlawą (rozmiar gajerka #66) - przestaję siebie oszukiwać. :D

Nie ma jak to wpływ kumpla z ławki i to 3x młodszego :dziękuję

A

Anonymous

antbil007 napisał:
:ok, z tym bywaniem też masz rację, jestem zaprzeczeniem definicji w d***e byłeś i g***o widziałeś. Taka już moja praca jechać to tu, to tam.
Dzięki Hornet. :yes master Uderzyłem się w pierś mą cherlawą (rozmiar gajerka #66) - przestaję siebie oszukiwać. :D

Hahaha...w 1968 roku chodziłeś do Liceum tak ?? Nie wal ściemki :szydera nie istnieje na świecie 60 parolatek który byłby tak przewrażliwiony na swoim punkcie :szydera .
Kłamać to my ale nie nas :klawik.
BTW.Musisz baaardzo uważnie czytać moje posty...bo na każdy wnikliwie odpowiadasz :jezyk .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
antbil007 napisał:

Hahaha...w 1968 roku chodziłeś do Liceum tak ?? Nie wal ściemki :szydera nie istnieje na świecie 60 parolatek który byłby tak przewrażliwiony na swoim punkcie :szydera .
Kłamać to my ale nie nas :klawik.
BTW.Musisz baaardzo uważnie czytać moje posty...bo na każdy wnikliwie odpowiadasz :jezyk .

68 - no tak, chodziłem :D
Nie czytam wnikliwie, bo mi się nie chce, ale staram się pojąć ich sens (sęs :dziwak ), jak tylko się da! Wiesz, Ty jesteś z innego pokolenia (mojej córki), trudno Was do końca ogarnąć :jezyk :jezyk :jezyk Chyba, że kobitki :jezyk :jezyk :jezyk
Daj mi trochę pokłamać, nie musisz tak zaraz obdzierać mnie z szat. :szydera :szydera :szydera
Zaczynam być wrażliwy :dziwak :dziwak :dziwak

A

Anonymous

Manila napisał:
7L04Ac4.png

Już kiedyś Dostojewski pisał w "Biesach", że : "Są ludzie, którzy w czystej bieliźnie wyglądają nieprzyzwoicie".
Nie przewidział chłopina, że niektórzy mają taki rozmach. Tu by pasował dosłowny komentarz Siary z "Killera" o tych takich owakich co to mają rozmach, ale muszę się sam ocenzurować.

Podziwiajcie...albo będziecie martwi...

BhQkLpnCAAAG50J.jpg

A

Anonymous

Lech Wałęsa zgolił wąsy.

- Postanowiłem zgolić, bo znów wybieram się do ciepłych krajów, tym razem do Dubaju i chcę się równo opalić - podkreślił w poniedziałek.
:szydera

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
To mamy z "Bolkiem" wspólną cechę : lubimy się przyciemniać :klawik.

Status
Zamknięty.
Do góry