Szybkie newsy bez kategorii

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4401
Miasto
Polska

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56073
Od lipca br. skarbówka będzie mogła pozyskiwać dane z rachunku bankowego osoby fizycznej już w trakcie postępowania przygotowawczego lub czynności wyjaśniających w sprawie karnej skarbowej. Takie rozszerzenie kompetencji fiskusa niepokoi rzecznika praw obywatelskich.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6194
Miasto
To tu to tam....
jak komus sie chce wejsc na ruski odpowiednik gugla czyli yandex, to sa ostatnie 3 tygodnie najpopularniejsze wyszukiwania to:
1. Gdzie kupic cukier;
2. Jak uniknac mobilizacji

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11923
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Może to nie jest szybki news bo trochę do przeczytania jest ale w wolnym czasie może warto :)

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6194
Miasto
To tu to tam....
Może to nie jest szybki news bo trochę do przeczytania jest ale w wolnym czasie może warto :)

Czytalem to w wersji angielskojezycznej, wahalem sie czy wrzucic bo mowa ciala, czy jej interpretacja jest jak dla mnie cholernie subiektywna.
Co mnie martwi: poimo tego ze jest/byl gownianym uczniem pewnych... nazwijmy to: jednostek nauczania, niektorych rzeczy mogl sie nauczyc.
Nie wiem czy pamietasz ksiazke Franka Herberta pt Diuna. Jest tam maluni fragment, pt cwiczen prana bindu, kiedy Paul Atryda siedzi i robi "nic" poza poruszaniem WLASNIE kciukiem. Tak, istnieja metody treningu ktore pozwalaja sie nauczyc... jakby to ujac... emisji podprogowej, niewerbalnej. ruskie maja nader odmienne od zachodnich metody szkolenia (zeby chociazby wspomniec sistiemu, czyli ruska kombinacje sztuk walki).
Moze z uwagi na moja (nawet niedaleka) przeszlosc mam cokolwiek spaczony wzglad ale nie wykluczam ze ten sukinputin moze udawac nawet mowe ciala
A jesli nie to powinien zazadac zwrotu kosztow nauczania.

Lawoczkin z kolei to zupelnie inna historia... w pewnych sytuacjach wydaje sie ze sam wierzy w brednie ktore opowiada, ale sa sytuacje kiedy poziom oparow obledu przekracza nawet jego, i wtedy sie sypie.

Co do Zelenskiego, jakkolwiek darze goscia symaptia gdyz nasz rzad w ramach podtrzymywania tradycji spierdzielalby tak szybko na Zaleszczyki ze wzbudzilby za soba naturalna zaslone dymna w porownaniu z ktora smog krakowski to pierd ratlerka, to nalezy pamietac ze to bardzo dobry aktor. Sam oceniam Jego wystapienia. Uwazam ze nie powinien starac sie ukrywac zmeczenia, depresji i prostego strachu. IMHO pokazanie tego ze nie odczuwa komfortu a pomimo tego trwa mogloby przysporzyc Mu nawet wiecej symaptii. Ale to oczywiscie decyzja zarowno samego Zelenskiego jak i Jego specow of wizerunku (a idzie im calkiem niezle).

Oczywiscie: powyzsze to wynurzenia Waszego "specjalisty od wszystkiego" ;)

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11923
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Może akcyza a może po prostu Polacy solidniej w grudniu zachlali :klawik

Ja podejrzewam że wiedząc o podwyżce akcyzy po prostu narobili zapasów i dopiero po pół roku będzie można realnie zbadać czy sprzedaż spadła. Na pewno też część konsumentów przeszła na alkohole nierejestrowane. I tak mnie dziwi że nawet nie ma ogólnego narzekania na to, że małpki zmieniły pojemność ze 100 na 90ml. Nie zauważyli czy co :scratch

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6194
Miasto
To tu to tam....
Portal onet.pl to sprzedajne ruskie onuce zakamuflowane pod czapeczka niemieckich mediow w Polsce, gloryfikujace gdzie i jak sie da ruska agresje i napasc na Ukraine.
Przyklad: wczoraj ruskie onuce z onet.pl opublikowaly nekrolog ruskiego spadochroniarza golryfikujac zarowno jego, agresje na Ukraine (przy czym ruska onuca krora wrzucila artykul, zgodnie z narracja kremla, NIE uzyla slowa wojna, atak i inne takie.
Dlaczego uwazam ze nekrolog zostal zamowiony przez Kreml?
Ano, poczytajmy tytul "artykulu":

Tak Woroneż żegnał rosyjskiego spadochroniarza zabitego w Ukrainie. "Kiryłł walczył z szatańskimi duchami"

I polecmy po podtytulach:
Powiedziano nam, że mamy się z tym pogodzić

Zginął w walce dobra ze złem

Niebieski beret

Stypa

ot, takie ruskie trolle w formie dosc duzego "polskiego" portalu.

PS: Nom, jezeli ruskie onuce z onet.pl poczulyby sie znieslawione to z radoscia bede sie bronil w sadzie.

Link do nekrologu pochwalnego zabitego ruskiego agresora:

Do góry