Bo to prawidlowy wybor , jesli chodzi o te dwa modelektośtam napisał:Telefon kupuję na wolnym rynku.
Cenowo obydwa plasują się tym samym segmencie (~€300).
Zależy mi przede wszystkim na dobrze zoptymalizowanej nakładce, możliwości upgrade do Androida 6.0 (LG dostanie go na 100%), dobrym aparacie.
Grał na nim nie będę ale Internet zawsze na 100% - czyli pełne synchro maila, WhatsApp, FB, Twitter itd. stąd bateria jest również ważnym kryterium.
Obejrzałem kilka recenzji obydwu telefonów i jak na razie jestem bardziej przekonany do LG.
), możliwość odbierania połączeń, sms-ów przez pokrowiec Quick Cirkle (można kupić nieoryginalny za 30 pln), dioda powiadomień (mi się przydaje), świetny ekran do przeglądania netu, oglądania zdjęć czy filmów (wyglądają pięknie), potwierdzam dobry odtwarzacz video (nie trzeba szukać), głośny głośnik (chociaż mono i jakość dźwięku przeciętna), knock code (nie wiem czy A7 posiada?). Z ekranem jest tak, że mocno drenuje baterię (minus olbrzymiej rozdzielczości) i jeżeli często będziesz korzystał z różnych apek przy włączonym ekranie, to bateria będzie leciała (trzeba dokupić spory powerbank) i przypuszczam, że samsung mimo mniejszej baterii będzie miał lepsze przebiegi na baterii. Jeżeli będziesz gadał przez telefon, od czasu do czasu sprawdzisz smsa to bateria w LG trzyma długo. Zdjęcia niezłe, chociaż rewelacji nie ma. A7 jest ładniejszy, chociaż kiedy włożysz w etui, uroda znika. W cenie zbliżonej do A7 jest Lumia 930. Wspominam, bo w tym progu cenowym telefonu z lepszym aparatem i możliwością robienia zdjęć w formacie DNG nie znajdziesz.Conti napisał:Wady widzę dwie:
- przyciski z tyłu -> podobno można się przyzwyczaić, ja nie dałem rady (aczkolwiek nie widziałem sensu wymiany galaxy sIII lte na niego, zresztą dalej siedzę z tym telefonem, głównie ze względu na wolfson)