System opieki zdrowotnej w Polsce, Polityka zdrowotna...

A

Anonymous

graf napisał:
Mało Ci jednego tematu w którym śmiecisz, to ten Twój główny cel dla którego tu jesteś przenosisz na coraz nowsze tematy. Jesteś jak zaraza która tam gdzie się dostanie, swoim jadem zatruwa i niszczy wszystko.

Widzę jak potrafisz jątrzyć i rozkoszować się kiedy kogoś wyprowadzisz z równowagi. Potrafisz przy tym biegać do administratora (te twoje podchody do niego, to urabianie gdzie się da i jak tylko się da...) i skarżysz się mu a przy tym traktujesz go tak samo jak tego którego swoimi skargami - za pomocą admina - chcesz z forum usunąć. Robisz to w pełni świadomie i wygląda na to, że robisz to nie tylko tu (zdążyłem i na SG zobaczyć co potrafisz i na DP i jeszcze gdzieś tam)...
:szydera :szydera :szydera
Czyli miałem rację Graf-w tym temacie : merytoryczna pustka.
A nie chciałbyś się dowiedzieć,dlaczego sytuacje które opisałeś w ogóle zaistniały ? Widzę,że : nie.
To jedź dalej z newsami,a może kiedyś w którymś znajdzie się coś na temat "Systemu opieki zdrowotnej w Polsce" :wariat
Widzę,że masz jakiś straszny uraz który skutecznie przesłania Ci trzeźwe myślenie.
Wszystko zniszczyłem i zatrułem :szydera ? Jak tak widzisz kondycję naszego Forum to ja już Ci nie pomogę...nie mam w tej dziedzinie specjalizacji.
Urabiam i się skarżę do Admina :szydera ? Czekam z niecierpliwością na jego odpowiedź .
zdążyłem i na SG zobaczyć co potrafisz i na DP i jeszcze gdzieś tam-niesamowite...czyli od lat mnie obserwujesz.To jakaś forma uzależnienia ? A pod jakimi nickami na tych wymienionych portalach Cię upokarzałem ?
Śmiało wyrzuć to z siebie :).

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Hornet cokolwiek bedzie skierowane w Twoja strone jest atakiem na Ciebie, jestes nieomylny i wszechwiedzacy . Ktokolwiek ma inne zdanie od Ciebie jest krytykowany.Jali ktos osmieli sie stwierdzic ze jest inaczej natychmiast mu cos wytykasz i potrafisz byc bardzo niemiły.Nie narzucaj jakis standardow ktore uwazasz za jedyne sluszne i prawdziwe.
W tematyce o polityce dales jasno do zrozumienia ze ludzie o innym niz twoj swiatopoglad sa tu niemile widziani i jak im cos nie pasuje to niech nie wchodza do tegi tematu...wiec Hornet jesli nie pasuje ci tresc zamieszcona w tym temaci to go nie czytaj i nie pisz w nim.
Sorry Hornet troche sie zagalopowalem...kazdy ma przeciez prawo do wlasnego zdania.

A

Anonymous

Securitas-zalecam trochę rozsądku.
Nigdy w temacie politycznym nie napisałem do nikogo : spieprzaj dziadu a wręcz przeciwnie namawiałem wszystkich wielokrotnie do dysputy.Więc po co te kłamstwa ?? Jeśli jest inaczej to daj screeny :)
Wypowiadam się tylko i wyłącznie w kwestiach w których mam jakąś wiedzę.Jeśli jest inaczej daj screena :) .
Twórcza polemika-polega właśnie na ścieraniu się opinii i diagnoz a nie unikaniu tematów które nam nie pasują.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Koledzy chciałem zauważyć, że schodzicie z założonego tematu , cytując pewnego "klasyka" - nie idźcie tą drogą :hippie

A

Anonymous

Odświeżam temat :klawik..Graf :francuz

Awantura w szpitalnej kolejce. Ochroniarz poturbował kobietę?

Zniecierpliwiona pacjentka czekająca na pomoc w Szpitalnym Oddziale Ratunkowym kliniki przy ul. Borowskiej we Wrocławiu interweniowała u lekarza. Skończyło się awanturą z udziałem ochroniarza, który miał brutalnie powalić kobietę na ziemię.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
.

Dziwię się,że dopiera pierwszy raz w mediach są opisywane dantejskie sceny które mają miejsce na Oddziałach Ratunkowych w moim pięknym mieście.
Na dyżurze jeden lekarz a w poczekalni...100 pacjentów.Często,pijani,zarzygani,awanturujący się.W takich stresowych sytuacjach nie trudno o takie zdarzenia.
Oczywiście : ochroniarz nie miał prawa,dotknąć tej kobiety nawet palcem,natomiast szpital miał (ma) moralny i etyczny nakaz przeproszenia i zadośćuczynienia poszkodowanej.Ale jak widać polegli na całej linii.
Czekam na Wasze raporty z innych miast :dziękuję .
BTW.I jeszcze taka ciekawostka : jeżeli na Oddziale Ratunkowym jest powiedzmy kilkanaście przypadków wymagających natychmiastowej interwencji...to wiecie czym kieruje się lekarz ustalając kolejność ? Wiekiem...
Ja wiem,że to niektórym może się brzydko kojarzyć (patrz : selekcja) ale cóż takie są fakty.

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Hornet napisał:
BTW.I jeszcze taka ciekawostka : jeżeli na Oddziale Ratunkowym jest powiedzmy kilkanaście przypadków wymagających natychmiastowej interwencji...to wiecie czym kieruje się lekarz ustalając kolejność ? Wiekiem...
Ja wiem,że to niektórym może się brzydko kojarzyć (patrz : selekcja) ale cóż takie są fakty.

Kojarzy mi się to z opisami z czasów wojny, gdzie podobnie lekarze podchodzili do rannych żołnierzy. Kolor którym był np. ranny oznaczony decydował o tym czy w ogóle się ktoś nim zajmie czy został już skazany na śmierć.

Niestety, lekarze nie są w stanie stanąć na głowie i wszystkim potrzebującym pomóc. Są tacy którzy nie kończą pracy dopóki nie przyjmą wszystkich pacjentów... i bardzo mi tych lekarzy szkoda. Zupełnie nie wiem kiedy znajdują czas na swoje życie prywatne, a to też przecież są ludzie którzy mają swoje życie i swoje potrzeby. I jakby jeszcze było mało tego wszystkiego, to nikt im za to nawet nie zapłaci. Znam takich, którzy np. nawet za środki które zużyją by pomóc pacjentowi sami płacą.

Pozostaje tylko ludzka wdzięczność... z którą bywa różnie.

A

Anonymous

Odświeżam ! Grafie Where are you now :( ??

„Zdrowy” jak Polak

Leczenie po polsku: żadnych badań, zaleceń ani długofalowej pomocy. Raport z kontroli NIK analizującej opiekę nad 300 tys. pacjentów w podstawowej opiece zdrowotnej przytacza wstrząsające dane i fakty.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry