Szukam darmowej usługi do zastąpienia SugarSync

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Tak sobie jeszcze myślę o tym Mega. Gdybym nawet zrobiła na nim nieco miejsca, to plików, które obecnie się na nim znajdują nie chciałabym w ogóle synchronizować a zwykle jest tak, że albo synchronizujesz wszystko albo nic (chociaż na SugarSync był folder WebArchive), więc nie wiem czy byłaby możliwość synchronizowania tylko 10 GB a pozostałych 40 już nie...
Ktoś się orientuje?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12556
Miasto
Somewhere over the rainbow.
d0r0t@ napisał:
Tak sobie jeszcze myślę o tym Mega. Gdybym nawet zrobiła na nim nieco miejsca, to plików, które obecnie się na nim znajdują nie chciałabym w ogóle synchronizować a zwykle jest tak, że albo synchronizujesz wszystko albo nic (chociaż na SugarSync był folder WebArchive), więc nie wiem czy byłaby możliwość synchronizowania tylko 10 GB a pozostałych 40 już nie...
Ktoś się orientuje?

Korzystając z aplikacji Mega masz możliwość wysłania jakiegoś pliku z dysku albo jego synchronizację. Przed wysłaniem pliku do chmurki możesz wybrać do którego folderu powędruje. Działa naprawdę dobrze.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
d0r0t@, a nie zastanawiałeś się nad usługą Spideroak

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Za darmo oferują 5 GB o ile się nie mylę, a za reflinki można jeszcze rozszerzyć do 25 GB. Ty decydujesz, które foldery podlegają bacupowi, które mają być synchronizowane, które chcesz udostępniać innym... do tego bardzo wysoki stopień prywatności i bezpieczeństwa - Zero-Knowledge privacy. Poniżej - zrzut jak wygląda klient SO:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Osobiście jestem z tej chmury bardzo zadowolony - pod względem bezpieczeństwa i prywatności, pozostałym podobnym usługom dalego do Spideroak'a

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Spideroak daje tylko 2 GB a użerać się z namawianiem kogoś do rejestracji to raczej nie dla mnie. Już namówiłam kilka osób na SugarSynca...
Zainstaluję sobie jednak tę aplikację od Mega.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Fakt - 2 GB na start, a za reflinki 10 GB jeszcze. Ja mam rozszerzone do 25 GB z jakichś promocyjnych akcji. Ale mniejsza o to. Jeśli prywatność nie jest priorytetem, to faktycznie są inne opcje... tak czy inaczej, gdybyś kiedyś potrzebował zwiększyć bezpieczeństwo, to warto mieć ten serwis na uwadze.

Pozdrawiam!

Do góry