Re: Wasze ulubione przeglądarki grafiki i programy do edycji
Bardzo lubię Picasę 3.9 za szybkość, mała wagę instalatora i prostotę. Do obróbki zdjęć z wypadów rowerowych w zupełności mi wystarczy. Czasem korzystam tez z Gimpa..
Ja natomiast do szybkiego przeglądania grafiki to od bardzo dawna FastStone Image Viewer, dalej to XnView-prosty ale ma sporo możliwości, podobnie jak PhotoFiltre, a do poważniejszych prac nad obrazem to Zoner Photo Studio 14. A to ciekawostka, program ktory juz wiele razy uratował mi niedoswietlone foty: AltaLux- jest narzędziem do obróbki zdjęć znacząco poprawiającym ich jakość w przypadku niedoświetlenia. Dostępnych jest 5 poziomów zmiany jasności. Efekty działania programu mogą być bardzo ciekawe.Wystarczy załadować zdjęcie i wybrać poziom rozjaśnienia. Obsługuje tylko zdjęcia w formacie JPG. Program jest darmowy.
Przeglądarka: ACDSee 3.0 Pro
Obróbka: Photoshop Elements (dodatek do lapka )
Inne: Picture Collage Pro (z promocji)
CaptureOne 6 (od kolegi z forum ) ....
Od pewnego czasu jestem zauroczony programem Adobe Photoshop Elements 7.0 w wersji polskiej (dodatek do systemu w komputerach Acer) Właściwie jest w nim wszystko co jest potrzebne do organizacji, obróbki, przeglądania, tworzenia pokazów slajdów, nagrywania na płyty , publikowania w internecie, zdjęć.
Ale do tworzenia grafiki użytkowej z prawdziwego zdarzenia poleciłbym Adobe Illustrator CS2, chociaż tak naprawdę wolałbym CorelDRAW X6, który mimo wszystko jest bardzo drogi jak na kieszeń zwykłego użytkownika .
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.