RSS w Slimjet

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11527
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Załóż konto na feedly i tam importujesz plik opml. Tam też znajdziesz dodatki do slimjeta.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
To bez zakładania gdzieś konta nie ma żadnego prostego w obsłudze czytnika RSS?

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ostatnia edycja:

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Tak właśnie szukałam, ale ciężko tam znaleźć coś sensownego.
Zainstalowałam jakiś Slick RSS, ale kanały otwierają się w nowej karcie, a nie tak jak w Firefox i ogólnie niezbyt to czytelne czy wygodne.
Może na początek, któryś z tych:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ten pierwszy ma w opisie: "Aby czytać kanały RSS, będziesz potrzebował czytnika kanałów. Musisz pobrać i zainstalować na swoim komputerze specjalnego oprogramowania zwanego czytnikiem RSS lub agregatora RSS." - więc odpada, bo nie zamierzam specjalnie instalować jakiegoś programu.
Co do drugiego odnośnika, to nie rozumiem o co chodzi z tym: "Rozszerzenie jest wyposażone w 2 wstępnie zdefiniowane czytniki kanałów (Bloglines i My Yahoo), ale także umożliwia dodanie do listy dowolnych czytników kanałów internetowych."
Ogólnie zależałoby mi, aby to działało jak w Firefox, tzn. jak na stronie jest możliwość subskrypcji, to świeci się ikonka RSS na pasku i mogę w nią kliknąć i dodać sobie ten kanał. A same kanały mam jako dynamiczną zakładkę na pasku zakładek, ładnie pogrupowane w foldery i wystarczy najechać kursorem aby zobaczyć nagłówki:

Czy coś podobnego w ogóle istnieje w tych dodatkach do Chrome? Tak żeby nie trzeba było otwierać w karcie, tylko zobaczyć najnowsze tytuły w okienku po kliknięciu w jakiś przycisk?

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Przeczytaj końcówkę mojego posta, bo go uzupełniłem :)

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
@al - Zapomniałam napisać, że ten dodatek do Firefox, który miał dodać opcję eksportu do OPML niestety nie działa :(

@Zeno: Foxish live RSS działa jak chciałam, dziękuję :D

Ostatnia edycja:
Do góry