Samsung: Windows 8 nie jest lepszy od Visty

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Ciekawy artykuł dla tych , którzy zachwycają się systemem Windows 8 :scratch

Link :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Cytat z tej notki prasowej bo artykułem to to nie jest:
Warto zauważyć, że Samsung krytykujący Microsoft, zadaje w praktyce cios producentowi konkurencyjnych urządzeń. Trudno oczekiwać, by Koreańczycy wychwalali Windowsa, zarabiając głównie na smartfonach i tabletach z Androidem.

A

Anonymous

Polemizowałbym z tezą tego artykułu...a co do reszty Windowsów,to wszystko jest kwestią-przyzwyczajeń,upodobań czyli indywidualnych preferencji no chyba,że jesteśmy maniakami PCMark-ów czy PassMark-ów i najważniejszą rolę w ocenie systemu odgrywają dla nas punkty wydajności.

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
,,Przeleciałem,, wszystkie systemy windowsa począwszy od 3.1 łącznie z Vista, która/przepraszam za metaforę/
ma się do 8-ki jak kibel do umywalki :hippie
A tego rodzaju wypowiedzi z Samsunga cechuje:poszukiwanie panaceum na zrobienie jeszcze większej kasiory,
niech zobacza co robi Apple, A niektóre ich wyroby to niezła kaszana dla ubogich !!
:dziwak

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
W tym konkretnym wypadku brak jest jakiejkolwiek obiektywności. Jeśli zarabia się kokosy na sprzęcie z Androidem, to każdy inny system operacyjny , w tym również Windows 8, będzie be... Bo jest konkurencyjny.
Od pewnego czasu korzystam z Windows 8, może nie na co dzień (bo ciągle jeszcze XP jest moim podstawowym narzędziem pracy) i jestem przekonany, że to porządny system i nie ma nic wspólnego z Vistą i Windows 7, które były gniotami, w pełnym tego słowa znaczeniu. W Windows Vista i Windows 7 kompletnym niewypałem pożerającym pamięć był interfejs Aero i pasek boczny, również niefunkcjonalne i mało czytelne Menu Start, brak w oknach bardzo potrzebnego przycisku "W górę". Mechanizm kopii zapasowych, który tworzy kopie o rozmiarach często większych niż rozmiar plików w lokalizacji oryginalnej i nie pozwala na tworzenie kopii pojedynczych partycji pozostał również i w Windows 8, ale w Windows 8 wprowadzono mechanizm przywrócenia czystej kopii systemu i odświeżenia instalacji czego absolutnie nie było w poprzednich gniotach.
W każdym bądź razie artykuł o którym mowa nie jest absolutnie przekonywujący, przynajmniej dla mnie.

Do góry