Z gory przepraszam za filmik, bo go nawet (jeszcze) nie obejrzalem, ALE:
- za gowniaka (xD, podstawowka) wyszedl PIERWSZY NUMER
- ze znajoma kioskarka mialem uklad (bo Mama pracowala w spozywczaku): czekolada za kazdy numer, ale mam odlozony
- mialem WSZYSTKO papierowe, a w ramach szkoly sredniej nauczylem sie wycinac i oprawiac powiesci ze srodka (recznie, plocienna oprawa, rogi i grzbiety ze skory, z tloczeniami... hmm.. a moze by tak je...c to wszystko i zaczac oprawiac ksiazki? Tylko kto to czyta teraz...)
Jakem sie przenosil to mi sie wszystko stracilo (( ale sentyment i uczucia jako zobaczylom zajawke to nie moglom sie oprzec zeby nie zamiescic:
Do tej pory mi chodzi po lbie jakies opowiadanie... nie pamietam kto napisal... Wolfgang Jeschke??? tak mi sie kojarzy. W skrocie: swiat bogow Egiptu, jakis pielgrzym, z calkiem nowoczesnym podejsciem do procedur... medycznych. Opisywalo to (stosowana naprawde na zasadzie: przezyje albo Bog tak chce) operacje kastracji gdzie kauteryzoano rane roztopionym maslem... no tak, jedna z moich pierwszych fobii, po tym jak WTEDY sprawdzilem, ze taki zabieg mial rzeczywiscie miejsce w swiecie islamu... i niejakiej Ochujskiej, czy jakos tak.
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.