[szukam] Backup + Snapshots

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
artoor napisał:
Zastanawia mnie dlaczego został tak wykastrowany :lanie

Oskubali program z funkcji jak Acronis wersję 2015, bo pewnie były z nią problemy.

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
tofana napisał:
A AX64 Time Machine - Snapshot Imaging Backup?

Testowałem Triala, nie znalazłem takiej opcji, wydaje mi się że backupu traktują jako snapy

@artoor - widzę że kolega również szuka złotego gralla ;)

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
No to instaluję ponownie, coś przegapiłęm pewnie ;)

Edit:
No i lipa, nie widzę tej funkcji.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Podkusiło mnie! :ireful

Miałam zainstalowaną najnowszą wersję AX64 Time Machine - triala. Okazało się, że już się okres próbny skończył, więc postanowiłam odinstalować. Zrobiłam to przy pomocą Total Uninstall i ... :co jest?
Nie można odpalić Windowsa, również z bootowalnego USB, DVD. Czy coś przeoczyłam, czegoś nie wiem o odinstalowywaniu tego programu? Czy pozostaje jakaś szansa na naprawę czy już tylko przywracanie systemu?

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Czyli skreśliło to ten program w moich oczach.

Powiedz jaki masz błąd przy starcie.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Wrzuciłam płytkę z Acronisem i uruchomiłam jakieś narzędzie do naprawy i wreszcie odpalił. Nie wiem jaki błąd, nie pamiętam.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Tego typu programy trzeba deinstalować w standardowy sposób z poziomu programu lub za pomocą "dodaj usuń programy". W innym przypadku jak napisał wacek_1984, uszkodzone MBR.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
wacek_1984 napisał:
Pewnie MBR się posypał ;)

I tak sie stało: "BOOTMGR is missing". I co teraz? Nie mogę już odpalić.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Elvis_JXL napisał:
Snapshotów już chyba nie ma w tym programie. Ostatnia wersja w której były to v.6 i były nawet w wersji FREE. Teraz jest jakiś Smart Backup, ale to chyba nie to samo co snapshoty.

Racja,racja. Pobrałem z ciekawości wersję 6.1 z archiwum GOTD z OneDrive (wer.Home) i są tam snapshoty.
Poza tym, szybko robi zwykły backup. partycja C ok.30 GB w 12 minut (z pozycji Windowsa kopia C na inną part.), czyli w takim układzie tyle co Acronis. Ta wersja była na GOTD ponad rok temu i chyba wsparcia dla W8 nie miała (tego nie wiem).
Dla mających inne systemy, to może być ciekawe rozwiązanie, bo program ma poza snapshotami, montowanie obrazów oraz możliwość wykonania kopii przyrostowych i różnicowych. Oczywiście można go zarejestrować za pomocą klucza i wpisu w rejestrze :yhy

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
wacek_1984 napisał:
https://neosmart.net/wiki/fix-mbr/

Tu jest dobry guide.

Dzięki!
Wczoraj w końcu odpaliłam Windowsa i od wczoraj tylko usypiam go, bo się boję, że już nie włączę. Co z tej pozycji mogę zrobić? Jak z płyty DVD wycisnąć "napraw", bo mam tylko możliwość :Install"?

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Jak uruchomiłaś system? Za pomocą komend rebuildbcd, fixmbr i fixboot? Mnie to kiedyś nic nie pomogło. Gdyby nie kopia, to byłbym w lesie.

Do góry