Vista x64 - Windows Mail PL

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Witam, poszukuję instalatora (offline) Windows Mail x64 PL - było coś takiego w Viście.
Chcę go w jakiś bliżej nieopisany sposób zainstalować na win7 x64, może "pójdzie".

Bardzo mi zależy na możliwości używania właśnie tego klienta poczty na win 7 x64, więc za pomoc z góry dziękuję :)

Windows_Mail_Vista.png

Jeżeli to nie ten dział, to sorry, ale nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten temat.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Chodzi dokładnie o Windows Mail, taki jak na załączonym obrazku, a obecnie zastąpiony przez pakiet "Live".
Windows Mail został oficjalnie zastąpiony przez "Live" i nie jest dostępny instalator do tego (starszego) pakietu.
Dlatego poszukuję go mniej oficjalnym kanałem. Były kiedyś takie płytki "Windows Internet Pack" i tam była wersja Windows Mail dla Visty x64. Potem wyszła płytka pod tą samą nazwą, ale tam już był "Live" pack.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
To jest chyba integralna część systemu, mam zainstalowanego tego klienta poczty razem z systemem.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
W tym pakiecie jest kilka programów a jak chcesz samą pocztę to zaznaczasz przy instalacji tylko samą pocztę.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Elvis_JXL napisał:
W tym pakiecie jest kilka programów a jak chcesz samą pocztę to zaznaczasz przy instalacji tylko samą pocztę.

Tak jak pisałem wcześniej, jest to pakiet "Live", a ja szukam Windows Mail "bez Live". Był to klient poczty który wyszedł wraz z VISTĄ, tam już nie było Outlook Express'a.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Takiego jak z Visty chyba nie znajdziesz, bo on był chyba zintegrowany z systemem .

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
Elvis_JXL napisał:
Takiego jak z Visty chyba nie znajdziesz, bo on był chyba zintegrowany z systemem .

Nie chyba, tylko na pewno. Wiem, bo mam Vistę.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Pozostaje mi tylko poprosić użytkowników Windows Vista o skopiowanie pewnych katalogów z ich systemu i eksport jednego klucza. Nie wiem czy ma znaczenie ilu bitowy jest system, bo jak wspominałem, chcę to uruchomić na Windows 7 x64.
I druga sprawa, to oczywiście kopiowanie plików z Windows Mail którego nie używa właściciel (zawartość).

Tutaj jest czytelny sposób na przeniesienie klienta z Visty na win7.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Konkretnie chodzi o (cyt.):

"Podsumowując do tej pory powinniśmy skopiować dwa katalogu Windows Mail z lokalizacji:

c:program Files
c:Users(Użytkownicy)Nazwa użytkownika systemuAppDataLocalMicrosoft
plik rejestru z informacjami o Windows Mail do systemu Windows 7"

Nie wiem jak, ale postaram się odwdzięczyć za fatygę :piwko :piwko

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
Można zrobić inaczej.Pobrać obraz iso z linku poniżej. Zainstalować jako trial na wirtualnej maszynie. Skopiować pliki i gotowe.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
rafalp86 napisał:
Można zrobić inaczej.Pobrać obraz iso z linku poniżej. Zainstalować jako trial na wirtualnej maszynie. Skopiować pliki i gotowe.

Pomysł ciekawy :scratch , a jaką maszynę do tego proponujesz (mam 8GB RAM i i7 Q) ??

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
VirtualBox

VMware Player

Spokojnie pójdzie Windows Vista. Na słabszym dwurdzeniowym testowałem różne systemy Windows czy Linux i działały nieźle.A poza tym chodzi tylko skopiowanie kilku plików :)

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Jako że z maszynami wirtualnymi będzie to moja pierwsza przygoda, zostawię sobie taki deser do weekendu ;)

Dziękuję za pomoc :england

Do góry