d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Mam na Skype 2 osobne konta: jedno dla rodziny i znajomych, drugie do celów służbowych i potrzebuję dość często używać ich na przemian. Po włączeniu Skype jestem automatycznie logowana do tego konta, które było używane ostatnio. Jeśli chcę się przelogować, to w panelu logowania mogę wybrać nazwę użytkownika ale hasło muszę już wklepywać ręcznie. Co zrobić aby to hasło zostało jakoś zapamiętane i po wybraniu nazwy następowało automatyczne logowanie? A może w ogóle da się coś zrobić aby aplikacja uruchamiała się dla każdego konta niezależnie? Coś tak, jak np. profile w Firefox, że mogę sobie uruchomić 2 okna przeglądarki, każde z innymi ustawieniami, dodatkami i zakładkami. Czy w Skype jest to możliwe?

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
A może w ogóle da się coś zrobić aby aplikacja uruchamiała się dla każdego konta niezależnie?
Odp
Znajdź plik wykonywalny Skype.exe
wejdź w C:\Program Files\Skype\Phone\, jeśli korzystasz z 32-bitowego systemu operacyjnego lub w C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\ jeśli korzystasz z systemu 64 bit
kliknij wyślij do -----> utwórz skrót na pulpicie
Na pulpicie kliknij w skrót i wybierz właściwości i w polu Element docelowy dodaj wpis /secondary na końcu ścieżki
Powinno tak to wyglądać "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /secondary.
Teraz klikając w pierwszy skrót i w ten drugi możesz otworzyć 2 niezależne okna

edit:
looknij jeszcze na program Seaside Multi Skype Launcher 1.05 : opis i pobieranie

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Wow, działa! Wielkie dzięki :D

Do góry