Smartfony - różne marki ,systemy (Wasze opinie)

A

Anonymous

Witam jutro planuje zakup Lumi 535 ( przedłużenie) umowy w Play
w związku z tym iż fon nie jest drogi i ma na pokładzie WP (fona z tym syst chce) do tego nawet fajną specyfikacje :guma
chciał bym się zapytać o wasze zdanie (opinie)
ma ktoś z was tego fona ?

A

Anonymous

Ja mam Lumię 535.
Generalnie nie jest tragicznie ale nie ma co spodziewać się cudów po tej półce cenowej.
Jeżeli przedłużasz umowę, to może lepiej zainteresować się czymś innym, bo moim zdaniem telefon nie jest wart podpisania cyrografu z operatorem, gdyż jego cena w wolnej sprzedaży, to wydatek w granicach 500 PLN.
Dużym minusem jest dość kiepski ekran - 220 ppi przy 5" to porażka - ale to przecież budżetowiec.
Kolejna rzecz, to kulejący dotyk - poszukaj opinii na necie. W moim modelu nie mam co prawda takich cyrków jak pokazują w sieci ale zdarzy mu się pogubić podczas pisania wiadomości na WhatsApp.
Żeby nie było, to telefon ma też swoje zalety - dość dobra kamera główna i frontowa (obydwie 5MP), jest lekki, Gorilla Glass 3 (na minus to, że strasznie się palcuje!!!), no i WP działa baaaardzo płynnie.
Jeżeli chcesz konkretnej rady, to powiem krótko: jeżeli kupić za gotówkę, to warto go wziąć ale na przedłużenie umowy poszukałbym czegoś lepszego.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12634
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Jorn ja mam z tym telefonem niemiłe wspomnienia. Mimo, że go nie miałem to miała go moja kobieta i przez to się nasłuchałem narzekań. Po pierwsze problemem jest to co pisze ktośtam - 220ppi to zdecydowanie za mało i nawet nie przekonuje mnie, że to budżetowiec bo w podobnych cenach są lepsze telefony pod tym względem i nawet można znaleźć 312ppi. Z dotykiem też problemów nie miała. Dalej bateria 1900mAh nie zachwyca. Przyciski ekranowe i brak spustu migawki ale to można przeboleć bo w końcu to ma dzwonić a nie robić zdjęcia. Kiepska tylna klapka, trzeszczała tak, że się budziłem w nocy. Wbudowana pamięć 8 a do dyspozycji było niespełna 5. Z pozytywów było płynne działanie, dobre zdjęcia i stosunek ceny do możliwości. Nie poleciłbym go podpisując umowę bo nie wytrzyma.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12634
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Tak jak już wyżej pisałem 1900mAh to przy 5 calach trochę mało, nie trzymała nigdy więcej niż dobę ale to jak wiadomo uzależnione jest od sposobu eksploatacji.

marek7001

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
45
Miasto
Ostrołęka
Myślę, ze doba przy 5" to taki standard ;) Ja mam 930 i też jest doba w porywach dwie...

A

Anonymous

No nie wiem, bo akurat moim zdaniem bateria jest mocnym punktem L535.
U mnie przy włączonej synchronizacji z kontem MS (Outlook, OneDrive, Office, Kalendarz, Skype), Google (poczta i kalendarz), Facebook, Twitter, WhatsApp, Evernote, Dropbox, Converge i postronne usługi jak wiadomości i pogoda bateria trzyma blisko 2 doby. 1 dobę to trzyma mi przy bardzo intensywnym korzystaniu (nawigacja, zdjęcia, dużo FB). Możliwe, że sporo daje to, że nie gram w gry.
No i nie zapominajmy, że pomimo tych 5" to dość słaby ekran - małe zagęszczenie pikseli i niska rozdzielczość.

A

Anonymous

I stało sie ... zgodnie z waszymi opiniami zrezygnowałem z l 535
zamiast tego zakupiłem Huawei Ascend G620s(obsługuje w przeciwieństwie do lumi LTE)
duuużo lepsze wykonanie , bateria i ekran również

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
Na szczęście szanowny moderator nie zszedł na złą drogę :hura
#bojówkaandroid :szydera

A

Anonymous

Re: Smartfony-rożne marki,systemy (wasze opinie)

Zmieniłem tytuł :eek:o można będzie się tu dzielić swoimi doświadczeniami , dotyczącymi rożnych modeli , marek czy systemów zainstalowanych w waszych "słuchawkach" :hippie

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Re: Smartfony-rożne marki,systemy (wasze opinie)

Kupiłem w tamtym roku synowi
Prestigio® MultiPhone 5550 DUO
5 cali, bateria 3000mAh. W jego przypadku funkcja telefonu jest najmniej wykorzystywana (zbędny dodatek).
Telefon użytkuje "na spółę" z bratem głownie do gierek. Na razie przetrzymuje ich spartańskie wyczynu na urządzeniu.
Kilka razy się niem pobawiłem (osobiście nie mam smarfona) i myślę że byłbym gotów taką maszynę użytkować.

Do góry