Szukam programu do tworzenia spolszczeń

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30481
Miasto
Trololololo
:scratch spolszczeń do programów ?? Jeśli tak to język angielski + w większości darmowy notepad lub notatnik.Wszystko zależy od tego jakie ma rozszerzenie plik lokalizacyjny (ten który będziesz tłumaczył).Czasem jest tak że producent tworzy własne rozszerzenie i do tego specjalny program, wtedy pozostaje napisać do niego i zapytać czy jest zainteresowany tłumaczeniem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30481
Miasto
Trololololo
a jakie rozszerzenie ma plik lokalizacyjny ??

A

Anonymous

Już ktoś kiedyś pisał do nich w sprawie polskiego języka, ale nie byli zainteresowani :wariat

A

Anonymous

I to nie jedna osoba pisała. Oni mają gdzieś spolszczenie, bo wiedzą, że Polska to kiepski rynek zbytu dla ich usług.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
ktośtam napisał:
IOni mają gdzieś spolszczenie, bo wiedzą, że Polska to kiepski rynek zbytu dla ich usług.
Nieraz trudno zrozumieć politykę firm dotyczących spolszczeń. Ostatnio mam u siebie triala chyba dość ciekawego programu WinTools.net Professional. Jeśli chodzi o wersje językowe, to są tam np. białoruski, chorwacki, czeski, perski, serbski czy słoweński. Polskiego brak. Rynek słoweński jest większy od polskiego?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30481
Miasto
Trololololo
Czytałem wywiad z producentem (polacy) programu Action / Splash i w skrócie sprzedaż dla rodzimków stoi na wręcz znikomym poziome (program jest po PL i ostatnio nawet stronka ), kolejny to SpyShelter też polski który nie miał polskiego tłumaczenia (zrobiłem ja :yhy ) i też pewnie sprzedaż dla rodzimków stoi na wręcz gównianym poziomie.Więc wcale się nie dziwię że polskę olewają zagraniczne firmy bo jaki sens jest robić tłumaczenie dla garstki polaków.
Ostatnio mam u siebie triala chyba dość ciekawego programu WinTools.net Professional. Jeśli chodzi o wersje językowe, to są tam np. białoruski, chorwacki, czeski, perski, serbski czy słoweński. Polskiego brak. Rynek słoweński jest większy od polskiego?

Nie, i podejrzewam że producent nawet tego tłumaczenia nie robił tylko charytatywnie użytkownicy z tych państw, nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić, wystarczy trochę chęci, a w nagrodę zapewne otrzymasz dożywotnią licencję na program.

Producenci dzielą się na tych co sami robią tłumaczenie, czyli większe firmy które zlecają wykonanie tłumaczeń profesjonalistom i mniejsze firmy które pozwalają wykonać tłumaczenie nam szarym żuczkom.Zrobiłem już kilka tłumaczeń i za każde otrzymałem minimum 1 dożywotnią lickę, a w najlepszym przypadku ofertę typu" ile będziesz chciał tyle damy"

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
OXYGEN THIEF napisał:
Czytałem wywiad z producentem (polacy) programu Action / Splash i w skrócie sprzedaż dla rodzimków stoi na wręcz znikomym poziome (program jest po PL i ostatnio nawet stronka ), kolejny to SpyShelter też polski który nie miał polskiego tłumaczenia...i też pewnie sprzedaż dla rodzimków stoi na wręcz gównianym poziomie.Więc wcale się nie dziwię że polskę olewają zagraniczne firmy bo jaki sens jest robić tłumaczenie dla garstki polaków...
To niech ku...a coś zrobią, żeby sprzedaż ruszyła a nie tylko jęczą! Są stąd więc wiedzą o co kaman w tym kraju! Mirillis zaczął kumać bazę i dał fajne ceny na soft (tylko, że reklama leży), a o eSeSmanie to już zamilczę bo to jacyś kosmici. :pala
Poza tym, kto do Ch...a Pana z nas wiedział, że Zielona Góra czy Olkusz robią te wybitne softy? Kpina! To w ich interesie należało zrobić reklamę przede wszystkim w kraju i promować się też tutaj a nie nas olewać ciepłym moczem!

Od TuneUp-ów, Abelssoftów i innych dostaję co rusz jakieś promocję na zakup a dostał ktoś od naszej firmy cokolwiek? :ireful

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
Więc niech się walą ze swoimi jękami nasze firemki i zaczną coś robić w marketingu.
eSeSman dawno temu mi pisał, że planuje choćby 6 m-czną promocje w dodatku do gazety, niestety cisza...w RZEPIE co rusz Rusek daje klucze, a widział ktoś może gdzieś może promo eSeSmana bądź Splasha w jakimś czytadle? :nea
Efekty? Ruska czy Szkopka zna cały świat a Polaczka margines. :szef

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
Seeeeeerio?
To zapytaj kogoś na ulicy jaki i z jakiego kraju soft ma na kompie! :szydera
Widać jedynie z czego na razie słyniemy w świecie to ze złodziei i pijaków. Oni przynajmniej umieją się promować. :szydera

A

Anonymous

Tylko, że większość z tych zdolny i tak skończy w wielkich międzynarodowych korporacjach.
Stworzyć dobre oprogramowanie to jedno a umieć je sprzedać to drugie.
Marketing, QA i support to niestety nie najmocniejsza strona rodzimych firm (znowu wspomnę Datpol, bo ich support to książkowy przykład kiepskiego wsparcia użytkownika).
Nie mówię już o gigantach takich jak Kaspersky czy Norton ale weźmy jako przykład twórcę DW - świetny kontakt z użytkownikami, natychmiastowe reakcje na zgłaszane problemy, rabaty na zakup licencji :D
I to wszystko ogarnia jeden człowiek. Da się?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30481
Miasto
Trololololo
Jak to jest plik EXE czy podobny to przecież on i tak ulegnie zmianie po aktualizacji więc nie widzę sensu

Do góry