Samsung Galaxy A7 vs LG G3

Który telefon byś wybrał/wybrała

• LG G3

Głosy: 4 80,0%
  • Samsung Galaxy A7

Głosy: 1 20,0%

• Głosujących
    5
  • Poll closed .
Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Witajcie

Noszę się z zamiarem zakupu nowego telefonu i wybór padł na dwa podane w tytule wątku i potrzebuję Waszej pomocy w wyborze.

Samsung Galaxy A7

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
LG G3

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Jeżeli to możliwe, to prosiłbym o krótkie uzasadnienie wyboru w komentarzu.

Z góry dziękuję :piwko

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
huawei p8 a nie tam szajsungi i lg ci chce ewntualnie moto xplay :jezyk

A

Anonymous

LG- dla czego ...
po pierwsze ( jeśli to dla Ciebie istotne ) LG robi na bank fajniejsze fotki
po drugie- Karty pamięci -LG obsługuje do 128 GB (samsung- do 64)
po trzecie - wyświetlacz , niby A7 ma AMOLED - jednak o mniejszej ilości ppi (A7 401 ppi - LG G3-534 ppi )
kolejna sprawa procek
LG ma niby jednak minimalnie mocniejszy (2500 MHz ) A7-1800 MHz
bateria w LG tak samo mocniejsza
jak bym wybrał G3 :piwko

A

Anonymous

fluid napisał:
huawei p8 a nie tam szajsungi i lg ci chce ewntualnie moto xplay :jezyk
Odpada. Pół dnia siedziałem dzisiaj w sklepie bawiąc się poszczególnymi telefonami i wybór padł na te dwa.
Bardziej skłaniam się ku LG, bo nakładka Samsunga potrafi nieźle przyciąć momentami i drażni nieco wystający obiektyw ale aluminiowa rama A7 kusi bardziej niż plastik od LG.

A

Anonymous

jorn napisał:
LG- dla czego ...
po pierwsze ( jeśli to dla Ciebie istotne ) LG robi na bank fajniejsze fotki
To dla mnie bardzo istotne. Potrzebuję smartfona z dobrym aparatem :piwko
Obecnie posiadana przeze mnie Lumia 535... to porażka na całej linii ale to był telefon kupiony na szybko w celu zastąpienia 3 miesięcznego Samsunga, który nie wytrzymał konfrontacji ze schodami w pracy :facepalm

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
i tak za kwartal bedzie przeżytkiem wiec nie wiem nad czy sie tu radzic jesli chodzi o marke to napewno nie samsung i lg

A

Anonymous

fluid napisał:
i tak za kwartal bedzie przeżytkiem wiec nie wiem nad czy sie tu radzic jesli chodzi o marke to napewno nie samsung i lg
fluid... nie pierdziel głupot :hippie
kolega zadał konkretne pytanie i konkretnej odpowiedzi oczekuje :gwizdek

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
nie.. tylko ja bym s i lg w zyciu nie kupil

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ktosiu a zakładamy, że cena ta sama (ewentualnie jaka różnica)?

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Z tych dwóch to G3.

Ale są też inne, lepsze albo tańsze ....
Zależy ci od telefonu oczekujesz.
Jest fajny Honor 4x (niedługo będzie 5), Zenfone 2, Motka X play i sporo innych. (różne półki cenowe)

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Conti przecież jest już Honor 7 oficjalnie dostępny na polskim rynku, ze świetnym aparatem - tyle że trochę droższy od wymienionych. Jorn , co do procków, to są dwa odmienne procesory: jeden ośmiordzeniowy, a drugi czterordzeniowy, więc to który wydajniejszy wcale nie jest takie oczywiste.
Ktosiu będziesz kupował na rynku czy u operatora? Jaka różnica w cenie?

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Honor 5x to następca 4x, czyli półka niżej niż honor 7 a i cena mam nadzieję że będzie przystępna.
5,5-calowy ekran o rozdzielczości FullHD (1920 x 1080 pikseli);
8-rdzeniowy procesor Snapdragon 615;
układ graficzny Adreno 405;
2 lub 3 GB pamięci RAM;
16 GB pamięci wbudowanej + slot na kartę MicroSD;
13-megapikselowy aparat główny z przesłoną f/2.0 i podwójną diodą LED;
5 Mpix na przednim panelu;
czytnik linii papilarnych;
Dual SIM;
łączność 4G LTE;
bateria o pojemności 3000 mAh + Quick Charge 3.0;
Android 5.1 Lollipop z nakładką EMUI;
Wariat z 2 GB pamięci RAM to wydatek rzędu 999 yuanów (ok. 610 złotych), a model z 3 GB pamięci operacyjnej został wyceniony na 1399 yuanów, czyli jakieś 850 złotych.
Ciekawe jak to będzie w PL ....

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12387
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Wybrałem bez żadnego zastanowienia LG G3

Procesor lepszy ma LG i dodam do tego co napisał jorn, że A7 ma 1.8GHz ale to jest konkretny model A700F natomiast często spotykany jest też A700FD, który ma 1,5GHz więc trzeba dokładnie sprawdzić model bo można się przejechać. A LG ma Snapdragona 801 2,5GHz. Podobnie z grafiką ten A700F ma Adreno ale A700FD ma już Mali.
Na plus moim zdanie w LG jest też rozmiar bo przy takim samym wyświetlaczu jest mniejszy przez co łatwiej się go obsługuje i nosi w kieszeni. Oprócz tego co było już wspomniane, że LG można rozbudować przy pomocy SD do 128gb to LG ma też wersję 3Gb RAM a Samsung ma tylko wersję 2Gb. LG działa na micro sim co mnie osobiście bardziej odpowiada niż nano w Samsungu. Wyświetlacz w LG 1440 x 2560 pixels (~538 ppi) jednak ludzkie oko takiej rozdzielczości nie dostrzeże ale nasycenie pikseli ma znaczenie w porównaniu do A7. Ważna też rzecz bateria - 3000mAh i 2600mAh to wyraźna różnica. Mój LG czasami wytrzymywał 2 dni ale nigdy nie zdarzyło się żeby jednego dnia nie wytrzymał, więc bateria jak najbardziej jest ok a w dodatku A7 jest nierozobieralny więc nie ma mowy o ewentualnej wymianie. W LG podoba mi się nakładka Optimus, można wszystkie elementy dostosować do własnych potrzeb. Kamerka w LG była najwyższych lotów i zdjecia wychodziły bardzo dobre z mnóstwem ilości detali. Do tego dwutonowa dioda doświetlająca. Jedno do czego bym się przycepił to słaby kontrast i czerń byłą dosyć wyblakła. Na plus także na pewno odtwarzacz muzyczny z equalizerem i świetny odtwarzacz video - nigdy nie zdarzyło mi się żeby jakiegoś kodeka brakło, odtwarzał wszystko. Generalnie Samsung nie ma nawet jednego atutu, którym by mnie do siebie przekonał. :)

P.S. Ja osobiście wybrlbym co innego ale z tych dwóch to LG G3 i jeszcze można pomyśleć o G3S :D

A

Anonymous

Zeno napisał:
Conti przecież jest już Honor 7 oficjalnie dostępny na polskim rynku, ze świetnym aparatem - tyle że trochę droższy od wymienionych. Jorn , co do procków, to są dwa odmienne procesory: jeden ośmiordzeniowy, a drugi czterordzeniowy, więc to który wydajniejszy wcale nie jest takie oczywiste.
Ktosiu będziesz kupował na rynku czy u operatora? Jaka różnica w cenie?
zgadza sie natomiast procki 8 rdzeniowe niekoniecznie dają większa wydajność
trochę to jednak chwyt marketingowy
tak samo jak ilość megapikseli w aparacie spox

Status
Zamknięty.
Do góry