Szybkie newsy bez kategorii

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6167
Miasto
To tu to tam....
Polecam tlumaczenie i zwrocenie uwagi na koncowke artykulu.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

IMHO: porzucony Erytrejczyk, biedny i bezradny odnaleziony przy zabce niedaleko od niemieckiej granicy za 3...2...1....

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6167
Miasto
To tu to tam....
Z gory przepraszam za filmik, bo go nawet (jeszcze) nie obejrzalem, ALE:
- za gowniaka (xD, podstawowka) wyszedl PIERWSZY NUMER
- ze znajoma kioskarka mialem uklad (bo Mama pracowala w spozywczaku): czekolada za kazdy numer, ale mam odlozony
- mialem WSZYSTKO papierowe, a w ramach szkoly sredniej nauczylem sie wycinac i oprawiac powiesci ze srodka (recznie, plocienna oprawa, rogi i grzbiety ze skory, z tloczeniami... hmm.. a moze by tak je...c to wszystko i zaczac oprawiac ksiazki? Tylko kto to czyta teraz...)

Jakem sie przenosil to mi sie wszystko stracilo :((( ale sentyment i uczucia jako zobaczylom zajawke to nie moglom sie oprzec zeby nie zamiescic:

Do tej pory mi chodzi po lbie jakies opowiadanie... nie pamietam kto napisal... Wolfgang Jeschke??? tak mi sie kojarzy. W skrocie: swiat bogow Egiptu, jakis pielgrzym, z calkiem nowoczesnym podejsciem do procedur... medycznych. Opisywalo to (stosowana naprawde na zasadzie: przezyje albo Bog tak chce) operacje kastracji gdzie kauteryzoano rane roztopionym maslem... no tak, jedna z moich pierwszych fobii, po tym jak WTEDY sprawdzilem, ze taki zabieg mial rzeczywiscie miejsce w swiecie islamu... i niejakiej Ochujskiej, czy jakos tak.

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11829
Miasto
Somewhere over the rainbow.

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator