Skład programu instalacyjnego Nvidia

Śnieżynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Polska
Przepraszam was że ciągle się o coś pytam, ale to forum jest dla mnie najlepsze i ludzie na nim także.

Dzisiaj mam pytanie odnośnie składu programu instalacyjnego Nvidi

My36C.png

I tak:

Aktualizacja wiem co to jest, aby sterowniki były zawsze aktualne
Oprogramowanie PhysX, aby gry były bardziej realistyczne
Sterownik graficzny to wiadomo
Sterownik 3D vision, żeby grać w 3D z okularami

Dobrze myślę?

I tutaj moje pytanie, co to jest ten sterownik kontrolera 3D vision tzn właściwie co to jest kontroler 3D vision?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30489
Miasto
Trololololo
W skrócie jeśli nie masz tych okularków to nie widzę sensu instalowania tego sterownika.
Możesz o 3D vision poczytać tutaj

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Kontroler 3D vision jest to taki sterownik, który instalujemy po uprzednim kupnie kontrolera 3D wraz z okularami

sdmJ1.png

Mam nadzieję, że już wiesz o co chodzi. W razie czego pisz śmiało, forum od tego jest, zawsze ktoś Ci pomoże.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nic nie wskórają sterowniki 3D Vissin jeśli procesor graficzny karty jest niekompatybilny, tak samo jest z innymi dodatkowymi sterownikami wyszczególnionymi w raporcie końcowym instalatora. Skoro nie zostały wybrane automatycznie są zbędne, bo nie obsługiwane przez kartę.

Śnieżynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Polska
Przepraszam was, że odpisuję dopiero teraz ale nie było mnie na forum.

Wiem, że jak nie mam okularów to nie ma sensu instalacji tego sterownika, zapytałam się tylko co to jest ten kontroler...

A

Anonymous

Tak w temacie - Jeśli się instaluje Windows 8 to lepiej jest robić Dostosuj, zamiast użyj ekspresowych. I odznaczyć opcję zezwalania na instalację sterowników.
Windows nie instaluje wtedy z automatu z reguły starszej wersji.
Aktualizacje automatyczne Nvidi też lepiej odhaczyć, bo nowe wersje nie pokazują się co kilka dni. Na stronie pobierania Nvidi można podać maila i jak wyjdzie nowa wersja to powiadomią.
Jeżeli odinstalujemy sterowniki sami to Windows 8 zainstaluje je na nowo. Na czas odinstalowania trzeba zaznaczyć.

9063259Przechwytywanie.PNG

Do góry