Uwaga na Rapideo - można się nabrać - dwuznaczna promocja

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Z serwisu rapideo zacząłem korzystać dzięki promocji na PZD. Nawet zdążyłem zareklamować ich dwóm osobom.

Od paru dni wyświetla mi się reklama aby doładować konto

Wielka Świąteczna Promocja!
Doładuj konto teraz a Twoje doładowanie zostanie powiększone o 50%!

Przypominamy, że promocja jest ograniczona ilościowo a więc kto pierwszy ten lepszy!

Pozostało tylko 14795 GB promocyjnego transferu - pospiesz się i już teraz doładuj konto!

W końcu się skusiłem. Kliknąłem na link

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

a tam taka informacja:

dodaj transfer
Twój BONUS: Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie Najlepszy wybór!
Konto Premium, najwięcej transferu, bez limitów prędkości pobierania.
360dni 5400 GB 149.99 zł 3 gr/GB kupuję » 180dni 2700 GB 99.99 zł 4 gr/GB kupuję » 90dni 1350 GB 64.99 zł 5 gr/GB kupuję » 30dni 450 GB 27.99 zł 6 gr/GB kupuję »
Pobieraj ile chcesz i kiedy chcesz! Transfer nigdy nie wygasa
75 zł 277.77GB 416.66GB 18 gr/GB kupuję » 50 zł 135.14GB 202.71GB 25 gr/GB kupuję » 25 zł 53.19GB
79.79GB 31 gr/GB kupuję » 10 zł 17.54GB 26.31GB 38 gr/GB kupuję »
Płatność SMSem 23.37zł 30.75GB 46.13GB 51gr/GB kupuję » 7.38zł 9.51GB 14.27GB 52gr/GB kupuję »
3.69zł 4.21GB 6.32GB 58gr/GB kupuję » 1.23zł 1.26GB 1.89GB 65gr/GB kupuję »

[Zero informacji, że się nie stosuje do pozycji pierwszej.]

No to klikam, doładowałem, poprzednio przy promocji + 100% miałem przedłużone konto o miesiac więcej - jak kupiłem na miesiąc to dostałem na dwa, spodziewałem się, że po doładowaniu przedłuży o 2 tygodnie więcej, bo na dzień dają stałe 25GB przy koncie premium, a tych 50% jak nie widać tak nie widać.

W związku z tym napisałem aby sprawę wyjaśnić sądząc, że może za jakiś czas się pojawi te 50% promocyjne.

A to informacje jakie otrzymałem:

2013-12-16 14:34:18 doładowałem konto na kolejny miesiąc, ale nie otrzymałem bonusu +50%

administracja: Witam. Tylko konta Transferowe objęte są promocją 50%, nie czasowe Premium. Dziękuje i pozdrawiam

Znów poczułem to radosne odczucie, że ktoś mnie robi w balona.

Chyba sobie Państwo żartują. Wyświetlacie mi na koncie reklamę, nachalnie widoczną, bez informacji że się do mnie nie stosuje i jedyne co mi Państwo mają do powiedzenia po wprowadzeniu w błąd, to informację, która powinna się znaleźć wcześniej przy promocji? Oczekuję przedłużenie trwałości konta o te 50% albo całą sytuację opiszę na forach softwarowych, zrobię taką bezinteresowną reklamę jak wprowadzacie ludzi w błąd a w nagrodę dajecie dziękuję i pozdrawiam.
Dziękuje i pozdrawiam

Witam. Informacja w zakładce Doładuj konto mówi wyraźnie: Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie . Przez doładowanie transferu rozumie się transfer a nie konta Premium których jednostki wyrażane są w dniach. Dodatkowo po wejściu w jakikolwiek pakiet transferu widnieje informacja, że zawiera on +50% gratis, czego nie ma w pakietach Premium. W związku z tym nie możemy uznać reklamacji. Pozdrawiam.

odpowiadam

To oczywista nieprawda.

Informacja na stronie mojego konta jest następująca:

A. o promocji

Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie
Najlepszy wybór!

B. poniżej o moim koncie, zaraz pod info o promocji:

Konto Premium, najwięcej transferu, bez limitów prędkości pobierania.

Widać słowo transfer? Jest doładowanie konta opisane za pomocą słowa "transfer"? JEST

To czego się dziwić, że skoro jest użyte to samo słowo na określenie doładowania standardowo, poza promocją, a następnie pojawia się na koncie użytkownika informacja o promocji +50%, a bez informacji, że drogi użytkowniku, to się stosuje do niektórych kont a nie Twojego, to jest to wprowadzenie w błąd, poprzez podanie dwuznacznej informacji.

w żadnym miejscu nie znajduje się informacja" Przez doładowanie transferu rozumie się transfer a nie konta Premium których jednostki wyrażane są w dniach." To jest informacja, która może wy macie w swoich umysłach, ale której nie ma jasno wyświetlonej przy promocji. Gdzie jeszcze się znajduje to jest nieistotne, bo działanie odbywa się w oparciu o dane informacje a nie zapisy małym drukiem. Jeżeli uważacie inaczej, to to potwierdza moją tezę - naciąganie przez brak informacji widocznej.

Natomiast jak byk w kategoriach transferu (również!!!) określane jest konto premium. Rzecz jest tak opisana, że wprowadza w błąd - gdybyście chcieli aby nie wprowadzała - podalibyście informację, że nie dotyczy kont preminum. Nie podaliście i w tym leży Wasza wina. To już ostatnia moja propozycja 'polubownego' rozwiązania tej sytuacji - ale macie całkowite prawo logiczne :) wyboru. Ja w każdym razie takich niejasnych sytuacji nigdy nie odpuszczam i na pewno się ten numer Wam nie opłaci. Czekam do 16:30, potem wrzucam opis całej sytuacji na fora.

Dziękuję i pozdrawiam. :) Z przyjemnością będę się dzielił opisem tej sytuacji ze wszystkimi po wsze czasy.

Na to serwisant gra głupiego i pomija całą argumentację, że informacja w promocji wprowadza w błąd, bo dwuznaczna i opowiada co mi się wyświetlało jak dałem się w błąd wprowadzić. A tymczasem trzeba tak promocję robić, aby nikt się nie nabrał na mały druk. No chyba że zależy tylko na doraźnym zysku a nie na utrzymaniu klienta.

Ponownie informuję, że promocją objęte są tylko pakiety transferu, nie konta Premium. Po wybraniu pakietu Premium widnieje informacja "Otrzymasz 30 dni pobierania z limitem 15GB / 24H, czyli do 450 GB transferu.". Również na potwierdzeniu z DotPay jakie otrzymał Pan na e-mail jest informacja, że zakupił Pan konto Premium na 30 dni, nie na 45 dni. Nie jest to naszą winą, że nie doczytał Pan warunków promocji lub nie upewnił się przed zakupem czy promocja obejmuje również pakiety Premium. Dlatego reklamacja nie zostanie uznana. Pozdrawiam.

Po zakończeniu subskrypcji wracam do zevary a osoby pytające o takie serwisy do rapideo już nie będę zachęcał lecz, a że mam przerób miesięczny około pół tysiąca ludzi z którym sobie rozmawiam na różne tematy, w tym softwarowe, gdyż słusznie lub nie, jestem uważany w swoim środowisku za znającego się na sofcie i sprzęcie, to spokojnie kilku na miesiąc gdy zapytają o takie usługi skieruję do alternatywnych podmiotów, zevary albo choćby rapidhost.pl

A innych, którzy mogliby się dać nabrać jak ja tym tekstem ostrzegam.

Rozczarowałem się niestety, ale cóż - nauczka, gdy zaproponują Ci promocję, odmawiaj, bo okaże się, ze się do Ciebie nie stosuje, o czym poinformują Cię po wyciągnięciu kasy.

:szydera

Update:

Panowie z Rapideo wesoło się nie przejmują całą sprawą:

administracja: Dziękujemy za wspaniały wpis. Pozdrawiamy.

:p Jakie to swojskie, prawda? Kasiora kasiora kasiora.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12327
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Re: Uwaga na Rapideo - można się nabrać - dwuznaczna promocj

Wiesz co, jak dla mnie to informacja o promocji jest jasna i przejrzysta. Bonus odnosi się do zakupionego transferu a nie konta premium, wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

al_arsen napisał:
Wiesz co, jak dla mnie to informacja o promocji jest jasna i przejrzysta. Bonus odnosi się do zakupionego transferu a nie konta premium, wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Nice :)

Chodzi mi o naciąganie klienta poprzez podawanie dwuznacznych informacji, a informacja dlatego jest dwuznaczna, że nie zawiera wprost informacji, że promocja, która Ci się na koncie wyświetla, nie jest dla Ciebie, natomiast zaraz niżej są trzy opcje doładowania, każda opisywana w kategoriach objętości transferu. Np 30 dni = 450 GB, czyli po zastosowaniu promocji = 675 GB = 45 dni.

Zapewne jednak w ostatnim zdaniu chodziło Ci Al Arsen o to, że nie zgadzasz się ze mną w tym punkcie, że informacja na której bazuje promocja jest dwuznaczna, bo jest jednoznaczna i tylko tak można ją odczytać, że nie stosuje się do mojego typu konta (mimo, że się na nim wyświetla). Nie zaś, że przeczytałeś wpis i nadal nie masz pojęcia czego dotyczą moje pretensje do firmy, której płacę za usługę.

Skoro jednak twierdzisz, że promocja jest jednoznaczna, to pokaż mi, jak to wynika ze zdań w niej użytych.

Musisz tak przekształcić zdania użyte, aby wyszło zdanie, że na które powołują się serwisanci i Ty również, że promocja nie stosuje się do konta premium. Wówczas uznam, że promocja nie jest dwuznaczna. Wiedza w tle nie wchodzi w grę, bo moja wiedza w tle obejmowała informację o poprzedniej promocji, gdzie tak samo opisano promocję, jako podwajająca doładowanie i nastąpiło to poprzez przedłużenie ważności konta o miesiąc.

Czyli ze zdania:

"Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie"

masz otrzymać zdanie:

"Bonus odnosi się do zakupionego transferu a nie konta premium"

albo po prostu

"Bonus nie odnosi się konta premium"

Skoro to jasne Al Arsen, to zaprezentuj to przekształcenie, posługując się regułami KRZ, oczywiście bez ich wyszczególniania, po prostu pokaż kolejne kroki przekształcania jednej informacji w drugą. Ja takiego przekształcenia nie znam - ba, ja wiem, że ono nie istnieje. Ale jak zobaczę, to uwierzę. :szydera I nie będe sobie myślał, że się ze mną nie zgadzasz dla zasady.

Natomiast bez problemu da się takie przekształcenie zrobić dla mojej interpretacji, bowiem słowo transfer opisuje zakup konta premium.

:england

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12327
Miasto
Somewhere over the rainbow.

"Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie."

Nie będę przekształcał zdania w sposób jaki oczekujesz bo z tego powyższego widać, że promocja obejmuje doładowanie transferu a nie doładowanie konta premium.

W zdaniu nie musisz mieć podane, że promocja nie stosuje się do konta premium. Bo jak w warzywniaku masz promocję, że przy zakupie dwóch ogórków trzeciego dostaniesz gratis to będziesz miał pretensje, że przy zakupie dwóch pomidorów nie dostałeś trzeciego? Przecież w promocji nie ma nic napisane, że nie tyczy się pomidorów tylko ogórków a To wiesz o tym i kupujesz ogórki bo one są objęte promocją.

Co innego gdyby ta promocja na rapideo mówiła o 50% więcej przy doładowaniu to bym Cię poparł i stwierdził, że kantują. W tym jednak przypadku jest jasno napisane czego dotyczy promocja.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

al_arsen napisał:
"Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie."

Nie będę przekształcał zdania w sposób jaki oczekujesz bo z tego powyższego widać, że promocja obejmuje doładowanie transferu a nie doładowanie konta premium.

W zdaniu nie musisz mieć podane, że promocja nie stosuje się do konta premium. Bo jak w warzywniaku masz promocję, że przy zakupie dwóch ogórków trzeciego dostaniesz gratis to będziesz miał pretensje, że przy zakupie dwóch pomidorów nie dostałeś trzeciego? Przecież w promocji nie ma nic napisane, że nie tyczy się pomidorów tylko ogórków a To wiesz o tym i kupujesz ogórki bo one są objęte promocją.

Co innego gdyby ta promocja na rapideo mówiła o 50% więcej przy doładowaniu to bym Cię poparł i stwierdził, że kantują. W tym jednak przypadku jest jasno napisane czego dotyczy promocja.

Nie masz racji. Właśnie o to chodzi, że nie jest napisane jasno, a niejasno. A niejasno bo dwuznacznie.

Zarzut postawiony: informacja dwuznaczna, pozwalająca na zinterpretowanie, że promocja dotyczy 'Ciebie'.

Cztery argumenty:
1. wyświetla się na 'Twoim' koncie premium
2. opisana jest jako doładowanie konta skutkujące 50% bonusem

2.1 Doładuj konto teraz a 'Twoje' doładowanie zostanie powiększone o 50%!
2.2 otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie

Pierwsza informacja nawet nie posługuje się słowem "transfer" Druga tak, ale zakup konta premium też posługuje się słowem transfer:

Najlepszy wybór! Konto Premium, najwięcej transferu, bez limitów prędkości pobierania.
30dni 450 GB 27.99 zł 6 gr/GB kupuję »

zresztą do każdego doładowania prowadzi link, drugi od góry, opisany krótko "dodaj transfer"

przy tym ilość transferu odpowiada ilości dni, co jasno widać z opisu.

3. nie zawiera wprost informacji, że nie dotyczy konta premium (a powinna, skoro się tam wyświetla)

oraz

4. przy poprzedniej promocji, właśnie podwojenie przełożyło się na przedłużenie dla konta premium, ale przy zakupie wyłącznie pewnej ilości transferu podwojono transfer. Czyli w zależności od rodzaju konta ta sama promocja była aplikowana na dwa sposoby.

Rozumiem dlaczego nie chcesz zaprezentować przekształcenia, które pozwoliłoby obronić Twoją i serwisantów tezę, że promocja nie dotyczy konta premium - bo ono nie istnieje. Ale w ten sposób tylko potwierdzasz moje dwie tezy: że promocja jest dwuznaczna (bo nie jesteś wstanie pokazać jej jednoznaczności) oraz że się ze mną nie zgadzasz dla zasady, a nie z powodów merytorycznych.

Jak ktoś pisze, że coś jest oczywiste, to najczęściej właśnie nie jest. skoro zatem "widać", to wystarczy pokazać jak to widać, skoro ja "ślepy". Unaocznij Ślepemu :hippie Ja Ci pokazałem dlaczego tak zinterpretowałem tę promocję. Odnieś się do tego, pokaż że w moim rozumowaniu jest błąd. Że któreś zdanie fałszywe, albo wniosek nie wynika etc.

Ale...

... może skoro jestem w błędzie?

Wykaż też prawdziwość Twojego zdania, że promocja nie dozwala na moją interpretację i w zdaniu "Doładuj konto teraz a Twoje doładowanie zostanie powiększone o 50%!" Zawiera się inne "Promocja nie dotyczy konta premium'. bo tylko przy takim założeniu, powtarzam raz jeszcze, promocja mogłaby zostać uznana, za jednoznaczną a moja interpretacja niezgodna z intencjami organizatora promocji, za błędną i niedopuszczalną. W przeciwnym razie oni naciągają, a Ty naciągaczy bronisz. Wykazanie prawdziwości nie polega na powtórzeniu, że się ze mną nie zgadzasz, a promocja jasna, tylko na pokazaniu, że tak jest, co w tym konkretnym przypadku polega na dokonaniu odpowiedniego przekształcenia zdań.

Zatem raz jeszcze proszę, nie ograniczaj się do twierdzeń -zaprezentuj rozumowanie, od zdań promocji do zastrzeżenia, że nie dotyczy premium. W czym kłopot, skoro promocja jasna, jak napisałeś? O ogórkach nie pisz, bo my nie w warzywniaku o warzywa spór toczymy, tylko o konkretną informację, co się z niej wyciągnąć da a co nie :szydera

Wiesz o co mi chodzi?

:england

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

al_arsen napisał:
"Co innego gdyby ta promocja na rapideo mówiła o 50% więcej przy doładowaniu to bym Cię poparł i stwierdził, że kantują. W tym jednak przypadku jest jasno napisane czego dotyczy promocja.

A

Anonymous

Jak dla mnie wszystko jest jasno napisane.
seLwOxk.png

Wyraźnie jest napisane "Promocyjnego transferu" o kontach premium nic nie jest napisane, dodatkowo po kliknięciu na doładuj konto zostajemy przeniesieni do doładowywania transferu

bqKFo0i.png

a tam na dole mamy napisane:

radpiseo.pl napisał:
Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie

Tak więc jak dla mnie wszystko jest dokładnie napisane i nie ma się do czego przyczepić, wystarczy tylko zwracać uwagę na to co jest napisane na stronie.

Areopagita napisał:
Panowie z Rapideo wesoło się nie przejmują całą sprawą:

administracja: Dziękujemy za wspaniały wpis. Pozdrawiamy.

:p Jakie to swojskie, prawda? Kasiora kasiora kasiora.

A co mieli Ci napisać, jeżeli tak naprawdę wszystko jest OK? Mam wrażenie, że nie zrozumiałeś tego co jest napisane na rapideo, co może zdarzyć się każdemu, ale na to administracja rapideo nic nie może poradzić.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

Olu,

odpisałem już na taką samą odpowiedź Alowi. Wy mylicie fakt, że można zinterpretować promocję tak jak się bronią serwisanci, z faktem, że nie można zinterpretować jej inaczej. Pierwsze jest prawdą, drugie, nie i właśnie o to mi chodzi, że można promocję zinterpretować po mojemu. I to nie popełniając żadnego błędu. bo wbrew temu co napisałaś, każdy zakup jest opisany jako doładowanie transferu a nie tylko niektóre - każdy, to znaczy doładowanie konta premium też jest doładowaniem transferu. Co wyżej wykazałem. Może nie czytałaś mojej odpowiedzi Alowi, jeżeli nie to przeczytaj i jak dalej będziesz bronić tezy, że promocja jednoznaczna, to musisz pokazać, że nie mam racji twierdząc, że konto premium jest opisane jako doładowanie transferu, co jest fałszem bo stoi jasno na stronie, a ja co stoi - zacytowałem.
Po drugie: pierwszy krok w skorzystaniu z promocji brzmi tak:

Gdzie tu masz coś o transferze, wykluczeniu konta premium, informacji o tym, ze dotyczy tylko zakupu z pozycji 2 i 3, informacji jak to podwojenie jest liczone? Nie ma tego. A czego nie ma, nie może być brane pod uwagę. Tekst jest wieloznaczny, nie jednoznaczny. I można się na niego nabrać. Nawet jeżeli takie spece jak Ty i Al się na to nigdy nie nabiorą, to inni, mniej kumaci mogą się nabrać. A tak nie powinno być, czyż nie? Czy też trzymasz stronę tych od małego druku? I jak ktoś zwróci się do Ciebie z promocją, zapłacisz mu, a bonusu nie dostaniesz, to na jego wyjaśnienie, że co prawda się zwracał na twoim koncie, ale promocja Ciebie nie dotyczy będziesz mu biła brawo, że słusznie?

Ty podkreślasz 3 zdanie, a ja podkreślam pierwsze. A występują oba. I dlatego informacja jest wieloznaczna.

A

Anonymous

Z perspektywy kogoś kto nigdy nie miał styczności z rapideo (czyt. ja), który nie wie czym różni się konto premium, od promocyjnego transferu, to mógłbym powiedzieć że rację ma Areopagita.
Ale jeśli byłbym obcykanym użytnikiem tego serwisu, znającym regulamin to chyba widziałbym różnicę i wskazał na rację Al_arsena i Oli

:scratch :scratch :scratch

Oczywiście to nie zmienia faktu że jak ktoś chce Ci coś dać za free, to trzeba być bardzo czujnym. Bezpruderyjne ruch... w d... bez znieczulenia, teraz jest bardzo modne :szydera

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Od siebie, nie śledząc słowo w słowo tego wątku rozumiem w pewnym sensie Areopagitę. Wielkim plusem ze strony Rapideo byłoby, gdyby dali przynajmniej odnośnik z (*), że promocja odnosi się wyłącznie do opcji doładowania transferu, i nie uwzględnia konta Premium. Nie zrobili tego, ale nie można im zarzucić nieuczciwości, a raczej określiłbym to jako "chyt marketingowy" ;)

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

artoor napisał:
Od siebie, nie śledząc słowo w słowo tego wątku rozumiem w pewnym sensie Areopagitę. Wielkim plusem ze strony Rapideo byłoby, gdyby dali przynajmniej odnośnik z (*), że promocja odnosi się wyłącznie do opcji doładowania transferu, i nie uwzględnia konta Premium. Nie zrobili tego, ale nie można im zarzucić nieuczciwości, a raczej określiłbym to jako "chyt marketingowy" ;)

Dokładnie o to mi chodzi. Że nie było nawet małym drukiem informacji określającej ograniczenia promocji. Również Marsellus potwierdza, że można promocję rozumieć na więcej niż jeden sposób. I tego dotyczy zarzut. Niejasności, wieloznaczności, skutkującej, że kupujesz co innego niż chciałeś.

A to są firmy, które żyją z interesu polegającego na tym, że nam coś sprzedają. To jako płacący oczekuję, że nikt mnie nie będzie traktował jak barana, którego najpierw wprowadza się w błąd sugerując mu promocję, a potem sugerując, że trzeba się było domyśleć, że promocja nie dla Ciebie. Ale ja się wypowiadam tylko w imieniu swoim i innych klientów, którzy dają się nabrać na takie chwyty, nie w imieniu tych, którzy nieomylni zawsze sprawnie odczytają z dowolnej promocji nawet te zdania, których w jej tekście nie ma, ale które wypadałoby znać i zinterpretują tylko zgodnie z intencjami organizatorów, nigdy inaczej. Jednak Ci pierwsi, omylni, też mają swoje prawa. I moje zostały naruszone, co starałem się pokazać.

:scratch

A

Anonymous

Nie ma co bić piany...kumaci ogarną a mniej ogarnięci nie.A których jest więcej to oczywista oczywistość :klawik.
Czyli na mój rozum myk robiony pod tych drugich a co za tym idzie : zwykła granda :eek:o .

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

Hornet napisał:
Nie ma co bić piany...kumaci ogarną a mniej ogarnięci nie.A których jest więcej to oczywista oczywistość :klawik.
Czyli na mój rozum myk robiony pod tych drugich a co za tym idzie : zwykła granda :eek:o .

Amen.

A

Anonymous

Wiem o co Ci chodzi Areopagita jednak tak naprawdę wszystko można interpretować na kilka sposobów i chcąc aby wszyscy zrozumieli naszą wypowiedź, regulamin czy wpis tak jak powinno to być rozumiane, to każdy serwis wszystkie wpisy itp. musiałby pisać kilkanaście razy, bo nawet jeżeli byłoby napisane tak jak w którymś swoim poście w tym temacie pisałeś, to i tak znalazłby się ktoś, kto powiedziałby albo napisał, że to można zrozumieć jeszcze tak, tak i tak gdyż jak ktoś chce się do czegoś doczepić, to zawsze się doczepi.
Oczywiście jest tak jak mówisz, mogła być wzmianka o tym, że nie dotyczy to konta premium w sposób np taki:
Promocja ta nie dotyczy kont premium.
Jednak zostało, to zrobione, tylko w inny sposób, bo tak samo jak można różnie interpretować podane informacje, tak samo można jest w różny sposób napisać.
Nie ma się czego czepiać, rapideo nie zrobiło żadnego błędu moim zdaniem. Tyle ode mnie.
Aeropagita, nie denerwuj się już na rapideo, bo szkoda Twojego zdrowia.

A

Anonymous

Ola napisał:
Wiem o co Ci chodzi Areopagita jednak tak naprawdę wszystko można interpretować na kilka sposobów i chcąc aby wszyscy zrozumieli naszą wypowiedź, regulamin czy wpis tak jak powinno to być rozumiane, to każdy serwis wszystkie wpisy itp. musiałby pisać kilkanaście razy, bo nawet jeżeli byłoby napisane tak jak w którymś swoim poście w tym temacie pisałeś, to i tak znalazłby się ktoś, kto powiedziałby albo napisał, że to można zrozumieć jeszcze tak, tak i tak gdyż jak ktoś chce się do czegoś doczepić, to zawsze się doczepi.
Bez urazy Ola ale toczka w toczkę taką interpretację podają zawodowi oszuści
ot chociażby Telekomunikacja Novum :hippie czy niektóre banki podsuwając do podpisu nieświadomym ludziom lichwiarskie (czytaj : złodziejskie) kredyty.

Do góry