Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Nikogo na siłę nie będę przekonywał do swoich poglądów.Bo to zawsze mija się z celem i nie przynosi pożądanych efektów.W myśl zasady : po czynach ich poznacie,niech każdy wyciąga własne wnioski i opinie.

A

Anonymous

Hornet napisał:
Nikogo na siłę nie będę przekonywał do swoich poglądów.Bo to zawsze mija się z celem i nie przynosi pożądanych efektów.W myśl zasady : po czynach ich poznacie,niech każdy wyciąga własne wnioski i opinie.

Ważne też jest jakie to źródło.
Na przykład żadne źródła nie podają że Ukraiński parlament oprócz rozwiązania Berkutu uchwalił też ustawę lustracyjną. Dlaczego?
Zawsze staram się podając jakiś temat zerknąć jak to wygląda z innej strony. Zawsze.
Przestałem oglądać Wiadomości czy Fakty. Z prostego powodu.
Telewizor chodzi cały dzień. I leci to wszystko.. Potem na przykład w Faktach o 19 mam porównanie. Co było na antenie a jaki jest przekaz. Macierewicz, księża pedały..
Nie mówię tu o standardach. Bo do nich daleko.

O tym że narzucają mi, sugerują mi co mam myśleć. Mam porównanie.
Myślę o przekazie. I wyciągam wnioski.

Ktoś kto cały dzień jest w robocie nie ma na to czasu. Usiądzie wieczorem przed telewizorem, obejrzy Fakty i tym żyje.. Żadnej rzeczywistości, nawet z tym co się działo w ciągu dnia..
Przecież to widać.. Tylko trzeba to chcieć zobaczyć. Można linka gdzie Fakty chwalą Pis?
Przecież to jest niezależna telewizja, co nie, to można?
Albo podchodzić do życia realnie.
Zwisa mi czy będzie rządził PIS czy Platforma?
Nie.
Ale na pewno moim wyborem nie będzie wybór na tym co mówi telewizor..
Myślcie samodzielnie.
Pzdr

ichito napisał:
Co do marnotrawstwa pieniędzy..."wk" mnie to tak samo jak wszystkich zwykłych ludzi...nieważne kto to robi, jest to karygodne.

Edit: Jest gorzej niż źle.. Tok FM o tym raczej nie napisze:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

marsellus napisał:
Super tekst, przeczytany dzięki koledze Ktośtam :dziękuję :D

@marsellus
Dzięki za link
Trudno ukryć że jest w nim dużo racji.
Podziw budzą takie zdjęcia.

BhacMyZIYAAgEIH.jpg

Tylko takie coś, głupi zgrzyt. u nas lampki na placu Trzech krzyży były zabierane.. Tak samo tulipany..

Tam są chwalone..
Dziś o 19 Majdan będzie debatował o nowym rządzie.
Dziś wiele się okaże.
Ten nowy rząd na Ukrainie będzie miał chyba w dupie poprawność i opinie żydokomuny z GazoWni.

A

Anonymous

slawektor napisał:
Tam są chwalone..
Dziś o 19 Majdan będzie debatował o nowym rządzie.
Dziś wiele się okaże.
Ten nowy rząd na Ukrainie będzie miał chyba w du*** poprawność i opinie żydokomuny z GazoWni.
Bardzo chłodno Majdan przyjął propozycje składu nowego rządu...
Myślałem,że szefem Rady Bezpieczeństwa Narodowego zostanie lider Prawego Sektora a szefem MON przywódca "Afgańców" na Majdanie.
Jewhenij Niszczuk jako minister kultury i dziennikarka Tetiana Czornowoł na czele komitetu lustracyjnego wzbudzili największy aplauz zgromadzonych.

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Ołeksandr Turczynow, przewodniczący Rady Najwyższej i p.o. prezydenta Ukrainy przyjął obowiązki zwierzchnika sił zbrojnych - informuje polskieradio.pl.

Tymczasem azerska agencja informacyjna twierdzi, że Rada Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony Ukrainy planuje użycie wojska do stłumienia buntu prorosyjskich mieszkańców Krymu wobec nowych władz kraju.

Jurij Iljin, szef Sztabu Generalnego zaczął przygotowywać operację wojskową na Krymie. Głównym celem jest Sewastopol i rosyjska baza Floty Czarnomorskiej - przekonuje azerska agencja Fineko.

Iljin chciał przyjechać do Sewastopola na konsultacje z Fedorem Rubanowem, rządzącym miastem z nadania władz w Kijowie szef miejscowej administracji. Gdy informacja trafiła do mieszkańców, generał odwołał przyjazd. Samo wojsko może być operacji niechętne, na Krymie mieszka wielu byłych ukraińskich żołnierzy.

NOWE PAŃSTWO W EUROPIE? TU CHCĄ MAŁORUSI>>

W mieście powstały już dwie niezależne, uzbrojone i wrogie sobie milicje. Do jednej idą stanowiący 60 proc. miejscowej ludności etniczni Rosjanie, a do drugiej Tatarzy. Jest ich na Krymie 12 proc. Jest też ludowy mer niezależny od Kijowa - rosyjski biznesmen Aleksiej Czałyj.

Sewastopol nie wchodzi w skład krymskiej autonomii. Jest to (a przynajmniej było do tej pory) miasto bezpośrednio podporządko­wa­ne stolicy Ukrainy. Od 1992 nie wybiera się tam mera. Miastem kieruje szef administracji, którego mianuje prezydent Ukrainy - tłumaczy serwis kresy.pl.

Autor: JS

a tymczasem Putin

Władimir Putin zarządził sprawdzenie gotowości bojowej armii. Szykuje się na Ukrainę?
Prezydent Rosji Władimir Putin polecił ministerstwu obrony sprawdzenie gotowości bojowej sił zachodniego i centralnego okręgów wojskowych, a także niektórych rodzajów wojsk – poinformował szef resortu obrony Rosji Siergiej Szojgu. Prezydent postawił na nogi 150 tysięcy żołnierzy.

Do sprawdzenia gotowości dochodzi w czasie, gdy na Ukrainie zachodzą głębokie przemiany przemiany polityczne, a na Krymie, gdzie stacjonuje rosyjska Flota Czarnomorska, wzrastają nastroje separatystyczne.
Alarm bojowy

- Zgodnie z poleceniem prezydenta FR dzisiaj o godz. 14.00 (godz. 11 czasu polskiego) bez uprzedzenia ogłoszono alarm bojowy w wojskach Zachodniego Okręgu Wojskowego, a także w związkach taktycznych i jednostkach wojskowych stacjonujących na jego terytorium, w 2. Armii Centralnego Okręgu Wojskowego, jak również dowództwach Obrony Powietrzno-Kosmicznej, Wojsk Powietrznodesantowych, Lotnictwa Dalekiego Zasięgu i Lotnictwa Transportowego – przekazał Szojgu, cytowany przez agencję ITAR-TASS.

- Głównodowodzący postawił zadanie sprawdzenie gotowości wojsk do działań przy rozwiązywaniu sytuacji kryzysowej – dodał minister.

Choć oficjalnie nikt nie poinformował, że ćwiczenia mają związek z wydarzeniami na Ukrainie, to większość ekspertów twierdzi, że tak właśnie jest.

W kilka godzin po ogłoszeniu alarmu dla jednostek z dwóch okręgów wojskowych, minister obrony Szojgu poinformował, że jego resort monitoruje sytuację na Krymie. – Podejmujemy działania konieczne dla zagwarantowania bezpieczeństwa naszych obiektów – oświadczył Szojgu.

W 2013 roku na polecenie Putina w Siłach Zbrojnych FR przeprowadzono sześć niezapowiedzianych kontroli gotowości bojowej. Objęły on wszystkie rodzaje wojsk na całym terytorium Rosji.
Protesty w Sewastopolu i Symferopolu

Tymczasem przed budynkiem parlamentu Autonomicznej Republiki Krymu w Symferopolu trwają demonstracje krymskich Tatarów, którzy występują przeciwko przejawom separatyzmu na półwyspie, oraz prorosyjskich protestujących.

Euromajdan PR donosi na Twitterze, że proukraińscy Tatarzy skandują: "Krym to Ukraina" oraz "Allahu Akbar". Z kolei zwolennicy przyłączenia półwyspu do Rosji krzyczą "Krym to Rosja". Między grupami doszło do starć i są ranni – informuje również Euromajdan.

Innym krymskim mieście – Sewastopolu od kilku dni trwają prorosyjskie demonstracje. Część mieszkańców domaga się przyłączenia do Rosji.

W związku z możliwą destabilizacją sytuacji na Krymie we wtorek w stan podwyższonej gotowości bojowej postawiona została Flota Czarnomorska. Informowała o tym "Niezawisimaja Gazieta", powołując się na źródło w resorcie obrony Rosji. Tego dnia na ulicach Sewastopola pojawił się także rosyjski transporter opancerzony.

W Sewastopolu od kilku dni trwają prorosyjskie demonstracje. Część mieszkańców tego portowego miasta domaga się przyłączenia do Rosji. Tymczasem – jak informuje na swoich stronach internetowych "Niezawisimaja Gazieta" – Flota Czarnomorska została postawiona w stan gotowości bojowej. Informatorzy dziennika twierdzą, że rosyjskie wojska chcą zabezpieczyć bazę okrętów wojennych na wypadek dalszej destabilizacji sytuacji w regionie.

źródło: wp.pl

A

Anonymous

Protasiewicz doprowadzony w kajdankach na komisariat. Piękny obrazek przed wyborami do europarlamentu.

A 2 dni temu jaki to wstyd przynosi Polsce PiS..

2348736BhUQw48CcAAiyt_.png

No i Platforma ma kryzys.
Trzeba teraz usiąść i poszukać jakiegoś związku pomiędzy zachowaniem Protasiewicza a PiS.
"Bild": Pijany Protasiewicz i "nazi-skandal" na lotnisku.

Oryginał:

Bild ma 2,5 mln egz. sprzedaży i ok. 12 mln czytelników. Strona internetowa jeszcze więcej. Poseł będzie popularny w Europie jak cholera.

Jeden pijacki wybryk polityka powinien go skreślać definitywnie z życia publicznego i politycznego bez względu na opcję polityczną.

GW o Wiplerze na czerwono i duże zdjęcia "WINNY", a o Protasiewiczu news nr4 i "poseł odpowiada..
Jak Wipler się napił to zaraz było na żółtym pasku TVN i szum. Jak Protasiewicz to cisza..

A

Anonymous

Ja pierdziele, myślałem że pęknę ze śmiechu jak słuchałem tego jego tłumaczenia :p Nawet żydów i Oświęcim w to wmieszał :wariat
Załosny idiota :chory

A

Anonymous

Ostatni raz taką żenę odwalał spocony Chlebowski.

Celnik: -Jest Pan pijany
Protasiewicz: - Nie jestem!
Celnik: - Niech Pan powie: Gibraltar
Protasiewicz: - Jestem z Unii Europejskiej!

BhfTMh4CIAAzI1t.jpg

Frankfurcka policja złoży zawiadomienie do prokuratury w sprawie znieważenia celników przez wiceprzewodniczącego PE, Jacka Protasiewicza.

9976872Przechwytywanie.PNG

Wojewodę dolnośląskiego Aleksandra Marka Skorupę zastąpił Tomasz Smolarz, Jolantę Szołno-Koguc – wojewodę lubelskiego zastąpi Wojciech Wilk.

Zygmunt Łukaszczyk – wojewodę śląskiego – Piotr Litwa, Marcina Zydorowicza - wojewodę zachodniopomorskiego zastąpi Marek Tałasiewicz.

Według Radia Zet Skorupa traci stanowisko, ponieważ w Platformie Obywatelskiej jest uznawany za człowieka Grzegorza Schetyny. Ten zaś jesienią ubiegłego roku przestał być szefem dolnośląskiej PO.

Z kolei wojewoda lubelska ma być zwolniona za zamieszanie związane z usuwaniem skutków ataku zimy w jej regionie

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Protasiewicz dał ciała, panie europośle wojna już się skończyła

A

Anonymous

Relacja świadka: Protasiewicz był mocno pijany i chamski:
Widziałem, jak Jacek Protasiewicz w bezczelny sposób wyrywa innemu mężczyźnie wózek na bagaż. Od tego zaczęła się całą awantura - twierdzi Mariusz Zacharski, polski robotnik, który był świadkiem wtorkowych wydarzeń na lotnisku we Frankfurcie.

Jak czytam kolejne przedruki zagraniczne, to sytuacja przestaje bawić:
W nagłówku Telegraph wygląda to jeszcze gorzej: "Polish MEP arrested for shouting 'Heil Hitler'at airport"

Koniec kariery polityka od brudnej roboty? Tusk, Lis i Olejnik odwrócili się od Protasiewicza.

Dziś wieczorem cała nadzieja Protasiewicza spoczywa w Sobieniowskim.
Jedynka Faktów (Sobieniowski): "Brutalny atak niemieckiego faszysty, inspirowanego przez nienawiść PiS, na europosła Protasiewicza"
No to obstawiamy: kogo programy informacyjne przypomną przy okazji Protasiewicza? Hofmana, Wiplera, Rokitę, Kwaśniewskiego, Dorna?
Pijaństwo nie ma barw politycznych. Przypomnijmy..." i przeskok na Hofmana.
20% o Protasiewiczu, 40% o Wiplerze, i 40% o PISowskim melexie..
To co się wyprawia wokół kulturalnego pana Protasiewicza to niesamowita nagonka, której źródłem jest brukowiec niemiecki"- Niesiołowski w TVN24.
U Olejnej będzie palikot.

MatkaKurka:
Protasiewicz przeżył przesłuchanie na gestapo, nie sypnął i nie oddał broni ukrytej w bokserkach. „Naziści” próbowali go upić dwoma butelkami wina, które szef działu propagandy PO cudownie zamienił na dwie buteleczki. W obronie Majdanu i zniewolonej Białorusi wymachiwał deputowany immunitetem, następnie zareagował na złowrogą niemczyznę patriotycznym wykładem sięgającym czasów, gdy Niemcy byli postrzegani jak w „Czterech pancernych i psie”, nie jak w „Naszym ojcach i matkach”.

BhfxzwoIQAA2e_b.jpg

A

Anonymous

Brytyjscy lordowie chcą, by Polska oddała żydowskie majątki.

Brytyjscy parlamentarzyści stwierdzili, że nasz kraj jest największym spośród tych, które nie uregulowały kwestii mienia wobec spadkobierców Holokaustu i zapowiedzieli nacisk na Warszawę.

Bezczelni angole...w 39 zostawili nas na pożarcie a teraz w chamski sposób chcą jeszcze naszym kosztem uszczęśliwiać Żydów (chociaż uszczęśliwia ich cały świat :szydera).

Ale może faktycznie najwyższy czas porozmawiać ale nie o majątkach tylko o dzieciach Abrahama takich jak :
Mietkowski,Romkowski,Alster,Hibner,Komar,Andrzejewski,Czaplicki,Fejgin,Różański...i setki innych.Którzy z lubością mordowali Naród Polski po 1944 roku.
Wszak to ludzkie życie jest bezcenne a nie majątki :papież .

A

Anonymous

Protasiewicz rezygnuje z funkcji. Nie będzie szefem kampanii i polskiej delegacji w EPP.
Jacek Protasiewicz nie będzie szefem kampanii Platformy Obywatelskiej do Parlamentu Europejskiego. Nie będzie też szefem polskiej delegacji w Europejskiej Partii Ludowej (EPP) - dowiedziała się nieoficjalnie TVN24. Zaraz potem informacje te potwierdziła w komunikacie PO. Protasiewicz z zajmowanych funkcji miał zrezygnować sam.

4540961t.PNG

Komunikat PO w sprawie Protasiewicza można opisać jednym słowem po niemiecku. Raus!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30638
Miasto
Trololololo
programexe napisał:
gdzie jest mój post wczorajszy o ukrainie ?
skasowany, znudziło mi się już poprawianie każdego postu i mam tu na myśli linki bez tagu code.Każdy taki post skasuję.

Status
Zamknięty.
Do góry