Szukam dodatku do Firefoxa: powiadomienia dźwiękowe

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Chodzi o powiadomienie o zmianach/aktualizacji treści na otwartych stronach www. Czy jest jakiś dodatek, który będzie odtwarzał dźwięk, kiedy na wybranej stronie np. ktoś napisze nowego posta? W tej chwili używam dodatku Noise w połączeniu z Tab notifier, ale ten ostatni nie ma możliwości zaznaczenia powiadomień tylko dla wybranej strony. Można co najwyżej zrobić coś w rodzaju "czarnej listy" ale to trochę bez sensu, bo musiałabym tam dodać wszelkie możliwe strony za wyjątkiem trzech. Po drugie powiadomienie nie działa, kiedy mam włączony jakiś player w trybie pełnoekranowym a chciałabym, żeby działało. Może więc jest jakiś lepszy dodatek?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję, zaraz przetestuję :)

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Zainstalowałam, ale coś z tym chyba jest u mnie nie tak, bo nawet żadnych opcji nie mam i nie wiem gdzie ich szukać :( Jak kliknę na ikonę, to mam tylko takie okienko:
aaa.png

Z instrukcji na stronie dodatku za wiele nie zrozumiem, bo nie znam angielskiego.
Dodałam stronę, ale żadne powiadomienie się nie pojawiło.
@Edit:
Znalazłam opcję, gdzie można ustawić częstotliwość sprawdzania i jak ustawiłam na 10 sekund, to teraz co 10 sekund mi dźwięczy, chociaż nic się na stronie nie zmieniło i nie ma żadnych nowych wpisów. Znalazłam też ustawienia (wyglądają inaczej, niż na stronie dodatku), ale nic sensownego tam nie widzę, poza możliwością wyboru dźwięku.
Nie mam pojęcia jak to prawidłowo ustawić. Chyba zbyt skomplikowane to rozszerzenie...
@Edit2:
Teraz wybrałam tylko element strony, konkretnie shoutbox i przestało mi dźwięczeć co 10 sekund, ale teraz w ogóle nie dźwięczy, nawet jak ktoś coś napisze na tym shoutboxie.
W dodatku zawartość okienka, które się pojawia po kliknięciu na ikonę dodatku co chwila znika i trzeba restartować przeglądarkę, aby znów się pojawiła.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
No właśnie w tym okienku klikasz Watch Page jak chcesz dodać całą stronę, a jak chcesz tylko jakiś obszar to Select Elements to Watch. Później klikasz Go to Watchlist i zmieniasz sobie co jaki czas ma być odświeżana strona i inne opcje. Można nawet wybrać sobie własne dźwięki z dysku lub z url. Opcji tam jest pełno, tylko poukrywane. Powiadomienie przychodzi nawet jak zmieni się liczba wyświetleń wątku :)

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
No ale już napisałam, że po wybraniu strony, to mi piska co 10 sekund, zamiast wtedy, gdy faktycznie pojawi się jakaś zmiana, a jak wybrałam konkretny element, to w ogóle nie ma powiadomień.
Jak więc mam to ustawić, żeby powiadamiało mnie dźwiękiem wtedy, gdy ktoś tam coś napisze? Nie potrzebuję powiadomień o liczbie wyświetleń.
Chodzi mi o to, że jak ktoś coś napisze na shoutboxie, to wtedy mi się ta karta rozświetla, tak jest domyślnie w przeglądarce, a ja chciałabym jeszcze, żeby się pojawiał jakiś dźwięk, bo jak np. oglądam film na pełnym ekranie, to nie widzę przecież kart w przeglądarce. Możesz mi dokładnie napisać, jak to ustawić?
@Edit2:
Nie, jednak muszę wyrzucić ten dodatek, jest do bani. Nie da się przez to pisać na shoutboxie, bo nieustannie mnie wyrzuca z pola tekstowego.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Piska co 10 sekund bo tak go ustawiłaś a jakaś zmiana na stronie musiała nastąpić. Wystarczy że zmieni się liczba użytkowników, liczba wyświetleń wątku itp. i już przychodzi powiadomienie. Dodatek śledzi każdą zmianę na stronie a nie tylko czy ktoś napisał nowego posta. Czas wyświetlania powiadomienia można zmienić na większy nawet na 5 min. i nawet jeśli zniknie to nie trzeba restartować przeglądarki. Być może jest zbyt skomplikowany dla Ciebie, ale nie wiem czy jest jakiś lepszy.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Ale ja nie potrzebuję powiadomień o innych zmianach (w ogóle nie wiem, na co to komu by było), tylko i wyłącznie o postach i wtedy to 10 sek. jest idealne. Poza tym to i tak się nie nadaje do użytku, bo jak już pisałam, nie dało się z tego powodu pisać na shoutboxie. Wciąż mnie wyrzucało z pola tekstowego i po każdej literce musiałam na nie klikać. Po odinstalowaniu dodatku mogę już normalnie pisać.
Noise i Tab notifier nie powodują takich problemów i są proste w obsłudze. Tab notifier nie powiadamia o każdej zmianie, tylko o nowych postach. Problemem jest tylko brak powiadomień, kiedy oglądam film i niemożność wybrania konkretnej strony.
Tak więc prośba nadal aktualna.

Do góry