Mam koncert nagrany w formacie Avi i Mpg4 na płycie DVD,ale nie można odtworzyć z kina domowego.I tu właśnie mam pytanie do jakiego formatu przekonwertorować aby oglądać z kina.Dodam że z komputera idzie ok.
Dziwne , a czy u Kolegi sprzęt odtwarza poprawnie oryginalne płyty DVD . U mnie po nagraniu płyty np.programem
Freemake Video Converter [ wybraniu funkcji ,,na DVD ,, z menu ] nie ma problemów z odtworzeniem płyty w kinie domowym czy samym odtwarzaczu dvd i blu ray. Najlepiej niech Kolega sprawdzi w instrukcji obsługi jakie formaty odtwarza kino domowe i próbuje poeksperymentować z formatami np.divx,mkv,mp4,xvid,vob, h264 itd.
Najlepiej sprawdzić najpierw jakie formaty odtwarza Twój odtwarzacz. Podaj model albo poszukaj w internecie.
Inny sposób to konwersja Twojego pliku do DVD przy pomocy np. ConvertXtoDVD lub innego konwertera.
Dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi.Skończyły mi się w tej chwili płyty DVD i nie mogę sprawdzić formatu,ale wydaje mi się że DVD Pal będzie pasował najbardziej. jeszcze raz
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.