Szybkie newsy bez kategorii

memnon

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4305
Chore, za bilety ze Śląska do Pragi i z powrotem kupione w promocji zapłaciłem latem razem 140 PLN. Wiosną również ze Śląska do Międzyzdrojów , także w obie strony, trochę ponad 70 PLN, a byłoby jeszcze taniej gdybym nie czekał do rana by sprawdzić inne połączenie.
Podróż Śląsk- Świnoujście- Śląsk w czerwcu to już było całe 100 kilka złotych w obie strony :D. Także można wyrwać tanio.
Chociaż ostatnio mi się nie udało. Biletu do Budapesztu nie mogłem kupić bo system 1 minutę po rozpoczęciu sprzedaży pokazywał że już nie ma miejsc promocyjnych, a w normalnej cenie z niewiadomych przyczyn nie mogłem biletu kupić, nawet w kasie na drugi dzień. Pani w kasie nie wiedziała o co chodzi i radziła spróbować za kilka dni :) z powrotnym było podobnie. Ale jeździ tam Flixbus i też miał korzystne ceny więc nie czekałem aż kolej naprawi to co tam miała zepsute.

Zdradzę wam protip którego być może nie znacie, bilety na krajowe połączenia można kupić 30 dni wcześniej, a na międzynarodowe przeważnie 60 dni wcześniej. Sprzedaż rozpoczyna się 30 minut po północy i wtedy są największe szanse na upolowanie biletu w dobrej cenie. Ja kupuję na intercity.pl lub w aplikacji SkyCash ale ceny powinny być takie same we wszystkich innych miejscach gdzie są sprzedawane.
Także w kasach na dworcach ;) .

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56076
Ja kupuję na intercity.pl lub w aplikacji SkyCash ale ceny powinny być takie same we wszystkich innych miejscach gdzie są sprzedawane.
Także w kasach na dworcach ;) .

Też zaglądam na intercity, ale międzynarodowe szukam w danym kraju. W lipcu kupowałem bilet Berlin - Wrocław i lepiej było kupić na bahn.com (18 euro).

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12505
Miasto
Somewhere over the rainbow.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30340
Miasto
Trololololo
BERLIN. Zamknięte biblioteki, brak świątecznych lampek, zakaz oświetlenia boisk sportowych, zamknięte baseny, nieogrzewane kościoły: Niemcy zmierzają w kierunku blokady energetycznej.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30340
Miasto
Trololololo
Szwedzkie władze informują, że wyciek gazu z Nord Stream 2 w szwedzkiej strefie ekonomicznej rośnie w siłę. Wygląda na to, że Rosjanie pompują gaz do gazociągu. Dopóki jest gaz, nie będzie można zbliżyć się do badania.

Do góry