guma77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
85
AVG IS 2012
czasem skan malwarebytes

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Bullguard AV + SS Fw + MBAM pro + Keriver
&
AppGuard + Acronis True Image (będzie ... )
&
już nie wiem co, na nie wiem ilu komputerach :wariat

Pytanie z beczki sąsiedniej
Jako, że pamiętam mało pochlebną wypowiedź kolegi z forum na temat WOT,
a bullguard nie ma czujnika zaufania (jakiś tam antyphishing ma)
to się zapytam,
co doinstalować do firefoxa i IE, żeby świeciło na zielono / żółto / czerwono przy włażeniu na strony przeróżne ??

A

Anonymous

RT: Norton Internet Security 2012 + Norton ConnectSafe
OD: Malwarebytes' Anti-Malware PRO + HitmanPro
BROWSER: Mozilla Firefox + ABP + VTZilla

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
tiaaa
a ja właśnie po szybkim przywróceniu c:
pierwsze podejście do bullguard + ssfw nieudane
nie wiem jeszcze co, ale urąbało mi całego menadżera urządzeń i funkcji z nim powiązanych, m.in. "usuń bezpiecznie urządzenie"
wrrr
dlatego nie lubię zmian softu od zabezpieczeń kompa

P.S.
Wywaliłem nisa, zainstalowałem bullguard av (jest też ss premium)-> wszystko działa ok. Czyżby to ss fw nabruździł ??
Nie chce mi się dalej grzebać. Zostaje Bullguard AV + SS Premium + FW systemowy.

tedii

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Mój odświeżony lightowy zestaw:

W tle: eScan AV + Windows 7 Firewall Control (ten od Sphinx-Soft -thx to Farmer :hi )
Od czasu do czasu: KeyScrambler Premium, Hitman Pro
Backup: EaseUs Todo Backup Workstation 4.5

A

Anonymous

Windows 7 x86: Spyshelter Firewall, ESET NOD32, Sandboxie, WinPatrol PLUS, Malwarebytes Anti-Malware (PRO) na żądanie, Keriver 1-Click Restore Free (choć chciałbym Pro)

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Neo napisał:
Windows 7 x86: Spyshelter Firewall, ESET NOD32, Sandboxie, WinPatrol PLUS, Malwarebytes Anti-Malware (PRO) na żądanie, Keriver 1-Click Restore Free (choć chciałbym Pro)
Neo mam identyczny zestaw jak ty ale bez piaskownicy :jezyk

A

Anonymous

Hornet napisał:
Neo - ten piasek masz w realu czy na żądanie ?
Na żądanie. :) Od czasu do czasu korzystam z niego. :)

HrabiaDracula napisał:
Neo napisał:
Neo mam identyczny zestaw jak ty ale bez piaskownicy :jezyk

:) I powiem Ci że chyba zostanę przy tym zestawie, co prawda przydałby mi się jeszcze na żądanie Hitman Pro i KeyScrambler Pro oraz AppGuard i było by świetnie. :) Ale i tak ten zestaw sądzę że jest dobry. :)

A

Anonymous

Hornet, czy jedyny słuszny, tego nie wiem ;)
Jedno jest pewne - nie znam aplikacji, która gwarantuje taki poziom bezpieczeństwa, przy tak znikomym zużyciu zasobów systemowych. Myślę jeszcze tylko nad dodaniem SS FW do tego, ale nie wiem czy jest sens...

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30042
Miasto
Trololololo
ktośtam napisał:
Hornet, czy jedyny słuszny, tego nie wiem ;)
Jedno jest pewne - nie znam aplikacji, która gwarantuje taki poziom bezpieczeństwa, przy tak znikomym zużyciu zasobów systemowych. Myślę jeszcze tylko nad dodaniem SS FW do tego, ale nie wiem czy jest sens...

to zależy jaki masz sys, ja na XP do AppGuard'a mam dorzuconego SpyShelter Firewall bo zapka systemowa w XP nie należy do najlepszych.W SpyShelter Firewall mam włączony tylko moduł Firewall, reszta wyłączona.

Na Win 7 do AppGuard'a mam dorzucone rozszerzenie zapory systemowej Windows Firewall Control (pełna) bo zapka wbudowana w viste czy 7 jest już dobra.

W przypadku łączenia AppGuarda z SpyShelter Firewall będziesz musiał dodać
OPlWW.jpg

ewentualnie możesz wrzucić SS do ten nowej zakładki Power Apps.

A

Anonymous

Dzięki OXY. Już rozmawiałem o tym z SE7EN-em. Dorzuciłem SS FW póki co i dodałem go jako Power App. W SS FW dodałem podpis cyfrowy Blue Ridge do zaufanych.
Co prawda mam W7, ale na razie zostawię SS FW - przyzwyczaiłem się do niego a że nie pożera zasobów systemowych ani nie koliduje z AG, to może sobie działać.

kamil10506

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
WinPatrol Plus - SpyShelter Premium

Do góry