Sandboxie- problem z instalacją

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Niedawno miałem Sandboxie i sprawował się świetnie, ale przywróciłem partycję z wcześniejszej kopii i teraz nie mogę ponownie go zainstalować. Chyba z 5 razy próbowałem i nic. Wywaliłem Webroota, zatrzymałem NIS-a bo myślałem, że to one blokują mi instalację sterownika Sandboxie, ale wynik identyczny. Takie komunikaty wyskakują, gdy chcę uruchomić S. z ikonki:

zdILvHT.png

lVPL4yd.png

Czy ktoś wie o co tu może chodzić? :zawsty

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Re: Poradnik użytkowania programu Sandboxie w wersji darmowe

A próbowałeś usunąć pozostałości po Sandboxie z rejestru? Coś mi się wydaje, że jakaś usługa może sobie tam rezydować... Ja bym poszedł w tą stronę i sprawdził rejestr na obecność resztek.

--edit--

Wygląda na to, że nie masz uprawnień do uruchomienia procesu

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

artoor napisał:
A próbowałeś usunąć pozostałości po Sandboxie z rejestru? Coś mi się wydaje, że jakaś usługa może sobie tam rezydować... Ja bym poszedł w tą stronę i sprawdził rejestr na obecność resztek.
[/SPOILER]

No ale jakie resztki, jak przywróciłem partycję systemową z kopii, gdzie jeszcze nie miałem Sandboxie?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Wykosiłem parę wpisów w rejestrze, ale zostało to:

K3Nd5h9.png

Można to wszystko bezpiecznie usunąć? Są to pewnie jednak pozycje, które teraz powstały (5 razy instalowałem), ale za pierwszym razem dlaczego nie poszło?

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Manila napisał:
artoor napisał:

No ale jakie resztki, jak przywróciłem partycję systemową z kopii, gdzie jeszcze nie miałem Sandboxie?

Sandboxie Control has detected that the Sandboxie service component (SbieSvc) is not running. Sandboxie Control then tried to start the service, but failed to do so. This message specifies the error code that prevents the service from starting.

For example, if the detail is [22 / 5] Access is denied, it indicates that the service SbieSvc is not running, and that Sandboxie Control is running in a user account which does not have the authority to start the service.

Wygląda na to, że jesteś zalogowany jako użytkownik, który nie ma odpowiednich uprawnień. Tak to rozumiem, ale moge sie mylić :)

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Jadę tylko na koncie administratora.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W zasadzie to powinienem założyć osobny temat, żeby się do tutoriala nie dopisywać.

Do góry