Shadow Defender - konkurs (licencje dożywotnie)

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Shadow-Defender.jpg

Shadow Defender to program opierający swoje działanie o wirtualizację dysków twardych (partycji systemowej jak i pozostałych,) a także dysków USB (np. pendrive).
Wykorzystuje on tzw. metodę Shadow Mode która polega na tym że program śledzi wszystkie zmiany jakie zachodzą na chronionej partycji i przekierowuje je do nieużywanego miejsca na dysku. A po wyjściu z trybu wirtualizacji po wszystkich zmianach jakie dokonały się w systemie nie ma śladu. Czyli po ludzku- wszystko co zainstalujemy, skasujemy, zapiszemy itp. po restarcie zostanie usunięte, a system powróci do stanu z przed włączenia funkcji ShadowMode.
Możliwe jest też oczywiście pozostawienie dokonanych zmian w systemie podczas trybu wirtualizacji poprzez odpowiednie opcje dostępne w programie.

Shadow Defender to doskonałe rozwiązanie do walki z wszelkiej maści zagrożeniami jakie atakują nasz komputer- tryb Shadow Mode zapobiegnie niepożądanym zmianom spowodowanym przez malware. Wszystkie ataki nastąpią w środowisku wirtualnym, a nie na rzeczywistym systemie. Jeśli zainfekował Cię jakiś szkodnik wszystko co musisz zrobić, to uruchomić ponownie komputer. A zmiany które wykonałeś sam i wiesz że są bezpieczne możesz jednocześnie zapisać na dysku (rzeczywistym środowisku). Możesz też zdecydować wcześniej jakie pliki i foldery nie powinny korzystać z ochrony w trybie wirtualizacji (przydatne np. przy aktualizacjach baz antywirusów).

Koncepcja ochrony przy użyciu Shadow Defender jest bardzo prosta w obsłudze. Jedyne co musisz zrobić to umieścić dyski zainstalowane na komputerze w trybie Shadow Mode. W ten sposób aplikacja zrobi snapshot dysku i będzie uruchamiać każdy plik w trybie wirtualnym. Dostęp do plików na dysku jest bez zmian w porównaniu z rzeczywistym środowiskiem, ale wszelkie działania będą wirtualne. Oznacza to, że możemy nawet zniszczyć system czy zainfekować doszczętnie komputer, a i tak nie będzie miało to wpływu na prawdziwy system.

Podsumowując program bardzo przydatny nie tylko do ochrony przed zagrożeniami (używany jako real-time), ale także wtedy gdy chcemy przetestować jakiś program (nie wymagający restartu), pobawić się systemem czyt. popsuć itp (wywoływany na żądanie).

1.png

System Status

2.png

Mode Setting

3.png

Exclusion List

4.png

Commit Now

5.png

Administration

System operacyjny:
Windows XP / Vista / 2003 / 7 / 8

zdjęcia opcji softu ze strony producenta

Moja Ocena:
ec282d1b8810f54a668496f6d0934b1d.gif
[5 z 5 Gwiazdek!]

My Rating:
ec282d1b8810f54a668496f6d0934b1d.gif
[5 of 5 Stars!]

strona producenta Shadow Defender - manufacturer's website :szef

http://www.shadowdefender.com/index.html

strona zakupu programu ( sklep ) - program page (shop) :szef

http://www.shadowdefender.com/purchase.php

Konkurs

Wiem , że program cieszy się dużą popularnością , więc mam dla Was dobrą wiadomość
dzięki hojności firmy , oficjalnego producenta Shadow Defender mam do rozdania 5 sztuk licencji lifetime na ten program .

Chciałbym gorąco podziękować firmie shadowdefender.com za wsparcie i pomoc w organizacji konkursu .

Zasady konkursu :

1. Napisz sensowny komentarz dlaczego chcesz wygrać Shadow Defender .
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 17.05.2015 o godzinie 21 czasu Polskiego

Competition rules:

1. Write a meaningful comment why you want to win Shadow Defender .
2. Comment in Polish or English.
3. Completion of the contest will be held on 17.05.2015 at 9 PM time Polish

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez random.org
The persons who receives a licenses, will be drawn by random portal.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców

jerzy601

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
56
Re: Shadow Defender keys are lifetime - konkurs

znakomity program do walki z wszelkimi wirusami tworząc wirtualny system .
zawsze chciałem ten program miec wsoim systemie ale jakos nigdy nie udawało mi się wygrać go moze tym razem się uda .

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Fantastyczny program którego mam okazję ciągle używać dzięki promocji. Soft jest fantastyczny gdy chcemy testować nowe oprogramowanie, odpalamy, instalujemy, potem tylko resecik i komputer czyściutki. Nigdy nie potrzebowałem go do ochrony systemu, jakoś cała reszta radzi sobie sprawnie, jednakże naczytałem się o zaletach więcej niż o wadach.

Dziękuje organizatorowi i producentowi za tak zacny konkurs.

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
@Hornet - a co jeżeli ja używam tego programu w sposób który jest mi potrzebny? Nie wiem jak działa w praktyce, ważne że działa w sposób jaki ja go potrzebuję. Chce coś zainstalować, uruchamiam go, instaluję, testuję, reset i po ptakach. Wiadomo, mogę sobie VM postawić i to sprawdzę na podobnych zasadach. Ale SD jest dla mnie wygodny.

Vaclav

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
Zgłaszam się do konkursu.

Wirtualizacja to chyba jedno z lepszych zabezpieczeń systemu dlatego chciałbym wygrać licencje.

merkaba

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
też sie zgłaszam gdy sie ma Shadow Defender to antywirus i inne zabezpieczenie nie potrzebne sa

KaptainBug

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
I like to use this software in a family PC, so every time when I reboot I can have a clean PC without worrying about infections. Great software for protecting PC's. Please count me in for the contest.

vitio

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
119
Chętnie zgłaszam się, gdyż jest to świetny program. Tworzy w pamięci jakby kopię systemu, która znika po resecie komputera i wracamy do systemu sprzed Shadow Mode. Ma też przydatne w różnych sytuacjach dodatkowe ustawienia m.in. można tworzyć wykluczenia lub przenieść wybrane nowe/zmienione pliki do oryginalnego systemu. Nie ma wg mnie sobie równego programu, dlatego zgłaszam się i dziękuję za konkurs :)

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Ja też nie wiem jak działa w praktyce. Ostatnio często testuje softy więc z pewnością mi się przyda. Biorę udział w tym owczym pedzie. Przy okazji pozdrawiam Horneta.

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Bardzo dobry program do wirtualizacji dysków. Lubie eksperymentować z nowymi programami. Dlatego warto go mieć na kompie...
Kiedyś nie udało się go wygrać, dlatego teraz może dopisze szczęście.
Dzięki za Konkurs :england

A

Anonymous

Witam :hi ,zgłaszam się do konkursu.Chciałbym wygrać ponieważ chciałbym porzucić standardowe oprogramowanie antywirusowe i zamienić na coś lepszego.Działanie oraz opis tego programu zachęciły mnie do wzięcia udziału w tym konkursie.Funkcja
pozwalająca na szybkie włączanie trybu wirtualizacji,po restarcie system powraca do wcześniejszego stanu jest świetna.Dziękuję za organizację tego zacnego konkursu oraz pozdrawiam :dziękuję .

memnon

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4347
Witam
Zgłaszam sie jako uczestnik konkursu oraz pozdrawiam i dziękuje organizatorowi za tę szansę :)
Powodów dla którego chciałbym posiadać lickę Shadow Defender jest mnóstwo i ... jeden - bo to
jeden z najlepszych softów na Windows jest . Program legenda . Praktycznie bez alternatywy ...
można używać Toolwiz Time Freeze czy programów ze stajni Horizondatasys ..ale to nie to samo .
Program o obsłudze prostej jak przysłowiowa budowa cepa pomimo tego oferujący nieskończone
praktycznie możliwości... których granice wyznacza nasza wyobraźnia :wariat .
Niby głównie program zabezpieczający ale stworzony wprost dla osób uwielbiających testować
rozmaite programy ustawienia i konfiguracje systemowe .
Wygrałem już kilka programów dobrych i bardzo dobrych , jeden SIW nawet tutaj ale jeszce nigdy
nie zależało mi na zdobyciu licki
Dziękuje za możliwość uczestnictwa w konkursie .
Pozdrawiam :eek:o

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
Następna rewelacyjna propozycja Szeryfa za którą dziękuję. Prosty w użyciu i bardzo skuteczny program do ochrony PC dzięki pracy w wirtualnym środowisku. Opcja wykluczenia wskazanych plików czy folderów z tworzonego snapshotu (rewelacja). Osobiście od lat nie używam żadnych programów Antywirusowych z wyjątkiem skanera online (od czasu do czasu). Natomiast używam właśnie takich programów które w chwilach "wątpliwych" cofają nas w czasie do punktu wyjścia. Proszę mnie liczyć do konkursu.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Dziękuję za świetny konkurs!
Chciałbym wygrać licencję,bo jest to znakomity program do testowania nowego oprogramowania bez zmartwień o bezpieczeństwo systemu i danych.

luckyme

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Good Day everyone! this is my first post for this forum, I would like to thank the admin for letting me in. I joined this forum because I am searching for sd giveaway and I saw in google that there is a giveaway here. I would like to win this software because this is the best protection I have ever tried. I encountered a lot of malwares and fortunately I was in shadow mode . This program save me many times. Currently I am using a crack version and I am ashamed of it. I cant pay for the license and my only hope is to win this giveaway. thanks again everyone!

Do góry