MLJ, Cycu, wiem, że mam fajny avatarek ale może odgapisz go sobie od kogoś innego?
Spokojnie Kolego, nie tak agresywnie Cycu to rodzinne określenie, więc jako forumowa familia pozwoliłem je sobie zacytować, sorry jeśli odebrałeś to inaczej.MLJ napisał:MLJ, Cycu, wiem, że mam fajny avatarek ale może odgapisz go sobie od kogoś innego?
Cycu to sobie do kolegów możesz mówić..Nie zauważyłem że masz identyczny avek..
źródło:Soczi 2014 PŚ w Willingen PŚ w Toblach
Michalczewski ostro o Szpilce w "PS"
WP.PL / Przegląd Sportowy | dodane 2014-01-29 (17:28)
udostępnij
AAA
(fot. PAP/Roman Jocher)
Legenda polskiego i niemieckiego boksu - Dariusz Michalczewski nie szczędzi cierpkich słów wobec Artura Szpilki po ostatniej porażce z Bryantem Jenningsem. Były mistrz świata ostro krytykuje naszego młodego "ciężkiego".
Przypomnijmy, że Szpilka nie dotrwał do końca walki z Jenningsem i w 10 rundzie sędzia był zmuszony zakończyć starcie. Taki obrót sytuacji bardzo nie spodobał się byłemu mistrzowi świata w boksie Dariuszowi Michalczewskiemu, który wypunktował młodego pięściarza w felietonie w czwartkowym wydaniu "Przeglądu Sportowego".
- Jestem zniesmaczony tym, co Artur Szpilka pokazał w walce z Bryantem Janningsem. (...) Tyle opowiadał o tym, jaki jest mocny, co zrobi z Amerykaninem, jak go znokautuje. I co? Sam padł na deski i to dwa razy - przypomina "Tiger".
W dalszej części felietonu jest jeszcze ostrzej. Michalczewski odnosi się do stylu bycia Artura. - Najpierw wychodził do ringu w stroju więziennym, teraz w majtkach z kokardką. Ludzie, zdecydujcie się - czy ma być grypserka, czy chippendales! Toż to trąci kiczem! Dla mnie Szpilka jest bokserską Dodą. A może nie Dodą! Ona trochę umie śpiewać. To bardziej taka Natalia Siwiec. Wszędzie go pełno, a umiejętności niewiele - ostro krytykuje.
Michalczewski w felietonie również zwraca uwagę na fakt, że prowadzący go ludzie zbyt szybko zdecydowali się na taką walkę. Na koniec jednak dodał, że z Artura może być bardzo dobry zawodnik, ale najpierw powinien potrenować z naprawdę wartościowymi pięściarzami i na własnej szczęce poczuć, jak boksują najlepsi.
Jestem zaHornet napisał:Podpinam się pod temat .Jeśli autor nie ma nic przeciwko temu to można zmienić nazwę na : Walki bokserskie
To prawda Viper 24 lata to młody wiek jak dla pięściarza ale boksersko mógłby się diametralnie zmienić gdyby trenował od 2-3 lat.On raczej jest już ukształtowanym zawodnikiem,zmiany o 180 stopni nie będzie.Jak odejdą Bracia to w ciężkiej będzie posucha jak sk....... .Nie widzę żadnego pretendenta z prawdziwego zdarzenia do objęcie schedy.Więc pas prestiżowych federacji będzie często kwestią przypadku.viper218 napisał:24 lata to młody wiek jak na pięściarza.. I w ogóle człowieka. On może jeszcze dobrze ponad 15 lat boksować. I może się diametralnie zmienić. Zarówno boksersko jak i ludzko. I jak na razie dobór przeciwników..To naprawdę ewenement jak człowiek (Szpilka) mógł być tak wysoko w rankingu walcząc z ludźmi spoza 1 setki..(Bidenka 96) Nie wykręcał się jakimiś cudami, wie, że dał du** i będzie próbował być lepszym. Czy mu się uda? Zobaczymy. Ja tam trzymam za niego kciuki
żr-Bokser.orgW piątek odbyła się ceremonia ważenia przed walką Tomasza Adamka (49-2, 29 KO) z Wiaczesławem Głazkowem (16-0-1, 11 KO). Pięściarze stoczą pojedynek już dziś w nocy w Bethlehem w Pensylwanii. Stawką tej walki będzie drugie miejsce w rankingu federacji IBF.
Polak wniósł na wagę 99,7 kg, zaś jego przeciwnik dokładnie 99 kg.