MLJ, Cycu, wiem, że mam fajny avatarek ale może odgapisz go sobie od kogoś innego?![]()
Spokojnie Kolego, nie tak agresywnieMLJ napisał:MLJ, Cycu, wiem, że mam fajny avatarek ale może odgapisz go sobie od kogoś innego?![]()
Cycu to sobie do kolegów możesz mówić..Nie zauważyłem że masz identyczny avek..
źródło:Soczi 2014 PŚ w Willingen PŚ w Toblach
Michalczewski ostro o Szpilce w "PS"
WP.PL / Przegląd Sportowy | dodane 2014-01-29 (17:28)
udostępnij
AAA
(fot. PAP/Roman Jocher)
Legenda polskiego i niemieckiego boksu - Dariusz Michalczewski nie szczędzi cierpkich słów wobec Artura Szpilki po ostatniej porażce z Bryantem Jenningsem. Były mistrz świata ostro krytykuje naszego młodego "ciężkiego".
Przypomnijmy, że Szpilka nie dotrwał do końca walki z Jenningsem i w 10 rundzie sędzia był zmuszony zakończyć starcie. Taki obrót sytuacji bardzo nie spodobał się byłemu mistrzowi świata w boksie Dariuszowi Michalczewskiemu, który wypunktował młodego pięściarza w felietonie w czwartkowym wydaniu "Przeglądu Sportowego".
- Jestem zniesmaczony tym, co Artur Szpilka pokazał w walce z Bryantem Janningsem. (...) Tyle opowiadał o tym, jaki jest mocny, co zrobi z Amerykaninem, jak go znokautuje. I co? Sam padł na deski i to dwa razy - przypomina "Tiger".
W dalszej części felietonu jest jeszcze ostrzej. Michalczewski odnosi się do stylu bycia Artura. - Najpierw wychodził do ringu w stroju więziennym, teraz w majtkach z kokardką. Ludzie, zdecydujcie się - czy ma być grypserka, czy chippendales! Toż to trąci kiczem! Dla mnie Szpilka jest bokserską Dodą. A może nie Dodą! Ona trochę umie śpiewać. To bardziej taka Natalia Siwiec. Wszędzie go pełno, a umiejętności niewiele - ostro krytykuje.
Michalczewski w felietonie również zwraca uwagę na fakt, że prowadzący go ludzie zbyt szybko zdecydowali się na taką walkę. Na koniec jednak dodał, że z Artura może być bardzo dobry zawodnik, ale najpierw powinien potrenować z naprawdę wartościowymi pięściarzami i na własnej szczęce poczuć, jak boksują najlepsi.
Jestem zaHornet napisał:Podpinam się pod temat.Jeśli autor nie ma nic przeciwko temu to można zmienić nazwę na : Walki bokserskie
To prawda Viper 24 lata to młody wiek jak dla pięściarza ale boksersko mógłby się diametralnie zmienić gdyby trenował od 2-3 lat.On raczej jest już ukształtowanym zawodnikiem,zmiany o 180 stopni nie będzie.Jak odejdą Bracia to w ciężkiej będzie posucha jak sk.......viper218 napisał:24 lata to młody wiek jak na pięściarza.. I w ogóle człowieka. On może jeszcze dobrze ponad 15 lat boksować. I może się diametralnie zmienić. Zarówno boksersko jak i ludzko. I jak na razie dobór przeciwników..To naprawdę ewenement jak człowiek (Szpilka) mógł być tak wysoko w rankingu walcząc z ludźmi spoza 1 setki..(Bidenka 96) Nie wykręcał się jakimiś cudami, wie, że dał du** i będzie próbował być lepszym. Czy mu się uda? Zobaczymy. Ja tam trzymam za niego kciuki![]()
żr-Bokser.orgW piątek odbyła się ceremonia ważenia przed walką Tomasza Adamka (49-2, 29 KO) z Wiaczesławem Głazkowem (16-0-1, 11 KO). Pięściarze stoczą pojedynek już dziś w nocy w Bethlehem w Pensylwanii. Stawką tej walki będzie drugie miejsce w rankingu federacji IBF.
Polak wniósł na wagę 99,7 kg, zaś jego przeciwnik dokładnie 99 kg.