- Reakcje/Polubienia
- 354
Re: Uwaga na Rapideo - można się nabrać - dwuznaczna promocj
Będe bronił kolegi , bo wedle mnie to jest celowe niedopowiedzenie i wprowadzenie w błod ludzi , a po 2 są lepsze strony tego typu jesli chodzi o pobieranie plików np :Rapidox.pl ! I tu ci trasfer nie przepada jak w wymienionej firmie po okresie czasowym , no chyba że go wykorzystamy
.Dodatkowo firma ma certyfikat
co świadczy o jej rzetelności i udsciwości.I udostepnia dane gdzie jest zarejestrowana ,kto jest włascicielem ,gdzie sie miesci siedziba itp informacje .Tu masz wszystko jawne i czarno na białym , jak masz dostać bonus to dostajesz i niema lipy .Kontakt z adminem i wszelkie reklamacje sa bardzo szybko rozpatrywane.Dodatkowo firma caly czas wprowadza nowe serwisy do oferty przykładem jest np : chomikuj.pl . Zawsze czy to na swieta czy to na różne okazje , firma rozdaje kody na darmowe doładowania . Cena trasferu jest bardzo rozsodna .Polecam
+
Dlaczego korzystam z Rapidox.pl ?
- Bezpieczeństwo i szybkość pobierania danych
- Gwarancja pobierania danych z maksymalną prędkością Twojego łącza
- Nieograniczona ilosc plików pobieranych jednoczesnie
- Możliwość korzystania z programów do pobierania
- Automatyczne pobieranie danych OD RAZU po dodaniu linków - nie czekasz aż dane przekopiują się na nasz serwer
- Nie pobieramy żadnych opłat za rejestrację oraz prowadzenie konta w serwisie
- Brak ukrytych kosztów
Specjalna oferta dla stałych użytkowników
Kupiłeś już raz transfer? To świetnie! - przy każdym kolejnym dodałdowaniu otrzymujesz 25% gratis!
Polecanie serwisu
Możesz otrzymać aż 25% doładowania użytkownika polecającego!
HappyHours - pobieramy 30% transferu
W godzinach 02:00 - 08:00 pobieramy z większości hostingów jedynie 30% transferu!
Areopagita napisał:Z serwisu rapideo zacząłem korzystać dzięki promocji na PZD. Nawet zdążyłem zareklamować ich dwóm osobom.
Od paru dni wyświetla mi się reklama aby doładować konto
Wielka Świąteczna Promocja!
Doładuj konto teraz a Twoje doładowanie zostanie powiększone o 50%!
Przypominamy, że promocja jest ograniczona ilościowo a więc kto pierwszy ten lepszy!
Pozostało tylko 14795 GB promocyjnego transferu - pospiesz się i już teraz doładuj konto!
W końcu się skusiłem. Kliknąłem na link
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
a tam taka informacja:
dodaj transfer
Twój BONUS: Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie Najlepszy wybór!
Konto Premium, najwięcej transferu, bez limitów prędkości pobierania.
360dni 5400 GB 149.99 zł 3 gr/GB kupuję » 180dni 2700 GB 99.99 zł 4 gr/GB kupuję » 90dni 1350 GB 64.99 zł 5 gr/GB kupuję » 30dni 450 GB 27.99 zł 6 gr/GB kupuję »
Pobieraj ile chcesz i kiedy chcesz! Transfer nigdy nie wygasa
75 zł 277.77GB 416.66GB 18 gr/GB kupuję » 50 zł 135.14GB 202.71GB 25 gr/GB kupuję » 25 zł 53.19GB
79.79GB 31 gr/GB kupuję » 10 zł 17.54GB 26.31GB 38 gr/GB kupuję »
Płatność SMSem 23.37zł 30.75GB 46.13GB 51gr/GB kupuję » 7.38zł 9.51GB 14.27GB 52gr/GB kupuję »
3.69zł 4.21GB 6.32GB 58gr/GB kupuję » 1.23zł 1.26GB 1.89GB 65gr/GB kupuję »
[Zero informacji, że się nie stosuje do pozycji pierwszej.]
No to klikam, doładowałem, poprzednio przy promocji + 100% miałem przedłużone konto o miesiac więcej - jak kupiłem na miesiąc to dostałem na dwa, spodziewałem się, że po doładowaniu przedłuży o 2 tygodnie więcej, bo na dzień dają stałe 25GB przy koncie premium, a tych 50% jak nie widać tak nie widać.
W związku z tym napisałem aby sprawę wyjaśnić sądząc, że może za jakiś czas się pojawi te 50% promocyjne.
A to informacje jakie otrzymałem:
2013-12-16 14:34:18 doładowałem konto na kolejny miesiąc, ale nie otrzymałem bonusu +50%
administracja: Witam. Tylko konta Transferowe objęte są promocją 50%, nie czasowe Premium. Dziękuje i pozdrawiam
Znów poczułem to radosne odczucie, że ktoś mnie robi w balona.
Chyba sobie Państwo żartują. Wyświetlacie mi na koncie reklamę, nachalnie widoczną, bez informacji że się do mnie nie stosuje i jedyne co mi Państwo mają do powiedzenia po wprowadzeniu w błąd, to informację, która powinna się znaleźć wcześniej przy promocji? Oczekuję przedłużenie trwałości konta o te 50% albo całą sytuację opiszę na forach softwarowych, zrobię taką bezinteresowną reklamę jak wprowadzacie ludzi w błąd a w nagrodę dajecie dziękuję i pozdrawiam.
Dziękuje i pozdrawiam
Witam. Informacja w zakładce Doładuj konto mówi wyraźnie: Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie . Przez doładowanie transferu rozumie się transfer a nie konta Premium których jednostki wyrażane są w dniach. Dodatkowo po wejściu w jakikolwiek pakiet transferu widnieje informacja, że zawiera on +50% gratis, czego nie ma w pakietach Premium. W związku z tym nie możemy uznać reklamacji. Pozdrawiam.
odpowiadam
To oczywista nieprawda.
Informacja na stronie mojego konta jest następująca:
A. o promocji
Świąteczna Promocja - otrzymujesz 50% więcej do każdego doładowania transferu zakupionego w serwisie
Najlepszy wybór!
B. poniżej o moim koncie, zaraz pod info o promocji:
Konto Premium, najwięcej transferu, bez limitów prędkości pobierania.
Widać słowo transfer? Jest doładowanie konta opisane za pomocą słowa "transfer"? JEST
To czego się dziwić, że skoro jest użyte to samo słowo na określenie doładowania standardowo, poza promocją, a następnie pojawia się na koncie użytkownika informacja o promocji +50%, a bez informacji, że drogi użytkowniku, to się stosuje do niektórych kont a nie Twojego, to jest to wprowadzenie w błąd, poprzez podanie dwuznacznej informacji.
w żadnym miejscu nie znajduje się informacja" Przez doładowanie transferu rozumie się transfer a nie konta Premium których jednostki wyrażane są w dniach." To jest informacja, która może wy macie w swoich umysłach, ale której nie ma jasno wyświetlonej przy promocji. Gdzie jeszcze się znajduje to jest nieistotne, bo działanie odbywa się w oparciu o dane informacje a nie zapisy małym drukiem. Jeżeli uważacie inaczej, to to potwierdza moją tezę - naciąganie przez brak informacji widocznej.
Natomiast jak byk w kategoriach transferu (również!!!) określane jest konto premium. Rzecz jest tak opisana, że wprowadza w błąd - gdybyście chcieli aby nie wprowadzała - podalibyście informację, że nie dotyczy kont preminum. Nie podaliście i w tym leży Wasza wina. To już ostatnia moja propozycja 'polubownego' rozwiązania tej sytuacji - ale macie całkowite prawo logicznewyboru. Ja w każdym razie takich niejasnych sytuacji nigdy nie odpuszczam i na pewno się ten numer Wam nie opłaci. Czekam do 16:30, potem wrzucam opis całej sytuacji na fora.
Dziękuję i pozdrawiam.Z przyjemnością będę się dzielił opisem tej sytuacji ze wszystkimi po wsze czasy.
Na to serwisant gra głupiego i pomija całą argumentację, że informacja w promocji wprowadza w błąd, bo dwuznaczna i opowiada co mi się wyświetlało jak dałem się w błąd wprowadzić. A tymczasem trzeba tak promocję robić, aby nikt się nie nabrał na mały druk. No chyba że zależy tylko na doraźnym zysku a nie na utrzymaniu klienta.
Ponownie informuję, że promocją objęte są tylko pakiety transferu, nie konta Premium. Po wybraniu pakietu Premium widnieje informacja "Otrzymasz 30 dni pobierania z limitem 15GB / 24H, czyli do 450 GB transferu.". Również na potwierdzeniu z DotPay jakie otrzymał Pan na e-mail jest informacja, że zakupił Pan konto Premium na 30 dni, nie na 45 dni. Nie jest to naszą winą, że nie doczytał Pan warunków promocji lub nie upewnił się przed zakupem czy promocja obejmuje również pakiety Premium. Dlatego reklamacja nie zostanie uznana. Pozdrawiam.
Po zakończeniu subskrypcji wracam do zevary a osoby pytające o takie serwisy do rapideo już nie będę zachęcał lecz, a że mam przerób miesięczny około pół tysiąca ludzi z którym sobie rozmawiam na różne tematy, w tym softwarowe, gdyż słusznie lub nie, jestem uważany w swoim środowisku za znającego się na sofcie i sprzęcie, to spokojnie kilku na miesiąc gdy zapytają o takie usługi skieruję do alternatywnych podmiotów, zevary albo choćby rapidhost.pl
A innych, którzy mogliby się dać nabrać jak ja tym tekstem ostrzegam.
Rozczarowałem się niestety, ale cóż - nauczka, gdy zaproponują Ci promocję, odmawiaj, bo okaże się, ze się do Ciebie nie stosuje, o czym poinformują Cię po wyciągnięciu kasy.
Update:
Panowie z Rapideo wesoło się nie przejmują całą sprawą:
administracja: Dziękujemy za wspaniały wpis. Pozdrawiamy.
Jakie to swojskie, prawda? Kasiora kasiora kasiora.
Będe bronił kolegi , bo wedle mnie to jest celowe niedopowiedzenie i wprowadzenie w błod ludzi , a po 2 są lepsze strony tego typu jesli chodzi o pobieranie plików np :Rapidox.pl ! I tu ci trasfer nie przepada jak w wymienionej firmie po okresie czasowym , no chyba że go wykorzystamy

Dlaczego korzystam z Rapidox.pl ?
- Bezpieczeństwo i szybkość pobierania danych
- Gwarancja pobierania danych z maksymalną prędkością Twojego łącza
- Nieograniczona ilosc plików pobieranych jednoczesnie
- Możliwość korzystania z programów do pobierania
- Automatyczne pobieranie danych OD RAZU po dodaniu linków - nie czekasz aż dane przekopiują się na nasz serwer
- Nie pobieramy żadnych opłat za rejestrację oraz prowadzenie konta w serwisie
- Brak ukrytych kosztów
Specjalna oferta dla stałych użytkowników
Kupiłeś już raz transfer? To świetnie! - przy każdym kolejnym dodałdowaniu otrzymujesz 25% gratis!
Polecanie serwisu
Możesz otrzymać aż 25% doładowania użytkownika polecającego!
HappyHours - pobieramy 30% transferu
W godzinach 02:00 - 08:00 pobieramy z większości hostingów jedynie 30% transferu!
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!