Szukam programu do tworzenia stron www ?

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Czy jest jakis aktywny giveaway z programem tego typu ?
Dobrze by bylo , zeby znajomosc html nie byla wymagana

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Looknij na to, WebSite X5 Compact 9 i parę innych

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
, obraz płyty do pobrania
WebSite X5 Compact 9 to jeden z najszybszych i najprostszych sposobów wykonania własnej strony WWW. Łatwy w użyciu, nie wymaga od użytkownika programistycznej wiedzy, pozwalając łatwo zbudować ciekawą witrynę lub bloga. Aplikacja wyposażona została w 500 szablonów gotowych do wykorzystania.
B71Zdlg.jpg

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
KnightPL napisał:
Co prawda nie jest to giveaway, ale ogólnie program git - można testować do woli, ale nie można zapisywać szablonów (eksportować do html można, ale są znaki wodne wszędzie)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nie jest to program do tworzenia stron, tylko do tworzenia szablonów dla Joomla, Drupal czy WordPress.
Osobiście uważam, że do utworzenia strony nie jest potrzebny konkretny program. Po zalogowaniu do panelu klienta czy to w darmowym, czy w płatnym hostingu, przechodzimy do zakładki oprogramowanie i wybieramy z dostępnego oprogramowania to, jakie pasuje nam do profilu naszej strony.
panel%2801%29.jpg

Na bazie Joomla, Drupal czy WordPress możemy zbudować naprawdę zarąbiste strony i to zupełnie za darmo i bez znajomości html. Instalując MyBB utworzymy Forum, itd... Plusem tego oprogramowania jest doskonałe zaplecze do zarządzania treścią strony, dostęp do bazy danych MySQL
Są kursy wideo dzięki którym poznamy tajniki tworzenia takich stron.
Wspomniany w tym wątku program:WebSite X5 Compact 9 czy WebSite X5 Evolution oferuje nam budowę bardzo biednych stron bez zaplecza, może i atrakcyjnych wizualnie ale mało funkcjonalnych. Każdą najmniejszą nawet zmianę na stronie musimy wysyłać za pomocą programu (tylko tego wybranego) przez FTP Bywa, że program WebSite X5 Compact bez naszej ingerencji w wyniku błędu wewnętrznego zmodyfikuje nam stronę w trakcie przesyłania danych do tego stopnia, że nie sposób z niej korzystać.
To jest przykład strony którą zbudowałem za pomocą WebSite X5 Evolution , w tej chwili mam niewielkie możliwości jej modyfikacji czy aktualizacji ponieważ nie mam już plików źródłowych i wspomnianego programu.
[website]http://emmers.cba.pl/[/website]
A to przykład strony z której korzystam teraz, zbudowana jest na zainstalowanej joomla i dzięki zapleczu mogę w każdej chwili dodawać i modyfikować jej treść, ostatnio myślałem nad uruchomieniem forum na stronie. Zarządznie taką stroną jest proste i nie wymaga specjalistycznej wiedzy czy znajomości języków programowania.
[website]http://emmers.ugu.pl/sanktum/[/website]

Do góry