TuneUp Utilities / AVG PC TuneUp

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Re: TuneUp Utilities

Zdaję sobie sprawę że być może są lepsze programy i to za free. Niektórzy z Was powiedzą że to co ten soft robi można zrobić ręcznie znając po prostu Windowsa ale jednak pozwoliłem sobie zakupić kolejną wersję tak pop prostu z sentymentu do tego programu. Jestem jego fanem od 2007 roku i zostałem wierny marce.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa

PiotrN72 napisał:
Zdaję sobie sprawę że być może są lepsze programy i to za free. Niektórzy z Was powiedzą że to co ten soft robi można zrobić ręcznie znając po prostu Windowsa ale jednak pozwoliłem sobie zakupić kolejną wersję tak pop prostu z sentymentu do tego programu. Jestem jego fanem od 2007 roku i zostałem wierny marce.

Witaj,
jak oceniasz wersję 2013 ? duże zmiany w porównaniu z 2012 ?

pozdrawiam

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki

Jeśli chodzi o porównanie wersji 2012 i 2013 to 2013 nie wprowadza rewolucyjnych zmian.
Plusy: lepszy moduł Oczyszczania Systemu - więcej i dokładniej "czyści" ale nadal bezpiecznie.
Pozostałe moduły wg mnie bez zmian. Trochę zmieniony wygląd. Podsumowując - jeśli ktoś zakupił wcześnie 2012 nie powinien spieszyć się z przesiadką na 2013.
Ja wcześniej używałem 2011 i skusili mnie ofertą dla stałego klienta - bardzo dobra cena za 2012 i 2013 jednocześnie.

Pioter12

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0

Ja również zakupiłem wersję 2013 i jestem baaaaaaaardzo zadowolony. Miałem też poprzednie wersje. Faktycznie '13'. czyści dokładniej. Jak zwykle można sobie wiele rzeczy w systemie poustawiać. Bardzo dobrze sprawuje się działając
w Windows 8

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7

Dla mnie to "niezbędnik" doskonały.Używałem od IObit-u,przez Glary, WinUtilities po WinOptimizer.
W sumie zasada działania i kontrolowane elementy systemu-zawsze takie same.Tylko, że TU nigdy mnie nie zawiódł na żadnym systemie(od początku istnienia, jeszcze z SAD).I nie bardzo musiałem wysilać się na ustawianie wykluczeń czyszczenia (czego nie można powiedzieć o konkurencji, która czasami lubi coś "pożreć"). Jest po prostu bezpieczny.Brakuje mu jedynie do pełni polepszenie systemu oceny i detali programów autostartu i procesów z IT(jak w winoptimizer)
Teraz jako,że 2013 jest pierwszą działającą na Windows 8-czas się rozejrzeć za ciekawą promocją...
Pozdrawiam :hi

A

Anonymous

TuneUp Utilities 2013 13.0.3000.138
TuneUp Disk Cleaner now detects traces of over 20 other common programs.
The most popular TuneUp modules can now be started from the context menu in the notification area.
Live Optimization is now more user-friendly.
TuneUp Browser Cleaner now displays more information about the categories to be cleaned up.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30453
Miasto
Trololololo

Nie wiem czy wiecie więc napiszę.Jak wyczytałem, w zeszłym roku a nawet zeszłym zeszłym (2011) TuneUp Utilities został wciągnięty (przejęty) przez AVG.Podobno Kolejnych wersji tego pakietu do czyszczonka pod nazwą TuneUP ma nie być choć jeszcze to do końca nie wiadomo od której wersji.Teraz TuneUp Utilities będzie nazywał się AVG PC TuneUp

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Teraz można też go kupić różni się tylko nazwą, dla fanów TuneUp dodam że będą go dalej robić ludzie z TuneUp a nie z AVG.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas

Szemrany jakiś wałek z tym TuneUp'em.
Jedni i drudzy zero informacji, ja przynajmniej nic na stronach nie znalazłem, poza nazwiskami dwóch ziomów z AVG, którzy siedzą w zarządzie TuneUp.
Programy wyglądają prawie identycznie, co do działania AVG to nie wiem bo nie testowałem, ale praktycznie wszędzie czytałem o nim negatywne opinie, ciekawe dlaczego. :eek:czko
Okazyjnie AVG stoi gorzej bo licka jest tylko na rok a u TuneUp'a lifetime na daną wersję.
Zobaczymy jak sytuacja będzie się rozwijała w temacie tego softu.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234

Ten AVG już jest od jakiegoś czasu,czyżby słabo się sprzedawałi dlatego trzeba skorzystać z uznanej marki TuneUp ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30453
Miasto
Trololololo

AVG PC TuneUP = TuneUp Utilities, różnice są tylko w nazwie i chyba kolorku bebechy są te same.Są 2 wersje żeby ludziki się przyzwyczaili i za rok czy tam dwa skończy się TuneUp a będzie AVG Pc TuneUp

A

Anonymous

bez@ nazwy napisał:
Ten AVG już jest od jakiegoś czasu,czyżby słabo się sprzedawałi dlatego trzeba skorzystać z uznanej marki TuneUp ?
Wcześniej to był przemalowany Auslogics BoostSpeed.

Do góry