Szybkie newsy bez kategorii

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12531
Miasto
Somewhere over the rainbow.
W Kalifornii zalegalizowano kradzież do 1000 dolarów i rozpoczął się horror

Nie zalegalizowano kradzieży. Nie wiem czy gdziekolwiek kradzież jest legalna:sarkazm
Podniesiono kwotę od której jest przestępstwo. Do 950$ jest teraz wykroczenie i mandat a powyżej przestępstwo i postępowanie karne. Jeśli ktoś ma na koncie jakieś przestępstwo i do tego dojdzie wykroczenie to z automatu jest wszczęte postępowanie. Niestety to pokłosie ustawy "Prop 47", która i tak została usprawniona i w przypadku kradzieży poniżej 950$ prokurator ma możliwość wszczęcia postępowania karnego. To na filmie to jest flash mob. Kiedyś ludzie tańczyli na ulicach a teraz organizują się i okradają sklepy. Co do bierność ochroniarzy to w Kaliforni jest takie prawo że jeśli jest napad (kradzież) zorganizowanej grupy to ochrona wzywa policję i nie musi interweniować.

Przypominam, że w PL rządzący też podnieśliśmy granicę kradzieży z 500 do 800zł.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5421

Byłem prywatnie w sierpniu w Berlinie, leżą jedna na drugiej, lub gdzie popadnie, niektóre niekompletne, niektóre zdewastowane. Wiem że ponoć na wieczór je ktoś zbiera do kupy, ale naprawdę w niektórych miejscach w Berlinie, można się zwyczajnie o hulajnogę potknąć.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12531
Miasto
Somewhere over the rainbow.
0.jpeg

I takie tam znalezione w sieci :kwiczy2

Do tego wybory więc trzeba kredytobiorców jakoś zachęcić. Po wyborach podniosą stopy tak jak już się okazało że darmowe autostrady tylko do końca roku.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30446
Miasto
Trololololo
"powiedzom" ze jak idzie do "gury" to dobrze :sarkazm

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi